fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

gübreleme hakkında

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• gübreleme hakkında

arkadaşlar önce selamlar ben bahçesel ailesine yeni katıldım...
    engin tecrübelirinizden faydalanmak istiyorum...benim sormak istegim karadenizin batı tarafındanım yani zonguldak bölgemizde bütün araziler fındık endeksli.....okadar bakir bir bölgede kalmışızki..bu zamana kadar ne leonadrit gübreyi ne humus ne fulkit asit tanımışız.ver taban gübresi ver azot hiç toprak düzenleyci kullanmadık..agaçalarımız üç beş yılda. sanki 40 yaşındaymış gibi oldu üründesen ha keza öyle bir dönüm araziden 100 kğ fındık.şimdi biz ne yapalım toprak düzenleyicimi yoksa organi mineral gübremi deneyelim..hangi gübre firmasını arasak bir şeyler söylüyorlar.. herkes en iyisi benimki diyor.. bilgiziniz paylaşıırsanız teşekürler

Cevap: gübreleme hakkında

Evvelen hoş geldiniz.Eeee... adamlar para kazanacak ne diyelim???.Ancak; sizinde yapacağınız işlemler elbetde olacak karadenizli biladerim.İşlem şuüzgün ve usülünce alınan bir toprak numesini adamakıllı bir toprak Laboratuarında analizi.Analizi yapanlar size reçete vereceklerdir.Sonuca göre kesenizi ve kendinizi üzmeyecek ölçüler dahilinde çözümler bulursunuz.Kolay gelsin,başarılar dileğimle...

Comment

ilgi ve alakana teşkürler tabiattçı kardeş...ama okadar bakir bir bölgeki bir analiz yaptıracak labaratuar dahi yok ama bakacagız caresine teşekürler

Comment

Şİmdi işler çok kolay.Alacağınız numuneyi koy bir kaba ver kargoya işlem tamam.vreceğiniz internet adresi,faks vs gelir.Lakin;Bakir bölgelerdeki toprakda,toprağın organik yapısı genellikle iyidir.Kolay gelsin,başarılar dileğimle..

Comment

Toprak örneğinin nasıl alınacağı internette bir çok yerde bulabilirsiniz. Toprak örneğini aldıktan sonra istediğniz bir labratuvara gönderebilirsiniz. Ben toprak örneğimi İstanbul Büyük şehir belediyesi toprak su analiz labratuvarına yaptırdım. Dünya'nın her yerinden gelen örnekleri incelediklerini söylediler. Telefon numaraları 0216 517 2345 - 0216 5177940 olarak broşürlerine yazmışlar.
          İnsan kimyasal girdileri kullana kullana topraklarını verimsiz hale getiriyorlar. Sonra ne yapacağız diye çareler arıyorlar. Bizde kendilerine leonardit ve organik NPK lı ürünler vererek yardımcı oluyoruz. Manisa Salihli'de bir kişi hariç memnun olmayan hiç bir kimseye raslamadım. Salihli'deki o kişide fabrikamıza kadar gelerek verimi sonradan aldığını söyleyerek özür diledi.

Comment

Cevap: Toprağa organik katkının sağlama incelikleri

Arkadaşlar Gübre diye nitelediğimiz organik bileşenler, toprak yapısını bitki beslemeye yönelik katkı sağlarken, bu organik bileşenlerin öncelikle toprak içi canlıların emrine sunularak mineralize olmaları ile bitki köklerinin alacağı forma girdikten sonra bitkinin emrine sunulmaktadır.

Şu gerçeği hiçbir zaman unutmamalıyız ki toprağı boş bir kumbara olarak niteleyip kendi bildiğimizce rast gele gübreleme yaparak toprağın organik yapısının dengelerini bozmamalıyız.

