fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

çok yeniyim , hayalim ceviz bahçesi!

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• çok yeniyim , hayalim ceviz bahçesi!

iyi günler, edirnenin enez ilçesinde ege denizinin en üst kısmı olan yerdeyim, bazı kışlar ocak ve şubat ayında her yerde olduğu gibi soğuk oluyor. henüz arazim yok, nelere dikkat etmeliyim, anladığım kadarıyle su önemli, bunun dışında neler yapmalıyım, ona göre arazi almak istiyorum. yol gösterecek olan var mı?, umarım vardır, sevgiler, saygılar...

Cevap: çok yeniyim , hayalim ceviz bahçesi!

ilk bahar geç donşları oluyosa ona dikkat et suyun varsa gerisi basit ceviz her yerde yetişir

Comment

Teşekkürler...

Comment

Değerli kardeşim cevizlik kurmak istediğini yazmışsın...Lütfen yazdıklarımı iyi oku.

Üç şekilde cevizlik kuruluyor.
        1-Doğrudan ceviz fidanı alıp dikiyorsun. (Ceviz fidanları alırsan aşılı oluyor fakat erkek kökü mecburen kesildiğinden sulama ihtiyacı oluyor.)

2-Araziye ceviz gömüp bunlar çıkınca kesip aşılayarak. (Böylece kökleri kesilmemiş oluyor)

3-Sonradan değişime uğramayan ceviz cinsleri var, bunlardan tohum olarak araziye ekip cevizlik kurmak.

Ben aşılı ceviz fidanlarından cevizlik yaptım şimdi 7 yaşında. Fakat burası sulanabilir arazi. Birde dağlık alanlarda taşlık ucuz tarla alacağım ve doğrudan ceviz tohumundan cevizlik kuracağım inşallah.

Ben Isparta'da ikamet ediyorum. Sık sık yayla köylerine doğa gezilerine gidiyorum....Şunu gördüm pek çok yeni cevizlikler kuruluyor yaylalara...Köylüler dağlık ve taşlık tarlaları cevizliğe çeviriyorlar. Buralarda su yok, sadece bahçeler bakımlı ağaçların arası sürülmüş ve ağaç dipleri çapalanmış.....Çok güzel ve sağlıklı bahçeler kurulmuş. Sanada tavsiyem bu....

Comment

yüksek bir yere bahçe kur çün kü baharda kırağılar yani ilk bahardonları oluyo onlargenelde çukur yerlerde görülü,yo yani çukur bir yere bahçe kurma yükseklere kur ama çokyüksek diye deyil tarla kuracaağın yer alçakta ve tepelerin ilerisinde olmasın karışıkoldu ama bi uzmana sor daha iyi anlatır yani aslında ben gcelerimotorla gezerken çukur yerlerin soğuk yüksek yerlerin daha sıcak olduğunu gördüm zatende aynı yerdeki bahçelerin çukurları daha çok soğuyk vurur ama biraz tepeyerleri soğuk öldürmez gibi en iyisi bir uzmana sor: çokkarıştı birisi düzeltse

Comment

Teşekkürler çok iyisiniz

Comment

yaşam fidancılık ceviz fidanında marka olmaya devam ediyor. her yıl üretim kapasitesini artırarak yurtdışına satışlarına başlamıştır. romanya ve bulgaristana çok sayıda ceviz fidanı ihraç etmiştir. özellikle ukrayna pazarı çalışmalrında son aşamaya gelinip önümüzdeki günlerde ihracaatımız olacaktır. yaşam fidancılık bandırmada çok sayıda ceviz fidanı üretip ülkemizin boş arazilerini değerlendirmak isteyen şahıs ve firmalara pazarlamaktadır. ceviz fidanı almadan önce önce kök yapısı daha sonra fidanın çapı kalınlığı son olarakta hangi bölgeye hangi cins ceviz fidanı ekilmesi gerektiğini araştırın. şebin-bilecik-kaman-1-yalova1-3-4-chandler-pedro-franguette fernor cinsi yerli ve yabancı ceviz fidanlarımız bulunmaktadır. sertifikalı aşılı ceviz ve badem almak için şu numaralardan ulaşabilirsiniz 05306689647-05364610426-05324601448

www. yabancicevizfidani. com

www. yerlicevizfidani. com

Comment

sayın yaşatmak;
                ceviz ağaçlandırması yapmak istiyorsanız bunu özel ağaçlandırma şeklinde de yapabilirsiniz.
                eğer özel ağaçlandırma yapacak olursanız araziyi satın almanız da gerekmez. orman veya hazine arazilerinde de yapabilirsiniz bunu. bir düşünün konuşalım..

Comment

Working...
                X