fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

çiflik gübresi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: çiflik gübresi

KAFAMI KARIŞTIRDINIZ DERİN KONULARA DALMIŞINIZ : ozaman mesela bizim tarlada biz büber yetiştiremiyoruz yetişsede başkalarının büberi gibi güzel olmuyo büberler kıvrılıyo şimdi bu hastalık gibi olan büberler toprakta çok gübre olmasıylamı alakalıdır ve biz tarlaya arpa ektiğimizde normalden daha mütiş arpa olur budamı bu tarlamızda kalan gübreylemi alacaklıdır sizce birde ben mesela leonardid alsam tarlama kullansam tarlamda kalan gübre atıklarını parçalayacağı için o sene hiç gübre kullanmadan gübre kullanmış gibi ürün alırmıyım sizce birde çiftlik gübresini işleyip te tarlama kullansam birde leonardit kullansam şimdikinden daha üstün bir çiftçilik olurmu yoksa sadece giderlermi azalır?

Comment

Bu işin en doğrusu doğru numune alarak toprak tahlili yaptırmaktan geçiyor. Toprağınızdaki eksiklikleri, pH değerini ve diğer özelliklerini öğrenerek daha doğru işler yapabilirsiniz. Topraklarında kimyasal gübreler kullanarak topraklarını verimsiz hale getirenler için bu işi bilen hocalar bu kimyasal ürünlerin bir bölümünün toprakta çözüldüğünü, bir bölümünün de toprakta durduğunu söylüyorlar. Kaliteli leonardit kullandığınız taktirde, leonarditin içinde bulunan hümik+fülvik asitler bu kalıntıları çözerek toprağınızı daha verimli hale getirecektir. Bu arada fermantasyonlanmış ve buhardan geçirilerek içindedi yaban otları ve zararlı maddelerden arındırılmış bir çiftlik gübresi ile beraber kullanabilirsiniz. İstiyorsanız damlama sulamanız varsa organik sıvı azotta kullanabilirsiniz. Böylece diğer gübrelere vereceğiniz parada cebinizde kalarak tasarruf da sağlayabilirsiniz.

Comment

uzun ve zahmetli iş en iyisi bildiğimiz yoldan sapmamak 33 lük nitrat ve şeker gübresi karışımı

Comment

Ben kimyasal girdilerin olduğu ürünleri tüketmek istemiyorum. Ben organik ürünlerle beslenmek istiyorum. Bu konuda elimden geldiğince hassas davranmaya çalışıyorum. Ailemin ve kendi sağlığımı düşünüyorum. Sayın forum üyelerinin de böyle davranması için elimden geleni yapmaya çalışacağım. Benim için genetiği değiştirilmiş ürün (GDO) ile kimyasal girdiler içeren ürünün bir farkı yok. İçeriğinden % 100 emin olduğum ve organik sertifikalı ürünler benim tercihim olacaktır.

Comment

SEN HAKLISIN AMA SEN GİBİ DÜŞÜNEN FAZLA İNSAN YOKTUR UCUZ OLSUN GÜZEL OLSUN CEBLER DOLSUN:d

Comment

Behramkale Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Ben kimyasal girdilerin olduğu ürünleri tüketmek istemiyorum. Ben organik ürünlerle beslenmek istiyorum. Bu konuda elimden geldiğince hassas davranmaya çalışıyorum. Ailemin ve kendi sağlığımı düşünüyorum. Sayın forum üyelerinin de böyle davranması için elimden geleni yapmaya çalışacağım. Benim için genetiği değiştirilmiş ürün (GDO) ile kimyasal girdiler içeren ürünün bir farkı yok. İçeriğinden % 100 emin olduğum ve organik sertifikalı ürünler benim tercihim olacaktır.
              Sn.Behramkale
              Söylediklerinize % 100 katılıyorum. Saygılarımla

Comment

amatörce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Sn.Behramkale
                Söylediklerinize % 100 katılıyorum. Saygılarımla
                Sayın Amatörce
                Sizin, benim gidi düşünenler ve davrananlar çoğaldıkça, çiftçiler ister istemez organik tarım yapmak zorunda kalacaklar. Saygılarımla,

Comment

Working...
                X