fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

çim tohumu talebim

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• çim tohumu talebim

merhaba,
    Bahcesel içerisinde dirkt satış sistemi yok galiba..Örneğin bana hemen 10-15 kg kadar çim karışım tohumu lazım, bunu nerede
    n tedarik edebilirim?

Cevap: çim tohumu talebim

Aldesem.com Tarımda e-Ticaret Merkezi

Comment

çimlerimde boşluk ve sararma

selam çimlerimde toprağın veya çimin çekmesi sonucu boşluklar mevcut..ve çimlerimde ençok güneş alan yerlerinde sararma var ne yapmalıyım.. Tartışmak mümkünmü acaba?

Comment

Çim ekimini ne zaman yaptınız. Çim ekiminde geç kaldıiseniz aşrı sıcaklıkda kurumalar ve sararmalar olabilir.

Comment

ilk önce ilğinize teşekkür ederim.Çim ekilmedi mütahit tarafından rulo döşendi.Döşeme Mayıs sonlarına doğru yapıldı.

Comment

Rulo çim getirilmiş ise birincisi toprağa kök salmamış veya hastalıklı olabilir.

Comment

Sayın efendi963, hazır çim serilmesinde bu tür sıkıntılar olabilir. Toprağın iyi sıkıştırılmamış olmasından ve bol sulama ihtiyacından dolayı çökmeler olacağından serme çimin kökleri bazı yerlerde toprağa iyice tutunamadığından sararma ve kurumalar olabilir. Bu nedenle sararan yerleri iyi takip etmeli ve bu gibi yerlerde sulama daha dikkatli yapılmalıdır. Kurumalar olduysa bu bölge kesilerek yeniden serme yapılmalıdır.

Comment

ilginize çoook teşekkür ederim.Sararma dediğim kesip atılacak kadar değil gibi..genelde bahçenin tam ottasında kalan kısımlar.RUlo toprağa oturmamasına imkanı yok çünkü bolca basılan yer..Acaba çim çoşturan diye bişey var alsam faydası olrmu acaba? saygılar.

Comment

Hazır çim serdiğinizden bu yana ne kadar gün geçti bilemiyorum ancak 15-20 gün üzerine basılmaması tavsiye edilir. Eğer bu süre içerisinde yoğun kullanım olmuşsa kullanım hatasından, erken ayak basılmasından dolayı bir sararma olabilir. Sulamayla halledebilirsiniz diye düşünüyorum. kuruma varsa yapacak birşey yok. ya yeniden ekleme yapacaksınız, yada eylül ayı ortalarından sonra tohum ekip açıklıkları kapatacaksınız. bu arada aylık gübrelenmesi de önemli. bunun için size bir program vermiş olmalılar. Sitemizden de gübreleme programını bulabilirsiniz.

Comment

benim bulunduğum site bağımsız yani mustakil gibi herkezin bahçesi kendinin aylık gübreleme veya bakım ile ilğili herhangi bir bilgi verilmedi.Kendim canlı hayvan bakan köylülerden koyun gübresi alıp serptim bazı yerler çok olumlu sonuç aldım.Birde bu çim çoştıran diye bir gübre var acaba sizce denesem mi?Kendi çabamla bişeyler yapmaya çalışıyorum.Sizler sayesin iyi bişeyler becereceğimede eminim iyiki varsınız..

Comment

Working...
                    X