fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

herkese merhabalar

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• herkese merhabalar

ben saksıda sebze yetiştirme işine sizin sayenizde merak sardım ve ilk olarak saksılarımı aldım, ve bulunduğum yer küçük bir ilçe olduğu için internetten torf siparişi verdim oda bu gün gelecek bana ne tavsiye edersiniz nasıl başlamalıyım, birde feiko dikkatimi çekti bunuda yetiştirmek isterim ne dersiniz neyapmalıyım herkese şimdiden teşekkürler

Cevap: herkese merhabalar

Öncelikle hoşgeldin diyorum.

Aslında bizim arazilerimiz ve bahçemiz var ama insan ihtiyaçlarını daha rahat karşılamak istiyor. Bu yüzden balkonun önünde 3-4 m2 kadar bir sera var ve her karışı ekili. Bize de yetiyor komşularada...

Aynı zamanda saksılarda bazı bitkilerde var...;D Örneğin bahar gelince hemen bazı büyük saksılara ya da tenekelere biber fideleri dikilir. Bazılarına ise maydonoz...
    Bazısına ise cin biber ve domates fideleri.....

Ben bunlarla uğraşmam fakat annem bunları yetitiştirir ve tam yemek zamanı o yetişen biberlerden ve ya domatesten hemen balkondan, birer tane alıp yıkayıp anında taze olarak salataya doğraması yok mu!....Bazı şeyleri yaşamak gerek.

İyi şanslar.

Comment

Merhaba,
      Siteye yeni üye oldum.
      Üye olurken amacım; Bonsai yetiştiren diğer üyelerimizin bilgilerinden faydalanmak ve kendi yaşadığım tecrübeleri aktarabilmek.
      Hediye gelen bir bonsai ile başladım.
      Şu an 2 bonsai sahibiyim.
      Taş porsuğu (şu an hasta ve kurtarma çabasındayım), diğeri de ilex creanata (diğer bir bilgi de fagus crenata olduğu söylendi). Bakımları, budanması, şekil verilmesi ve diğer tüm konular hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum.
      Şimdiden yardımlarnız için teşekkür ederim.
      lili_bdm

Comment

lili_bdm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Merhaba,
        Siteye yeni üye oldum.
        Üye olurken amacım; Bonsai yetiştiren diğer üyelerimizin bilgilerinden faydalanmak ve kendi yaşadığım tecrübeleri aktarabilmek.
        Hediye gelen bir bonsai ile başladım.
        Şu an 2 bonsai sahibiyim.
        Taş porsuğu (şu an hasta ve kurtarma çabasındayım), diğeri de ilex creanata (diğer bir bilgi de fagus crenata olduğu söylendi). Bakımları, budanması, şekil verilmesi ve diğer tüm konular hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum.
        Şimdiden yardımlarnız için teşekkür ederim.
        lili_bdm
        Foruma hoşgeldiniz. Bonsai hakkında benim bir tecrübem yok, forumda bu konuda bilgi sahibi olan kardeşlerimiz bu konudan haberdar olunca yardımcı olacaklardır.

Bu konuyu başka bir arkadaşın tanışma sayfasında açmışsınız. İlgili konu sayfasında açarsanız daha fazla kişi haberdar olur. Hoşçakalın.

Comment

Bütün arkadaşlara selam ve saygılar sunuyorum.
          İç Anadoluda 12 dönüm arazimde ceviz kapama bahçesi yapıyorum. Yaklaşık bir yıldır araştırıyorum. Bahçeme sondaj vurdum. Etrafını tel örgüyle çevirdim. Tahminen mayıs ayında alacağım ceviz fidanlarını yerlerine dikeceğim. Karasal iklim olması nedeniyle chandler ve ferenguette düşünüyorum. Bu konuda sitenizden yararlanacağımı düşünüyorum. Şu anda bir depo koyarak bu depodan basit bir damlama sulama sistemi kurmayı düşünüyorum. Bu konuda fikri olan varsa önerilerini bekliyorum.

Comment

Working...
          X