fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

fidanlarım için yardım lütfen!

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• fidanlarım için yardım lütfen!

öncelikle herkese selamlar ben 35 yaşında bir devlet memuruyum bu yaşıma kadar hiç bahçe işleriyle uğraşmamıştım ancak her zaman hevesli olmuşumdur işim gereği iç anadoluda küçük bir ilçeye tayinim çıktı burda kirada oturmuş olduğum evimin bahçesine hayrıma bir kaç tane meyva fidanı dikeyim dedim diktimde ancak acemiliğimizden olsa gerek diktiğim fidanların tepe kesimini biraz uzunca yapmışım 3 adet kiraz 2 adet kayısı ve 2 adetde elma dikmiştim kiraz ve kayısının tepe alımını ben yaklaşık 170 cm den yapmışım fidanlarım 2. senesine girmesine rağmen gövdeleri çok ince vede fazla dallanıp budaklanmadı ilk taçlanma 170 cm de başlıyor sizlere sorum şu olacak şimdi ben bu fidanları yerden 80 cm yükseklikten den kessem yeniden dallanırmı (bu keseceğim 80 cm lik fidan gövdesinde hiç dal budak yok) yoksa ağaç kururmu bu acemi kardeşinize yardım edeceğinizi umuyorum herkese saygı ve selamlarımı sunuyorum

Cevap: fidanlarım için yardım lütfen!

Fidanları istediğiniz yükseklikten kesiniz sorun olmaz, kesim noktasını zirai ilaç bayisinden alacağınız aşı macunu ile macunlayınız. Kesim yaptıktan sonra baharda oldukça fazla yan dal çıkar bu dallardan yaz aylarında farklı yöne giden üç veya dört tanesini bırakın diğerlerini diplerinden temizleyin, şekilde vermiş olurusunuz.

Comment

yardımınız için teşekkür ederim selahattin bey dediğiniz şekilde yapacağım.

Comment

Ağaçlarınızı 40 veya 50 santimden keserseniz daha iyi olur diye düşünüyorum benimde 300 kök kiraz ağacım var 3 yaş civarı ben 40 veya 50 santimden kestim güzel bir taç oluştu saygılar

Comment

Merhaba Sayın sahoxi,
          elimde şuan EĞİRDİR BAHÇE KÜLTÜRLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ kapsamında Yüksek Ziraat Müh. İsmail Şevik tarafından hazırlanmış kiraz yetiştiriciliği ile ilgili bir döküman mevcut.
          Ben size bu dökümana göre cevap vericem.
          Bu döküman da kiraz fidanın aşı yerinin 70-80 cm üzerinden uygun bir gözün üzerinden kesilmesi gerektiği belirtiliyor. Merak etmeyin Fidanınız kurumaz. Bende geçen yıl yanlış kesim ve yanlış taçlandırma yapmıştım. Bu sene 70-80 cm den yeniden kestim
          şimdi sürmeye başladı. Ayrıca bir şey daha. Eğer bodurlaştırmak istiyorsan, kestiğin yerde en tepede ki gözün altından çıkacak ilk 3 gözden sürecek filizleri kopart. onun altından sürecek ve farklı istikametlere yönelecek 5 filiz bırak kalın sağlıcakla

Comment

Working...
          X