Merhabalar,yeni üyeyim,Sakarya Adapazarında ouruyorum.8 dönüm yerim var ve fidan ekmek istiyorum ama ne ekmem gerektiği konusunda kafam çok karıştı.Burada bilgi almak için başvurduğum yerlerden bilgi alamadım veya kendi ihtiyaçları olan ürünleri önerdiler,burada büyük fidanlıklar var,birine gidiyorum ibreli ağaç öneriyor(mavi ladin,göknar gibi)başka birisi peysajda çok kullanılan çalı türlerini öneriyor,aynı amanda sağlıklı bilgi alamıyorum,bilgi paylaşımı yok.kafam karışmış durumda ama araştırmaktan vazgeçmeyecem.Tarlamın sulama imkanı var,su durmuyor ve zemin suyu 5-6 metrede.Bu konuda yardım gerekiyor.Şimdiden teşekkürler,hayırlı çalışmalar,saygılar.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Yardım...
Collapse
X
-
Cevap: Yardım...
Efendim öncelikle siz burayı meyvelik mi yoksa orman bitkileri mi yapacaksınız? Yoksa buraya park bitkileri dikip peyzaj düzenlemesi mi yapacaksınız?
Eğer meyve fidanı dikecekseniz toprak analizi mutlaka yaptırın, sonra arazinizin iklim şartlarını öğrenin. Anladığım kadarı ile su sorunu yok.
Kararınızı verdikten sonra tekrar yazarsınız, hoşçakalın.
-
Selam.Meyvelik yapmayacağım,mavi ladin,göknar,top akasya gibi ağaçlar yetiştirmek istiyorum.Burada görüştüğüm firmalar var sadece çıkar amaçlı davranıyorlar doğru düzgün bilgi alamıyorum.peysajlarda çok kullanılan çalı türü kısa zamanda yetişecek bitkilerde yetiştirebilirim,arazide sulama sıkıntısı yok,benim sıkıntım saglıklı bilgi alamamak firmalar sadece kendi ihtiyacı olan bitkileri yetiştittirmek istiyorlar veya fidan satma derdine düşüyorlar.Benim hali hazırda bir işim var,ve zamanımda var bu işle ilgilenmek için,hem kendimi geliştirip hemde ileriye dönük gelir istiyorum.traktör vebir kısım ekipmanım var.
Comment
-
Aziz Kardeşim. Yetiştirmek önemli değil. Bir türlü yetiştirme işini öğrenir ve yaparsın. Asıl sorun pazarlama. Bu günlerde dış mekan süs bitkilerinin satışında ciddi mana da sıkıntı var. Yaşınız kaç bilmiyorum ama meyve ağacı dikmenizi tavsiye edrim. Nesela Horoz Karası üzümü deneyiniz ve ciddi olarak DÜŞÜNÜNÜZ.Yıllık olarak size 30-40 bin TL cıvarında bir getirisi olur. ( ciddi olarak bakım yaparsanız ) Ayrıca omca aralarınada yılda 2 ürün kaldırabilecek sebze diker oradanda ciddi olarak para kazanabilirsiniz. Sizin o bölgeyi iyi biliyorum ve bu dediklerimi yapan tanıdıklarım var.
Comment
-
Pazar konusunda sıkıntı yok,sıkıntı yetiştirdiğin ürünün değerinde satılmaması.Bu bölgede fidancılık ve süs bitkiciliği yapan büyük firmalar var kendi yetiştirdikleri yetersiz kalıyor İzmir,Antalya,Bursa gibi illerden ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorlar.Benim gözlemlediğim bu.Peki horoz karası üzümü hakkında bilgi alabileceğim kimse var mı bu bölgede.illa süs bitkisi dikecem diye birşey yok her türlü fikre açığım,bu arada yaşım 29.Saygılar
Comment
-
Efendim forumda ve pek çok sayfalarda süs bitkilerinin nasıl çoğaltılacağı ve yetiştirileceğine dair bilgiler mevcut.
En kolay olanından başlarsınız. Mesela selvi, sedir gibi ağaçlardan ve bazı dallarından çoğaltılan sarmaşıklardan başlarsınız zaman içinde hem tecrübeniz artar hem de stoklarınız çoğalır.
Comment

Comment