fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ceviz yetiştiriciliği

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• ceviz yetiştiriciliği

merhaba herkese selam... siteye yeni üye oldum. öncelikle bu sitede emek veren herkese çok teşekkür ederim...benim sorum şu olucak yaklaşık 40 dönüm bir arazide ceviz yetiştirmenin başlangıç maliyeti ve yıllık maliyeti ortalama nedir acaba bunun için sürekli bununla ilgilenicek personele ihtiyaç varmıdır varsa kaç kişi olmalıdır site üyelerinden en kısa zamanda bir cevap lütven...bu işi yeni araştırmaya başladım anladığım kadarıyla karlı ve sürekliliği olan bir işin beni biraz bilgilendirirseniz çok sevinirim şimdiden çok teşekkürler.

Cevap: ceviz yetiştiriciliği

Sevgili lalaxi, öncelikle sitemize hoş geldiniz.

Ceviz yetiştiriciliğinin karlılığı tamamiyle sizin yönetiminizle ve olayı idare edebilip ilgilenmenizle doğrudan orantılıdır. Zira her üründe olduğu gibi ürününü pazarlayabilen de var pazarlayamayanda. Neyse girdi maliyetlerin üç aşağı beş yukarı şöyle:

*Sertifikalı fidan bedeli yabancı aşılı ceviz çeşitleriyle 10*10 mesefalerle dikimle 400 fidan adedi 12 TL+KDV (%1) (Bu mesefeyi 7*7, 8-8, 9*9 gibide dikebileceğiniz gibi 5. yıldan sonra aradan bir sırayı kesmeyi düşünerek kereste çıkarmak amaçlı ve 5-7 yıl verim almak gibi ticari düşünceyle 5*5 mesefelere çekenlerde var o zaman fidan sayısı ikiye katlanıyor tabi ancak dikim dışında maliyette artış olmuyor)

*Dikim masrafı fidan başına 5 TL

*Arazinin çepe çevre çit çekilmesi metresi 10-20 TL civarı

*Damla sulama sisteminin çekilmesi 40 dekar için dekar başına her şey dahil 1000 TL

*Aylık bakım için işçilik masrafınız 50 TL yevmiye hesabı 300-350 TL (ayda 4-5 defa sulama)

Not: Fidanlar için sipariş yazdırmanız gerekecektir zira fidan talebine olan yoğunluklar nedeniyle istediğiniz yada yörenize uygun çeşidi bulamayabilirsiniz.

Comment

çok teşekkür ederim... istanbulun gürültüsünden kalabalığından ve saygısız ın çoğalmasından dolayı böyle bir iş yapmaya karar verdim... maddi olanaklarım şu anda buna elverişli değil tabiki ama elimden geleni yapacağım öncelikle devletten arazi kiralamayı deneyeceğim olursa ne ala hemen kurabilirim fakat olmaz ise bu iş için yaklaşık 2 yıla kadar bir zamana ihtiyacım olacak. eğer bu hayalim olursa ilk 4 yada 5 yıl mevcut işimi bırakmayı düşünmüyorum sonrasında ise allah kerim...birşey daha sormak istiyorum? yaklaşık 10 yada 20 dönüm bir arazide başka neler yetiştirebilirim acaba birde ben araziyi ceviz için kırklareli yada çanakkale olarak düşünüyorum bu bölgeler uygunmu sizce.

Comment

selam,ben türkiyeliyim fakat almanya da yasiyorum bulgaristanda eski zara sehrinde, edirneye 90 kilometre mesafede ceviz bahcesi kurmak istiyorum.bu bölgede ceviz yetistirmek musaitmi,hangi cesitler uygun olur türk veya bulgar cesitleri hangisi daha iyiyse.fidanlari nereden temin edebilirim. bulgaristan devletinden veya türkiyeden maddi yardim alabilirmiyim ve maddi yardimlar icin ne yapmaliyim ve nereye muiracat etmeliyim.50 dönüm tarlanin bana maliyeti ne olur. tel.numaram...004915203044342.cevabiniz icin simdiden tesekkür ederim.

Comment

ben size hazır ceviz tarlası satabilirim eğer isterseniz. içinde evi suyu elektriği oolan asfalta sıfır 7000m2 araziyi 100.000 tl ye verebilirim. Arazi manisa somailçesi ile balıkesir savaştepe ilçesi arasında

Comment

selam,,,teklifin icin tesekkür ederim.ben kendim kendi istedigim bölgede yetistirmek istiyorum...benim
            ihtiyacim olan ve ögrenmek istedigim bilgilerden cevap veren olursa cok menmun olurum.iyigünler

Comment

Working...
            X