merhaba foruma yeni katıldım.12 dönüm 2 yaşında bir ceviz bahçem var.çöğür diktim.şu anda tüm bahçeyi ot kaplamış durumda.fidanlar çok küçük olduğu için sürmek istemiyorum geçen yıl sürüldüğünde bazı fidanlar zarar gördü.yabancı otlarla mücadelede kullanılan ilaçları kullanmak istemiyorum.fidanların etrafını hava alacak şekilde temizlesem,diplerini çapalasam,çok büyük otları da orakla temizlesem sanki daha doğal bir işlem yapacakmışım gibi geliyor ama kime sorasam ya ilaç ya sür diyorlar,deneyimi ve bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirimteşekkürler
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
ceviz bakımı
Collapse
X
-
Cevap: ceviz bakımı
teşekkürler,böylece fidanlara zarar vermeden en doğal yöntemi aynı zamanda en ilkel
yöntemi kullanmış olucam.peki otları mümkün olduğunca temizleyip diplerini de sulama yapılacak şekilde çapaladıktan sonra sulama yapacağım zaman diplerine biraz doğal yanmış hayvan gübresi atsam olur mu.Yakar mıyım diye korkuyorum.Bahara girerken azot gübresi atmıştım.Fidanlar şu anda çok canlı ve güzel azot işe yaramış galiba.
Bir sorum daha olucak,cevizlik çam ormanının yanında,sulama yaptıktan sonra cevizlerin diplerine çam toprağından ve kuru yapraklarından atarsam cevize faydası olur mu toprağı serin tutar mı? teşekkürler
Comment

Comment