fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Tanışma ve Tavsiye

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Tanışma ve Tavsiye

Merhabalar!

İnsanlara tarım alanında rehber olacak böyle bir site yaptığınız için teşekkür ederim sizlere öncelikle.
    Benim balıkesir bandırmada içinde 2 adet su kuyusu olan 52 dönüm arazim var. Tarım işiyle uğraşmak istiyorum fakat pek bilgi sahibi değilim bu konuda. Bilgi sahibi olan sizlerden yönlendirme bekliyorum. Sizce bu alanda ne tür bir tarımsal faaliyet yapılabilir?

teşekkürler.

Cevap: Tanışma ve Tavsiye

canberkk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar!

İnsanlara tarım alanında rehber olacak böyle bir site yaptığınız için teşekkür ederim sizlere öncelikle.
    Benim balıkesir bandırmada içinde 2 adet su kuyusu olan 52 dönüm arazim var. Tarım işiyle uğraşmak istiyorum fakat pek bilgi sahibi değilim bu konuda. Bilgi sahibi olan sizlerden yönlendirme bekliyorum. Sizce bu alanda ne tür bir tarımsal faaliyet yapılabilir?

teşekkürler.

Merhaba,hoş geldiniz.

52 dönüm arazi bilinçli bir ziraat için oldukça büyük bir alan.Bu alanda tek ve çok yıllık ürünleri, üretim takvimini 12 aya yayarak yetiştirmeniz söz konusu olabilir.

Comment

su kuyularının derinligi yapıları ve saniyedeki akış güleri çok önemlidir ve arazinin yükseklik konumu yani rakım ı

Comment

ilginiz için çok teşekkürler. araziye 20 yıldır hiç bir şey ekilmedi. Sadece hayvancılık yapıldı bu arazide uzun süre. Yıllarca hayvancılıkla uğraşan kişilere icara verildi. Arazinin toprak analizleri mevcut. arazi dere yatağına yakın yapılan çalışmalarda dere yatağına yakın kısımada oldukça su var. su problemi olmaz istediğiniz debide su elde edebilirsiniz.arazi oldukça verimli ve yeterince dinlenmiş bir toprak. arazi gönen ovasında engebeli bir yapıya sahip şöyleki; arazi 3 eşit parçaya bölerseniz 3 kat gibi düşünün. her kat arası dikine 20 metredir. yıllarca istanbulda yaşadım ve mesleğimin tarımla bir ilgisi yok. fakat yok pahasına arazimin icara verilmesini istemiyorum artık. tarımsal faaliyetler için kullanılmasını isitiyorum.

Comment

Sn Canberkk:Verdiğiniz bilgiler ışığında arazi son derece verimli vede en önemlisi su var.Bu bilgiler ışığında arazinizde sebze ve meyve tarımı yapabilirsiniz.Ancak;ürünün pazarlamasını mutlaka düşünmeniz gereklidir.Birde şu hususu gözden geçirebilirsiniz.Hayvancılıktan alacağınız icar ile buradan elde edeceğiniz kazancı mukayese ediniz.Yada hazır kurulmuş tesisse sizin hayvancılık yapma durumunuzu ele alabilme şansınıze değerlendirebilirmisiniz? Arkadaşların dediği gibi arazi epeyce fazla,verdiğiniz bilgiler ışığında bağcılık,meyvecilik,Özellikle Kiraz,badem,ceviz düşünülebilir.Kolay gelsin,başarılar dileğimle...

Comment

ilginiz ve verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.

saygılar.

Comment

Working...
            X