lutfe yardım edermısınız
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
domates tohumunu ektım 15 gun oldu daha hıc belırtı yok
Collapse
X
-
Cevap: domates tohumunu ektım 15 gun oldu daha hıc belırtı yok
Yardımcı olmaya çalışalım.
Çimlenmeme sebepleri:
-Tohumlarınız çimlenme özelliğini kaybetmiş olabilir.
-Çok derine ekip,tohumları çürütmüş olabilirsiniz.
-Üstüne örttüğünüz muşamba toprağın ısısını aşırı arttırarak tohumları haşlamış olabilir.
-Belkide tohumlar yeterli ışığı ve ısıyı almadı, toprakta çimlenmeyi bekliyor olabilir.
Elinizde tohumunuz varsa ayrı bir kaba yeniden ekin.Ekimi,saksınıza doldurduğunuz toprağı hafifçe sulayın(çiğköfte kıvamına gelecek şekilde),tohumları ortalama cm2 ye bir tohum gelecek şekilde serpin ,üzerine bir cm kalınlığında toprak serpip hafifçe bastırın ve sulayın,saksının üzerini ısıyı arttırmak için muşanbayla örtün.Örttüğünüz muşamba ile toprak arasında 5-10 cm boşluk olsun ve güneş gören bir yere bırakın.Ortalama gece 15,gündüz 27 derece sıcaklıkta tohumlarınız 8-10 günde çimlenecektir.
Kolay gelsin.
Comment
-
Nerden yazıyorsunuz.
Maydanoz geç çıkar zaten;1 ay gibi.
Biber domates hemen hemen aynı günde çimlenir.
Dediğim şekilde yaparsanız tohumlarınız sağlamsa çimlenir.
Hazır fide temin etme imkanınız yokmu.
Comment
-
Kırşehir.
Bu sene iklim şartlarıda pek musait değil.Havalar kapalı gitti.Çimlenme için uygun ısı ve güneş çimlenmeyide geciktirebilir.Çiçekçilerden bir torba (4-5 kğ)hazır toprak,torf alıp çimlenmeyi onda yapabilirsiniz.Daha garanti olur.
Birde önceki tohumlara bi baksanıza,toprağı bi kenarından hafifçe eşeleyerek.Bakın bakalım tohumlar ne alemde.çimlenme belirtisi varmı.
Comment

Comment