fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ufak chadler ceviz bahcesi kurdum

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• ufak chadler ceviz bahcesi kurdum

Değerli form kullanıcı abilerim kardeşlerim;
    Ankara kazan ilçesinde 150 ağaçlık kasım ayında bahçe oluşturmaya çalışıyorum. Tüpli ve sertifikalı aldığım ceviz ağaçlarını dikmeden önce kepçe ile dikilecek yerleri uyğun şekilde kazdırdım dikimi yaptım aralık ayının 15 inde üzerlerine poşet geçirerek kapattım. nisan ayına kadar aşırı soğuklar geçinceye kadar bunu tavsiye ettiler.
    SİZLERDEN RİCAM beim gibi acemi birini adım adım yönlendirmeniz.
    Önerilerinizi bekliyorum

Cevap: ufak chadler ceviz bahcesi kurdum

Hayırlı olsun, sakın çabuk büyüsün diye küçük fidanlara fazla gübre verme! Sonra hepsini yakarsın Allah muhafaza.

Comment

Teşekkür ederim, bağ bahçe işinden hiç anlamadan bu işe girdik ama bakalım sonuç ne olacak
      bize söylenen 200 gram humuk asit atmamızı söylediler 100 gram koyduk
      ilk baharda 100 gr daha koymamızda bir sakınca varmı?
      önce boyadık
      sonra poşetledik poşetlememiz iyimi ? nezaman çıkartayım.

Comment

Yakup kardeşim ben bu fidanlara poşetgeçirme işini anlamış değilim...Zaten böyle bir uygulamayı ben daha önce hiç görmedim ve hiç bilgim yok. ???

Yeni fidanlar 3-4 yaşına gelene kadar tıpkı yeni doğmuş bir bebek gibidirler. Fazla örselenmeye ve aşırı bakıma dayanamazlar.

Gerçi forumda çok değerli ziraatçi dostlarımız var onlar bu poşetleme olayını biliyorlardır.

Comment

MASSEY FERGUSON Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Yakup kardeşim ben bu fidanlara poşetgeçirme işini anlamış değilim...Zaten böyle bir uygulamayı ben daha önce hiç görmedim ve hiç bilgim yok. ???

Yeni fidanlar 3-4 yaşına gelene kadar tıpkı yeni doğmuş bir bebek gibidirler. Fazla örselenmeye ve aşırı bakıma dayanamazlar.

Gerçi forumda çok değerli ziraatçi dostlarımız var onlar bu poşetleme olayını biliyorlardır.
          Gübre olayına ne diyorsunuz
          poşetleme işi soğuktan korumak için di ama üstatlar cevaplarlar sanırım

Comment

İki gündür formdayım internette gezerken üye oldum ama 1 kişi haricinde kimseden cevap alamadım.
            iyi günler başarılar dilerim

Comment

Sn YAKUP ÜNAL:Tüm fidanların taze ve olgulaşmamış sürgünlerinin aşırı soğuklarda don riski vardır.Bu nedenle korunmaya ihtiyaç duyarlar.Poşetlemenin faydaları olduğu kadar,zararlarıda mevcutdur.Bu nedenle poşeti çıkarıp,eğer fidanlarınız küçükse altdan en az iki göz kapanmak kaydıyla yanmış ahır gübresiyle karıştırlmış toprakla kapanmasında yarar görmekteyim.Diğer yandan ilk yıl dikilen taze fidanlara herhangi bir gübre veya besin elementi verilmesini uygun görmüyorum.Kolay gelsin başarılar dileğimle.

Comment

TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Sn YAKUP ÜNAL:Tüm fidanların taze ve olgulaşmamış sürgünlerinin aşırı soğuklarda don riski vardır.Bu nedenle korunmaya ihtiyaç duyarlar.Poşetlemenin faydaları olduğu kadar,zararlarıda mevcutdur.Bu nedenle poşeti çıkarıp,eğer fidanlarınız küçükse altdan en az iki göz kapanmak kaydıyla yanmış ahır gübresiyle karıştırlmış toprakla kapanmasında yarar görmekteyim.Diğer yandan ilk yıl dikilen taze fidanlara herhangi bir gübre veya besin elementi verilmesini uygun görmüyorum.Kolay gelsin başarılar dileğimle.
                bilgi için teşekkürler

Comment

Working...
                X