fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

kiraz ağaçlarında gövde çatlakları ve nedenleri?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• kiraz ağaçlarında gövde çatlakları ve nedenleri?

resimde görülen çatlakların sebebini ve tedavisini bilen arkadaşlar bilgi verir mi?
    [ATTACH][/ATTACH]

Cevap: kiraz ağaçlarında gövde çatlakları ve nedenleri?

Bordo bulamaçı yaptırmadığınız için oluyor. Şimdi çamurla sıvayarak üstünü bezle sarmalısınızki yarıkların hava ile temasını kesmelisiniz.

Comment

aynı sorun benim bahçemde var.bordo bulamacını kesinlikle yapıyorum.

Comment

Geçen sene benim elma ağaçımda da oldu. Ziraat Mühendisine sordum. Bana kışa girerken ağaçını baştan aşağı bordo bulamaçı ile yıkamazsanız bu sorunla karşılaşırsınız dedi. Yazı geldiği de ise çamur yapıp yarayı kapamamı ve üstüne bir bez sarmamı söyledi.

Comment

Kiraz ağacının kabuk kısmı ince yapıda olup soguklara karşı çok hassadır. Özellikle taban suyu fazla olan yerlere kurulan kiraz bahçelerinde gövde çatlama sıkıntısı görülür.Çünkü sonbahardan kışa doğru bitki gövdesindeki su miktarında azalma olmamasından dolayı kış mevsimine ağaç gövdesinde fazla su ile girmiş olur. Kış mevsiminin soğuk geçmesi netiçesinde suyun donması ile gövdede çatlamalar başlar. Yaz aylarında bitkide ki gelişme ile birlikte çatlamalarda genişler.
          Bunun için kiraz bahçeleri toprağı iyi drene olan ve taban suyu fazla olmayan yerlere kurulmalı. Ayrıca bu bahçelerde ağaçlara su verimi Ağustos ayının 15 inden sonra bir daha su verilemeli.

Comment

arkadaşlar mesajlarınızı okudum ilginize teşekkür ederim. ziraat mühendisleri arkadaşları bahçeye götürdüm bana söyledikleri ( gece gündüz sıcaklık farkından olur, ikindin güneşi gövdeye dik geldigi için olur) flan dediler ağaçların gövde kısmını kireç ve göz taşı karışımı ile boyadım. bordo bulamacı yaptım. çatlayan kısımları resimde görüldügü gibi aşı macunu ile kapatıp iple sıkıca sardım çözüm olmadı. kabuk açılmaya devam ediyor sonra sertleşip sanki gövde gibi oluyor ağacı kabuklar beslemeye başlıyor. bu bahçede taban suyu yok bahçe otuz, kırk derece egimli yamaç bir arazı.kuzey rüzgarlarına açık hpinize teşekkürederim.

Comment

Working...
            X