fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

yapraklarda kuruma ve kahverengilik ( ceviz )

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• yapraklarda kuruma ve kahverengilik ( ceviz )

Herkese merhaba

15 dönüm ceviz bahçem var ve fidanlar şu an iki yaşında. Ceviz bahçem Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde. Gübreleme için sadece yanmış koyun gübresi kullanıyorum. Ağaçların yapraklarında kahverengilik ve kenarlarından başlaya kurumalar var. Konu ile ilgili tecrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Saygılarımla

Selçuk Karaca

Cevap: yapraklarda kuruma ve kahverengilik ( ceviz )

15 dönüme kaç adet ceviz ağacı diktiniz? sadece merakımdan soruyorum.

Comment

300 den fazla 8x8 metreye dikiliyo veya 10 x10 bir dölüm herhalde 35 metre falan

Comment

Cevizi çok severim hatta şuanda kabuklu cevizi kırıp afiyetle tüketiyorum
        bahçemde ceviz ağacı bir tane var ama büyük bir ceviz bahçesi hayalimde hep var

Comment

biliyom kanka

Comment

YA POTASYUM EKSİKLİĞİ YADA SU DURMUŞ ORALARDA RESİM KOY

Comment

bizimde cevizin birtanesi kuruyo ama dal dal kuruyo mesela bazı dallar gayet normalken canlı iken bazı dallar kuruyo yaşam belirtisi yok ama o ceviz her sene bazı senelerde öle oluyo biz altında mezar falan olduğundan şüpeleniyoruz ama mutlaka bilimsel bir açıklaması vardır

Comment

merhaba

Benim yalova 10 dönüm Bilecikte 14 dönüm ceviz bahçem var
                Ayrıca İstanbulda küçük çaplı bir ceviz çalışmam var.İstanbulda yazın benim ağaçlarda da oldu.Sulama düzeni düzgün olunca ağaçlar düzeldi.
                yapraklarda aşırı sıcaktan dolayı olabilir gibi geliyor bana.Gene de görmeden bir şey söylemek mantıklı değil.Sulama yapıp yapmadığınızı yazmamış sınız.Su stresi de sebep olmuş olabilir.
                Cevizlerin diplerinde çapalama ve tarlada yabancı ot mücadelesi yaptınız mı .Bunlara bir cevap alabilirsek daha olumlu çözümler üretebilirz.Çorlu da bazı yerlerde toprak altında tuz tabakası olduğuna dair yazılar okumuştum ağaçların kurumasına sebep olan bu tuz tabakasına da 2 yaşındaki ağaçların ulaşması mümkün değil bence.

Comment

Sn KARACA:Bahsetdiğiniz şikayetler tipik CEVİZ ANTAKROZ belirtisi.Ağaçlar fare kulağı devresinde olmak üzere;başlayıp nisbi nem sıcaklık durumları göz önüne alınarak,en az üçkez Maneb etken maddeli ilaçlarla ilaçlama yapmanız gerekirdi.Bulunduğunuz Tarım il ve ilçe müdürlüklerine başvurmanız halinde size reçete yazarlar.Ayrıca kültürel önlem olarak sonbaharda yere dökülen yapraklar ile kuru dalları yakınız ve ağaçlar civarında bulunan otları yok ediniz.Kolay gelsin,başarılar dileğimle...

Comment

Tabiatcı rumuzlu arkadaşın belirttiği gibi bir durum değil, fakat tahmin ettiğim kadarıyla bu sararmalar topraktaki potasyum eksikliğinden kaynaklanıyor. Benim ağaçlarımdada aynı sorun var, tahminim bu... Fakat yinede analiz yaptıracağım. Ama çok büyük ihtimalle potasyum eksikliği...

Comment

Sn. Tabiatçı teşhisiniz için teşekkürler ama lütfen bu tür soruları resim gönderilmeden yanıtlamayınız aldanırsınız. Şimdi sayın Selçuk karaca lütfen bana ağacın yakınından uzağından ve yaprağın altından ve üstünden olmak üzere 4 adet fotoğrefı gönderin ben size yardımcı olmaya çalışayım saygılarımla Namı değer Kardelen

Comment

Ben de sulama ile ilgili olduğunu düşünüyordum ilk başta...Ancak tarihe bakınca Tekirdağ bölgesi için yağışların olduğu döneme denk geldiğini gördüm. GÖrmeden birşey söylemek yanlış olur. Ben de Tekirdağdayım. İsterseniz bahçeye birlikte bakabiliriz.

Comment

Working...
                        X