ben 500 adet summer red elma diktim. ikinci yılında elma almaya başladım. fakat elmaları 2.3 ay gibi uzun süre saklayamadım.bazılarını soğuk depolarda bazılarını buz dolaplarında bazılarını da serin yerlerde denemek maksadıyl sakladım.ve bir aya yakın bir zamanda yumuşamaya ve içleri geçmeye başladı. bu çeşit elmaları uzun süre saklayabilmem için ne gibi bir soğuk hava deposu yapabilirim. ayrıca elmaları hasat etmeden evvel dalda iken yani bir ilaç ve benzeri birşey vuruluyormu bu konu da bana yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim. hüseyin koçbıyık. samsun. ondokuzmayıs
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
summer red elma
Collapse
X
-
Cevap: summer red elma
Benzer sorunlar yaşıyoruz. elmanın saklama hatası (işi bilenler keperme başlamış diyor) önemli. yakınınızda soğuk depo varsa en ekonomik saklama metodu bu. uzun saklama için kimyasal kesinlikle kullanmayın önerenlerede itibar etmeyin. yalnız mikroorganizma (müsadeli) ile bir müddet raf ömrü uzatılıyor.soguk hava deposu yoksa yakınızızda paket tipi (şantiye konteylerleri gibi) sogutma odaları varmış. 500 ağaölık üretim için en ideal olanı soğuk depo bulup oraya götürmek.Hüseyin Koçbıyık Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterben 500 adet summer red elma diktim. ikinci yılında elma almaya başladım. fakat elmaları 2.3 ay gibi uzun süre saklayamadım.bazılarını soğuk depolarda bazılarını buz dolaplarında bazılarını da serin yerlerde denemek maksadıyl sakladım.ve bir aya yakın bir zamanda yumuşamaya ve içleri geçmeye başladı. bu çeşit elmaları uzun süre saklayabilmem için ne gibi bir soğuk hava deposu yapabilirim. ayrıca elmaları hasat etmeden evvel dalda iken yani bir ilaç ve benzeri birşey vuruluyormu bu konu da bana yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim. hüseyin koçbıyık. samsun. ondokuzmayıs
birde elma meyvelerinin en fazla saklanma süreleri var. daha fazla zaten olmuyor. geç olgunlaşan ve saklama süresi uzun olan çeşidi dikmek üretici için avantajdır. selamlar.
-
Cevap: summer red elma
şimdi farkettim bu sayfanın üstünde reklamlar var ordaki soğuk depo reklamları:
Ensa Soğutma
karpanel.com
.. :: TERMONEM Soğutma Sistemleri :: ..soğuk hava deposu, soguk hava depoları, soğuk hava deposu, soguk hava depoları, soğuk hava odaları,soguk hava odalari,sogutma sistemleri
Comment

Comment