fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

organik tarım

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• organik tarım

merhaba arkadaşlar 11 dönüm foça nın bir köyünde tarlam var.yıllardır boş duruyor organık tarım son zamanlarda ilgimi çekmeye başladı fakat ben bu işlerden hiç anlamıyorum.bu işe girişmemi önerirmisiniz birde maliyeti çok yüksekmidir

Cevap: organik tarım

Organik tarım işine girmenizi kesinlikle öneririm. Eninde sonunda herkez organik tarım işine girmek zorunda kalacak. Gidişat bunu gösteriyor. Sertifikası olmayan ürünü insanlar bilinçlendikçe almamaya başlıyorlar. Sizde organik tarım işine girecekseniz bunu bilinçli yapmanız gerekir. Organik tarımın diğer tarım çeşitlerine göre girdileri çok daha ekonomiktir. Bu konuda gerekli yardımları yapmayı ben taahhüt edebilirim. Buna karşılık satış kolaylığı ve fiyatı daha pahalıdır. Bu işe girecekseniz ilk önce doğru düzgün toprağınızdan numuneler alın, toprak ve kullanacağınız suyun analizini yaptırın. Arazinizin yakınlarında sanayi tesisi, otoban var mı? Yandaki arazi sahipleri kimyasal girdilerle tarım yapıyorlar mı? Toprak analizinde yer altı suları ile toprağınız kirleniyor mu? Bunlar netleştikten sonra organik tarım işine girmeye karar verebilirsiniz. Elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya hazırız. Bu konuda rahat olun. Başarılar

Comment

Arkadaşlar ben seracılık okuyorum ve organik tarımla ilgili geniş bilgiye ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim.

Comment

behramkale cevabınız için çok çok teşekür ederim.tarla dan toprak analizi yaptırmadım fakat taban suyu çok yüksek olduğunu biliyorum.tarlayı zeytin ağaçı ekmek için almıştık taban suyu fazla olduğundan uygun olmadığını söylemişlerdi.tarla nın yıllarca boş durmasına artık gönlüm el vermiyor birşeyler yapmak niyetindeyim.

Comment

Arkadaşlar ben organik tarım mezunuyum.bu konularla ilgili bilgilerimi sizlerle paylaşabilirim.

Comment

Bilgilerinizi bekliyoruz.

Comment

Öncelikle organik tarım yapmak için iyi bir toprak analizi sonucu ideal toprak temin etmekle başlar.Başlangıç maliyeti yüksektir fakat klasik tarıma oranla dha düşüktür malum suni gübre ve ilaçların fiyatları sürekli kullanıldığı için kesenin ağzının kapanmasına fırsat vermiyor.Organik tarıma başlamak için bu işle ilgili yetkilendirilmiş kurum ve kuruluşlar vardır.Kontrol ve sertifikasyon kuruluşlarına da başvurulabilir.daha sonra onların talimatlarıyla ilgili işlemleri uygulayıp sağlıklı ürün yetişticiliğine katkıda bulunabiliriz.herşeyden önce amacımız maddiyat değil sağlıklı toprak sağlıklı bitki sağlıklı insan sağlıklı çevre politikası olmalıdır..sorularınız varsa bilgim doğrultusunda cevaplandırmaktan memnuniyet duyarım..

Comment

Çiftçi belgesi olanlar için toprak analizini bedava yapan yerler var. Analiz neticesinden sonra toprağı organik hale nasıl getiririz meselesine bakmak gerekir. Bu da çok masraf gerektirmez. Biz bunun için leonardit kullanıyoruz. Zaten leonardit için toprak düzenleyicisi de diyorlar. Çernobil kazasından sonra Çernobil'de havadan hümik asit uygulaması yaparak topraklardaki radrasyonu tamamen temizlediler. Sayın Ebrar ORGANİK TARIM ve ORGANİK ÜRÜNLERLE İLGİLİ YALAN ve YANLIŞLAR konusunu forumda açtı. Bunu herkesin okumasını tavsiye ediyorum. Çünkü çok önemli konulara deyinmiş. Herkes organik ürün yetiştirmeye davet ediyorum.

Comment

Working...
                X