SELAMLAR BEN HATAY HASSADAN ZİR. MÜH. EMRE GÜNAY SULAMA SİSTEMLERİ TOHUM İLAÇ GÜBRE BAYİİSİYİM HASSA DELİÇAY KÖYÜNDE 10 DEKAR DEVECİ ARMUDU BAHÇEM VAR. BU KONUYLA VE DİĞER TÜM KONULARLA İLGİLİ GÖRÜŞ ÖNERİ VE SORULARINIZI YANITLAMAYA HAZIRIM..SAYGILAR
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
DEVECİ ARMUDU HATAY
Collapse
X
-
Cevap: DEVECİ ARMUDU HATAY
deveci deveci dediler hadi dedik bizde dikelim diktikte ne halt yedi yıllarımızı yedik akıntı kara leke ateş yanığı geçti ömrümüz hocam kara lekeyi önledik akıntıyı kestik bu ateş yanığıyla başa çıkamıyoruz sizin öneriniz nedir
Comment
-
selamlar
benim Denizli Kaklık Ovasında 700 tane deveci ağacım var. 2 yaşındalar henüz , gelişimleri fena değil. fena değil diyorum çünkü kireç oranı malum ege de % 10 larda bu nedenle toprağı sürekli kükürt , humic asitli gübre ve demir takviyesi yapıyoruz.
verim konusunda çok farklı rakamlar duyuyorum , 300 kglar dan 800 kg lara kadar . siz ürün almaya başladınız mı ?
iyi çalışmalar.
Comment
-
dereköydenizli arkadaşım öncelikle saygılar şimdi kendi bahçemden bahsedeyim biraz 1 şubat 2010 tarihinde bahçeyi kurduk 1100 adet ağacım var 4-3 sıra arasıyla ekili ilk sende ağaç başı 15 adet meyveyi büyümeden koparttık şimdi armut için en başta rakım 200 m nin altında olmayacak 2.si toprak geçirgen su tutma kapasitesi yüksek olmayacak neden ;fazla su armutta gövde kurduna ve çeşitli fungal enfeksiyonlara yol açıyor ayda bir ağaç başı 2 kg organik gübre takviyesi ve ağaç çapası çok önemli ve 2 ayda bir bakır uygulaması gerekiyor ayrıca gövde kurduna karşı dursban 4 muadili ilaçlar olmassa olmazı şu dönemde yapraklar dökülür dökülmez bakır takviyesi yapın ocakayı sonunda şekil budamasını ihmal etmeyin ve isterseniz size dönem dönem yapacağınız bakım konusunda daha detaylı bilgi verebilirim . Verim konusunda ise bölgelere göre 5 yaş ve üstü 50 kg 300 kg arası değişiklik gösterdiği doğrudur.
Comment
-
taner gursu bey öncelikle merhabalar balçık yer dediğinizde armutta sıkıntı yapar ve oraya ektiğiniz armutta kurt olacağından diğer ağaçlarada sıçrar buyüzden tavsiyem oraa ekmeyin boş bırakın armutta budama ise karşılıklı 4 tane yandal ve tam ortalarından bir ana dal bırakmakla olur
Comment
-
İlk yıl ağaç başı 15 meyve demişsiniz , bu kadar çabuk verime yatması gerçekten başarı ve maşallah . Biz aralıkları 5 e 4 olarak bıraktık ama bizim ağaçlar bodur değil klasik tip. Bakırdan kastınız bakırsülfat yani bordobulamacı mı yoksa bakır direkt takviyeden mi bahsediyorsunuz ?
Comment
-
Budama için çanak anten şekli en ideal şekil , ilk yıllarda budama çok önemli ve mutlaka tecrübeli kişilere bunu yaptırın . Meyve gözlerini çok fazla hırpalamamakta önemli . Ayrıca ağaçlar büyüdüğü zaman altta kalan dallarında güneşi rahat pozisyonda almasına dikkat etmelisiniz.
Comment
-
mrb.arkadaşlar
benim 700 kök deveci armudu bahçem var.fidanlarım iki yaşında.toprağım biraz nemli olsada derin ve organik olarak zengin.geçen ilkbahrda böceklenme oldu ilaç attım ve toprağı iki sefer çapalayarak yabani otlardan temizledim ne gübre attım nede ilaç attım.fazla büyümeslerde fidanlar sağlıklı.ayrıca benle beraber deveci armudu diken bir arkadaşım var organik ve kimyasal gübre kullandı benim fidanlarıma göre büyük.bana önerebileceğiniz birşey varsa çok sevinirim
Comment
-
Merhabalar ,
Bizim de Denizli'de 460 metre rakımda deveci armutumuz var.toprağınız gerçekten zenginse gübre konusunda az kullanmak veya kullanmamak mantıklı ancak ilaç hiç kullanmamak ağacı ileride çok zorluyabilir. Elbette ilaçı gerekli yer ve zamanda istenilen ölçüde kullanmak gerekli. En temel ilaçlama armutta çinosülfat yani bordobulamacıdır. ağacın yaşı , meyva durumuna göre de farklı ilaçlar kullanmak doğru olacaktır . daha detaylı bilgi isterseniz size ayrıca gönderebilirim.
orhan
Comment

Comment