fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

sırık domates

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: sırık domates

Sn Bal Böceği:Yukardaki bilgiler ışığında işiniz zor.Bu tür küçük üretici yada işletmeler hem kamu kuruluşları hemde 3.şahıslarla uğraşmak zorunda kalır ve netice nahoş hadiseler olur.Yapılacak en doğru işlem bu tür üreticilerin birleşerek bir birlik yada Kooperatif olarak örgütlenmeleridir.Tabi ilk anda insanları bir araya getirmek zor ve kuruluş aşamasında ekstra harcamalarınız olacak.Fakat;ilerde bir yer kiralayıp manav benzeri işyeri bile açabilirsiniz.Devletin bu tür birliklere katkısı var.Uygun şekilde kredi alabilirsiniz.İlerde büyür,ülke çapında mal satıp,hatda ihracat bile yapabilirsiniz.Mesela Antalya'da bu tür birlik var ve gayetde güzel işliyor.Mesela biz ilimizde Arı yetiştiricileri birliğini kurduk.Biraz zor oldu ama,oldu.Üyelerimize ucuz kovan,petek ve diğer malzemeler temini konusunda epey mesafe aldık.Tüm ülke çapında örgütlenerek Ankara'da Merkez başkanlığımız mevcut.Ülke bazında sesimizi duyuruyor,Bakanlarla istişarede bulunuluyor.Bu az bir şey değil.Belediyede neticede kamu kuruluşu yasal mevzuatı uygulamak zorunda.İlerde Maliye yada Tarım teşkilatlarıylada sorun yaşabilirsiniz.Kolay gelsin,Başarılar dileğimle.

Comment

sağol abi mesajı aldım ama bizim köy kim birleşip bişiler yapmak kim iki kişi bile bir araya gelemez zaten köylüler birleşip hayvancılık koparatifi kurdular bundan 3 sene kadar önce şimdi o hayvanlardan eser kalmadı ama ücretleride yatmadı ve bu koparatif her ailye zarar gösteriyolar bu işten kar eden yok çünkü alakasız adamlara kradiyi verdiler neyse bu koparatif olduğu için başka bir koparatif kurulamaıyo bakaları kuramıyo bu koparatif üzerinden sebze konusunda bişiler yapıla bilir oda herkez zarar ettiği için devlette birdaha destek falan vermiyomş herhalde öle bişiler var yani bizim köyde bu iş olmaz herkez kendi başının çaresine bakmalı böle sürünüp gitmeli falan

Comment

mavikartal5 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        sayın ugurtelefon,
        o domateslerden 50 kök ekseniz, bizlere de yeter hiç meraklanmayın.
        bazı dostlar, daha fazla ürün almak için organik tohum arayışındalar ama siz yayladan aldıklarınızı ekin daha fazla ürün alacağınıza eminim.
        aramıza hoşgeldiniz
        saygılar
        Hemşehrim,hoşbuldum.
        Tohumlar elime geçtiğinde forumda sayfa açarım.İhtiyacı olan,meraklı arkadaşlara göndermeyi isterim.Maksat bölgenin yerli ürününün yok olmaması,gelecek yıllara aktarılabilmesi.
        Sağlıcakla....

Comment

eğerki bu işi her sene sezonunda devamlı yaparım derseniz

antalya kumluca yada serik e gidin hem gezin hemde seraları bi görün

ha sera yapın naylonla cevirin demiyorum

demem şudur devamlı her sene yaparım drsniz sırıkla uraşmayın profil demirler vede kalın demirlerle girevet oluşturun

bknz:

porfil demirlere tel çekin fidanınızı dikin yetişen fidnların bellerinden ip bağlayın onunda bağlama metotları vardır seracılık edenler e sorun yani kumlucayı gezin gelin

fidanların bellerinden bağladınız ipleri fazla gergin olmamak sartı ile tellere bağlayın sırık biraz teeferuatlıdr bu şekilde ederseniz profil demirler size sağalm 20sene gider ve kaliteli mahul alırsınız

resimdeki gibi yapılacak demiyorum sadece iplerin sağlam bi yere bağlanması gerektiğini yazdım

Comment

Working...
          X