fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

2011 de herkese merhaba, Ayrıca 50 dönümlük arazimde de süt keçiciliği yapmak istiyorum

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• 2011 de herkese merhaba, Ayrıca 50 dönümlük arazimde de süt keçiciliği yapmak istiyorum

100 dönüm arazime 9 ay önce bodur elma ve deveci armudu ektim.Ayrıca 50 dönümlük arazimde de süt keçiciliği yapmak istiyorum. Tecrübelerden yararlanmak için burdayım. Umarım karşılıklı paylaşımlarımız olur. Çok yararlanacağımı düşünüyorum.
    Sağlıklı günlere.
    Sema

Cevap: 2011 de herkese merhaba

Hoş geldiniz. Sorunuzdaki elme bahcesi ile keçiler ayni arazide mi olacak anlayamadım.

Comment

Hoşgeldiniz, hayırlı paylaşımlar.

Comment

teşekür ederim. Bu arada keçi yetiştiriciliğinde damızlık bulmanın çok kolay olmadığını öğrendim

Comment

Hayır. 100 dk elma bahçesi ayrı onun yanında sınırları ayrılabilecek 50 dk var

Comment

Cevap: 2011 de herkese merhaba, Ayrıca 50 dönümlük arazimde de süt keçiciliği yapmak istiyorum

sayın sema hanım "bodur elma ve deveci armudu ektim" demişsiniz. bunu yerine elma ve armudun fidanlarını dikseydiniz daha çabuk ürün alırdınız bence..

Comment

Cevap: 2011 de herkese merhaba, Ayrıca 50 dönümlük arazimde de süt keçiciliği yapmak istiyorum

Sema Hanım
              Elma hakkında bilgi topluyorumda M9 sizde bu konuda bilgilendiriseniz sevinirim
              Dikim mesafesi nedir arazi küçük parçalar halinde 1 e 1.5 diksem olurmu traktör girmesine gerek yok el pompalarıyla ilaçlama yapacagım. teşekkür ederim.

Comment

M9 ları rahatlıkla 1 m aralarla ekebilirsiniz.Yurt dışında 80cm e kadar bile dikiyorlar. Ancak 1.5 m traktör kullanmasanız bile dar olur gibi.Bence biraz daha geniş tutun.
                Tel terbiye sisteminizi nasıl yapmayı planlıyorsunuz? Biliyorsunuz M9 ların meyveyi taşımak için desteğe ihtiyacı var...

Comment

Naparsınız bu da benim tercihim. Ben fidan dikmek yerine , meyve ekiyorum.
                  Acelem yok.Nazik uyarınız için teşekkürler.

Comment

Sema hanım hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama 100 dönüm araziyi elma ve armut fidanı için ayırdığınıza göre toprak tahlili, iklim şartlarının uygunluğu, bahçe kurulum maliyeti gibi konuları enine boyuna araştırmışsınızdır.
                    Ayrıca deveci armudunu tercih ettiğiniz için sizi kutlarım. Ben geçen yıldan bu yana bir deveci armudu aşığıyım. Bu yıl Bursa ilindeki tarım fuarında 5 kg almıştım. Eve gelir gelmez daha fazla almadığım için pişman oldum. Keşke otobüs şoförü ile konuşsam da bir kaç kasa getirseydim diye hayıflandım. Mükemmel bir meyve.
                    Köyümüze fidanından 8-10 tane diktim. Eğer bu meyve köyümüzde yetişirse inanıyorum ki köyümüzdeki herkes deveci armudu dikecek.

Comment

(M9 ları rahatlıkla 1 m aralarla ekebilirsiniz.Yurt dışında 80cm e kadar bile dikiyorlar. Ancak 1.5 m traktör kullanmasanız bile dar olur gibi.Bence biraz daha geniş tutun.
                      Tel terbiye sisteminizi nasıl yapmayı planlıyorsunuz? Biliyorsunuz M9 ların meyveyi taşımak için desteğe ihtiyacı var )
                      Paylaşımınız içinTeşekkür Ederim...

Comment

iy günler. ben m9 bodurelmayı 2010 mart ayında 11 dekara 3600 fidandiktim. temmuzda her ağaçtan 2'şer tane elma aldım. Bahçeye dikilen elmanın cinsi Mondial Gala ve tozlayıcı olarak Fuji. Şu an ağaçların boyu 2.5 m'ye ulaştı. Ağaç aralarını 80 cm ve iki sıra arasını 3.5 olarak dikim yaptık. Arazisi olan ve iklim şartlarına göre bodur meyve bahçeciliğni tavsiye ediyorum.

Comment

Working...
                        X