fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Fernor Ceviz hakkında bilgi...

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Fernor Ceviz hakkında bilgi...

öncelikle herkese merhabalar,ben siteye yeni üye oldum,umarım buradaki faydalı bilgilerden en iyi şekilde faydalanırım.şimdiden bilgi ve yardımları için herkese teşekkür ederim...ben kütahya domaniç ilçesinde geçen sene 200 adet tüplü fernor ceviz fidanları diktim.bu işin uzmanlarından sayın prof. dr. yaşar akçanın ilçede verdiği bilgilendirmeler ve satın aldığım fidancının yönlendirmelerine göre yöreye en uygun çeşidin fernor çeşidi olduğu şeklindeydi.buna göre biz de fernor türü ceviz diktik.fernor ceviz çeşidi hakkında detaylı bilgisi olan veya bu çeşitten yetiştiren arkadaşlar varsa bilgilerini rica edeceğim....

Cevap: Fernor Ceviz hakkında bilgi...

SELAMM.. BENDE YERLİ CEVİZ AĞAÇLARIMA FERNORU AŞILAMAYI DÜŞÜNÜYORUM..İKLİM İSTEĞİ NASILL. KÜTAHYA SOĞUK OLUR GENELDE. TÜPLÜ CEVİZLERİN FALAN KURUMADIMI. DURUMLARI NASILL..

Comment

Cevap: Fernor Ceviz hakkında bilgi...

fidanları 2010 yılı temmuz ayında diktim.yani yaz ayının tam ortasında.200 fidandan 10-15 adet kuruyan oldu.geri kalanı toprağa alıştı ve şuan 1 yaşını geçtiler.diktiğim zaman toprağıyla beraber boyları yarım metre bile yokken şuan çoğunun boyu 1,5 m nin üzerine çıktılar.ilkbaharda ilk budamayı yapacağım...

Comment

bir ceviz tutkunu olarak herkese merhaba. aranıza yeni katıldım.Ankara Polatlıda çeşitli (şebin, bilecik,kaman, maraş 18 cinsi 110 adet ağacım var.0-5 yaş ( yaşlar dikim tarihinden itibaren geçen zamandı)aralığındalar. en verimli ağacımın üzerinde 1,5 kg kadar ceviz var. ağaçlara da fena bakmıyorum. verim olarak çok tatmin edici gelmiyor bana.bu nedenle 1000 kadar fernor dikmek istiyorum. ancak fernor konusundaki bilgim çok yeterli değil. (örneğin yıllık sıcaklık soğukluk istekleri hoşlandığı topraklar zararlıları yıllık verim skalası vs vs) bilgisini benimle paylaşacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler

Comment

karasal iklimin oldugu yerlerde gec cicek acan ve erken yaprak doken bir cins . bende deneme amaclı 90 adet diktim. 3 yıl oldu. çok ilgilenemesemde su ana kadar fena gorunmuyorlar. cok suru ilaçlama yapmadıgım halde bir hastalıkta olmadı cunku dayanılı bır çesit fernor.

Comment

zirve fidancılık

aşılı ceviz fidanı üretimi yapmaktayız fidanlarımız aşılı fatura ve sertifikalıdır fernor cinsi hakkında detaylı görüşmek için lütfen arayın 0538 448 16 07

Comment

selam ceviz fidanı üreticisiyim yerli ve yabancı cinslerimiz mevcuttur 0538 448 16 07 ararsanız yardımcı oluruz fidanlarımız fatura ve sertifikalıdır

Comment

selam arkadaşlar ben ceviz bahçesi kurmayı planlıyorum halen araştırma aşamasındayım şu aralar favori çeşidim fernor bu çeşit hakkında bilgisi olan arkadaşlardan bilgi rica ediyorum
                cevaplarınız için şimdiden teşekkürler....

Comment

Sayın kayseri li bahçe kuracağınız arazi rakımı kaç fernor geç çiçeklenen bir çeşit karasal iklim çeşidiçeşidi

Comment

Ayrıca erken meyvaya yatar öğrenmek istediğiniz başka şeyler var ise bana 05394323485 Nolu tel den ulaşabilirsiniz ayrıca isterseniz fidan konusundada size yardımcı olabilirim

Comment

merhaba;
                      arkadaşlar bu fernor yetiştiren varmı hiç .....önemli olan bu çeşiti fiilleştiren olmuşmu? kapama bahçe kurup başarı sağlayan varmı ?....varsa lütfen yardımcı olsunlar.....fotoğraf göndersinler.....yoksa bu çeşidin özellikleri internette fidan satan arkadaşlar bol bol özellik yazmışlar zaten!!!ben gerek SELAMİ BAYRAK GEREK MEHMET SÜTYEMEZ benim yerim için çok tavsiye etmediler ....ne olur nede olmaz dediler çünkü örnek yetişmiş bahçe örneği görmediklerini söylediler....yani bende karar veremedim 6 bin adet fidan 1200 metrede banada lazım....

Comment

Meyvesini gördüm.Oluşturulmuş bahçeleride gördüm.Hatda geçen yıl KIRŞEHİR'de 1000 adet aşı yaptım.Lakin şu an bir şey demem uygun değil.Lakin;Dayanıklı çeşit,2012 soğuk yılında dayandı.Dediğiniz rakam ciddi.Birde bu iş bakımla doğru orantılı.Eğer fidan direncini sağlayamazsanız hava alırsınız.

Comment

Working...
                        X