fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kiraz ağaçlarının bir yılda topraktan kaldırdığı bitki besin elementlerinin miktarının hesaplanması ve yapılan işlemlerin süreci

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Kiraz ağaçlarının bir yılda topraktan kaldırdığı bitki besin elementlerinin miktarının hesaplanması ve yapılan işlemlerin süreci

Sn: Bahçesel Üyeleri ve Uzmanlar
    ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
    Ziraat Fakültesi Ziraat Mühendisliği Toprak Bilimi Ve Bitki Besleme Bölümü; Gökhan Gören
    4.Sınıf 070606116 nolu öğrencisiyim.
    '' Kiraz ağaçlarının bir yılda topraktan kaldırdığı bitki besin elementlerinin miktarının hesaplanması ve yapılan işlemlerin süreci ", ben sizlerden bu konunun sonuçlanması için izlenmesi gereken yöntemleri, gerekli calışmaların yapılabilirliği konusundaki düşüncelerinizi ve bu konu hakındaki bana verebileceğiniz kaynakları istiyorum.

Bilmenizi isterim ki, bu konu hakkında kaynak sıkıntısı çekiyorum. yardımınızı rica ediyorum.
    ....Şimdiden teşşekkür ederim

Cevap: Kiraz ağaçlarının bir yılda topraktan kaldırdığı bitki besin elementlerinin miktarının hesaplanması ve yapılan işlemlerin süreci

merhaba arkadaşım öncelikle okulunda ve gelecekteki mesleğinde başarılar diliyorum.samırım bu konu senın okuldakı tezin gibi geldi bana.öncelikle sana şöyle söyleyeyim araştırmış olduğun bu işlem çiftçiler tarafandan ço fazla onemsenen bı konu değil neden değil özellikle meyve üreticileri ağaclarını her sene gübrelediklerinden ve gübreyi fazlasıyla verdiklerinden dolayı bitkinin topraktan aldığı element miktarını cok fazla arastırmazlar.yani bu işlemi sayılarla değil deneme yanılma yöntemiyle yaparlar.senın olayına gelınce bu işlemi şöyle yapabiliriz fakat bu biraz zaman alan bı yontemtir.gübre atılmadan yani ocak veya şubat ayında kapsamlı bi toprak analizi yaparız.yanı bildiğin gibi bitki neyi ister potas,azot ve fosfor ağırlıklı beslendiği için ki tabii sen bunu daha kapsamlı yapabılırsın ama esas besın kaynakları bunlardır.sonra baharda gübrelemeyi yaptıktan 2 ay sonra takliben temmuz ayına denk gelir yine bi toprak analizi yaparız.değerle yükseldiğini görürsün zaten.son analizimizi de yine ocak şubat ayında yapar elde ettiğimiz değerler bize ağacın topraktan ne kadar besın harcadığını gosterır.tabıı bu toprak analızını yaparken bahcenın bı bolmesınden toprak almaktan zıyade farklı farklı yerlerınden alıp tek tek analiz yapmak bize bölgesel olarak bahcenın durumunu daha iyi gösterir.

Comment

Working...
    X