fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

cevizin kazanclari

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• cevizin kazanclari

Merhaba arkadaslar,Ben yeni uyelerden Abdullah DEDE ,Ceviz bahcesi kurmaya calisiyorum,fakat hic bir bilgim yok ,hatta bu isten ne kadar kazanabilirim onu bile bilmiyorum , getirisi iyi bir yatirimmidir ? Mesela 8-10 yasinda 100 ceviz agacindan ne kadar yillik kazanc elde edebilirim, yardimlarinizi bekliyorum, selamlar

Cevap: cevizin kazanclari

Abdullah Bey,

Ceviz gercekten guzel bir secim, ancak taban suyu yuksek bolgelerde yasamaz, yerinizin toprak tahlilini mutlaka yaptirin.

3 yillik oldugunda meyvesini almaya baslarsiniz.

10 yillik oldugunda, toprak iklim ve bakim sartlarina bagli olarak agac basina 400-500 kg. urun alabilirsiniz.

Ilk 3 yil, goreceli olarak pek bakim istemez.

O yuzden, bir an once ekin, zaman lehinize islesin.

100 agac buyuk bir alan ister, 16 metre arayla ekeceksiniz.

Ceviz agaclari, aile gibi yasar, disilerin, erkek agaclari goruyor olmasi sart.

Ilk ekim asamasinda, tutmayan fidanlarin yenilenmesi gerekir.

Eger sadece izinlerde yurda geliyorsaniz, bu konuda ziraatci arkadaslardan profesyonel yardim alin.

Ilk dikim asamasinda, gerekli masraftan kacinmayin, 100 agac 10 sene sonra, size ciddi bir sermaye saglar.

Cok iyi bir plan, allah muvaffak etsin.

Comment

Sayin Trusty,verdiginiz bilgiler inanin cok makbule gecti,Yanliz fidan aralarinin bu kadar mesafeli oldugunu dusunmemistim dogrusu.Turkiyede 10 x10 olarak dikiliyor diye biliyordum.Avrupanin bazi ulkelerinde cit dikim sistemi ile daha fazla agac dikilebildigini ogrendim, ulkemizdede bu tur sistemler kullaniliyormu ,mesela dekar basi 40 - 50 agac kadar.Bu sistemlerde digerleri kadar verimli oluyormu?

Comment

abdullah DEDE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Sayin Trusty,verdiginiz bilgiler inanin cok makbule gecti,Yanliz fidan aralarinin bu kadar mesafeli oldugunu dusunmemistim dogrusu.Turkiyede 10 x10 olarak dikiliyor diye biliyordum.Avrupanin bazi ulkelerinde cit dikim sistemi ile daha fazla agac dikilebildigini ogrendim, ulkemizdede bu tur sistemler kullaniliyormu ,mesela dekar basi 40 - 50 agac kadar.Bu sistemlerde digerleri kadar verimli oluyormu?
        Sn.Dede,

Benim uzmanlik alanim Finans, bu konuda sadece bildiklerimi yazdim, dekar basina kac agac ve dikim araligi nedir konusu, bu sitede cokca bulunan, Ziraatci arkadaslarin konusu.

Yeriniz hangi bolgede, ceviz uretimi icin uygunmu , verim konusunda, oncelikle, hangi cins ceviz ekmeniz gerektigini,zararlilarla mucadele ve budama konularini planlamaniz gerekiyor.

Ben de ayni dusunce ve gayret icindeyim, yurda gecen Haziran'da dondum son 20 senedir Kanada'daydim, o nedenle sizi cok iyi anliyorum. Arzu ederseniz bana ozelden her turlu sorunuzu yazabilirsiniz, ben de buradaki temaslarimla,cozum icin cevaplar ararim.

Benim yurduma 100 agac dikecek her kisi benim icin cok degerlidir.

Saygi ile.

Comment

Sayin Trusty ,bu dostca

Comment

Sayin Trusty ,bu dostca ve icten yaziniza cok tesekkur ederim,insallah bir gun gorusup tanisma firsatini yakalariz,guzel yurdumuz icin 100 degil daha fazlasini dusunuyorum . Eger basarabilirsek cok iyi isler yapacagiz insallah,selamlar

Comment

Arkadaşlar hepinize iyi günler.Şu an ziraat mühendislerinin önerdiği ekim sistemi 8 x 8 yada 7x7 dir yani dönüme 15 er yada 20 şer ekilebilir.Yurt dışında uygulanan çit ekim sistemi ve daha başka sistemler 8x4 gibi uygulanıyor fakat profesyonelce budanması ve sık bakım gerekir.okadar küçük alanlarda yada kendi işletmenize ait ziraat mühendisi olmadan yapamazsınız.Bu sadece benim değil ziraat mühendisi arkadaşlarımızında ortak görüşü.8x4 te 4 ler 12. yılda kesilir atılır 8 ler kalır.Ağaç başına 10 yaşındaykende 400,500 kg gibi rakamlar yanlış bilgidir chandler de 70-100 kg dır.

Unutmayın en verimli ırklardan olan chandlerin bile 5 yaşındaki meyve verimi yeşil kabuklu 4-5kg dir.

Toprak,su analizi,yöreye uygun cins seçimi çok önemlidir.

İnsanlar diyorki ceviz zaten su istemez,ayda bir dolanır gelirim diye fakat işe başladığınızda böyle olmadığını göreceksiniz.İşinizin sıkı takipçisi olmazsanız standart verimlerin yanına bile yanaşamazsınız.Öncelikle yapılan her iş meslek edinilmeli,ciddi bakılmalırıdır.

Hepinize iyi günler saygılarımla

Comment

Alican kardeşimin verdiği bu bilgiler makul. Teşekkür ederim.

Comment

Working...
                X