Yeni üye olarak tüm üye arkadaşalarıma, site sahibi ve yöneticilerine saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Merhaba
Collapse
X
-
Cevap: Merhaba
Hoş bulduk diyor ve ilginize teşekür ediyorum. Ben avukatım. 42 yaşındayım. Uzun yıllar İzmirde serbest avukatlık yaptım. Son 5 sene de Kahramanmaraşta şirket avukatlığı yaptım. Aslen Urfalıyım ama İzmirde büyüdüm üniversiteyi ise İstanbu Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okudum. Tarımla ne ilgin var diye soracak olursanız ;
Açıkçası insanlarla ve insan problemleri ile uğraşmaktan bıktım.Bu yüzden hayvan ve bitkilerle uğraşmanın daha keyifli olduğunu düşünmeye başladım. Urfada bir miktar sulu tarım arazimiz var, ancak burada şimdiye kadar pamuktan başka birşey üretilmiyor. GAP projesinin oralara sadece pamuk ekilsin diye yapıldığına inanmıyor ve bu duruma da üzülüyorum. Geleceğin parlak sektörünün ise Tarım, Hayvancılık ve Gıda sektörü olacağına ilişkin bir öngörüm var. Tüm bu ne nedelerden ötürü büyük bir araştırmaya giriştim. Bahçesel Forum, bu konuda son derece düzeyli ve kaliteli bir site.
Tüm üye arkadaşlarımın sektör hakkındaki cehaletimi hoş görmelerini diliyor ve yardımlarınız için şimdiden teşekür ediyorum
Comment
-
Estağfurullah, öğrenmenin yaşı ve sınırı yoktur. Kafanıza takılan çoğu soruya bu sitede cevap bulabilirsiniz. Şayet arşivde ilgilendiğiniz konuyla alakalı bir bilgiye rastlayamazsanız Uzmansel bölümünü de kullanabilirsiniz. Ben de bu siteyi sonradan tanıdım sizin gibi. Site sahiplerine bu bahaneyle tekrar teşekkür ediyorum.
Comment
-
Sayın biomer,hamamböcekleriyle ilgili yazınızı yeni gördüm çünkü birkaç gündür bilgisayardan uzağım.Bu yaratıklar çevrede zaten varlar.Ben evi ve terası ne kadar temiz tutsam da sokaktan geliyorlar (1.5-2 ay öncesi kadar değil,azalmış durumda).Çöpleri birkaç poşete sarıp atıyoruz ama çöp konteynerini karıştıranlar, demir çubuklarla poşetleri parçalayıp derli toplu attığımız çöpleri sağa sola savurup gidiyorlar bir de sıcak hava eklenince her türlü haşaratın üremesi kolaylaşıyor.Çok yönlü ve topyekün mücadele gerekli.Terasta henüz bitkim yok.Şimdiye dek izledim,fikir edindim ,yeni niyetleniyorum ancak bu haşaratın çiçek ya da sebzelerin arasında dolaşmasını da istemiyorum.Evde hamamböceklerinin girebileceği yerleri temizledikten sonra ilaçlıyorum ama ilacı bitkiye yaklaştırmak istemediğim için'' bu böcekler başka bir bitkiyle önlenebilir mi acaba ?'' diye düşündüm.İlginize teşekkürler,selamlar.
Comment

Comment