Burada takip edeceğimiz nokta toprağımızda yetiştireceğimiz bitkilerin toprak isteklerine uygun minerallerin bulunmasına hizmet edecek katkıları sağlarken yapay üretilen mineral gübrelerle diğer organik sayılacak mataryellerin toprak içi canlıların yaşamlarını destekliyecek ve onların yaşamların riske atacak ölçülerin sınırını aşmadan dengeli bir oluşum içinde katkılar sağlamalıyız.

Burada şu noktayı açıklamadan geçmiyeceğim, arkadaşlar toprak içi mikro canlılar olmadan toprağa ilave ettiğimiz gübreler bitkinin köklerinin alamıyacağı forumda kalmakta, çeşitli fiziksel etkiler içinde olumsuz bileşikler meydana getirerek toprakların yapısını kirlenmesine neden olmaktadır.

Topraklarımızın veriminin düşmesinin nedenlerinin başında birinci sırada toprakların içeriğinde mikro biyal yapının tükenmesiyle gündeme oturan toprak yorgunluğu verim alama gibi durumlar bu gerçeği vurgulamaktadır.

Toprak tahlili yaptıracak Arkaaşların, toprağın organik madde değerlerinin, ülçüleri içinde bakteri ve mikro biyal canlı populasyonlarınında ne ölçülerde olmasının değerlerine uygun katkıları sağlama açısından gerekli mikrobiyal gübreleri göz ardı etmemelerini önemle açıklamak isterim.
            Yaşamın şifreleri topraklarda saklıdır.

Comment

Topraktaki organik maddenin önemini vurgulama açısından, organik madde miktarı % 1 in altında olan sera toprağında 16.11.2011 dikim tarihli hıyar fidelerine 22.11.2011 tarihinde Sn. behramkale'nin demo günderdiği worl humus (leonardit,humik+fulvik asit %69)ve konsantre humik asit uygulamalarının sonuçlarını paylaşmak isterim.Şu ana kadar alınan sonuç mükemmel.

Normal şartlarda Worl humus (leonardit)in toprak hazırlama döneminde ekim/dikim öncesi uygulanması gerekirdi.Bize ulaşmasındaki gecikme sebebiyle bu şekilde uygulanıp toprağa karıştırıldı.

Comment

Organik maddenin yanında uygulanan besin elementlerinin açıklanması.

domatesçi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Topraktaki organik maddenin önemini vurgulama açısından, organik madde miktarı % 1 in altında olan sera toprağında 16.11.2011 dikim tarihli hıyar fidelerine 22.11.2011 tarihinde Sn. behramkale'nin demo günderdiği worl humus (leonardit,humik+fulvik asit %69)ve konsantre humik asit uygulamalarının sonuçlarını paylaşmak isterim.Şu ana kadar alınan sonuç mükemmel.
                http://a1112.hizliresim.com/s/7/ynbd.jpg

http://a1112.hizliresim.com/s/7/yncf.jpg

Normal şartlarda Worl humus (leonardit)in toprak hazırlama döneminde ekim/dikim öncesi uygulanması gerekirdi.Bize ulaşmasındaki gecikme sebebiyle bu şekilde uygulanıp toprağa karıştırıldı.
                http://c1112.hizliresim.com/s/7/yncv.jpg

http://a1112.hizliresim.com/s/7/yndf.jpg

http://c1112.hizliresim.com/s/7/ynds.jpg

Arkadaşım domatesçi, World humus (leonardit)ile beraber ne gibi besin elementleri uyguladınız, bir liste halınde belirtirseniz mesajınızda eklediğiniz resimlerin konu üzerindeki açıklamaları daha da netlik kazanacaktır, samimi ilginize teşekkür ederim, sevgiler saygılar sunarım.

Comment

Cevap: Organik maddenin yanında uygulanan besin elementlerinin açıklanması.

ERAY-Kadir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Arkadaşım domatesçi, World humus (leonardit)ile beraber ne gibi besin elementleri uyguladınız, bir liste halınde belirtirseniz mesajınızda eklediğiniz resimlerin konu üzerindeki açıklamaları daha da netlik kazanacaktır, samimi ilginize teşekkür ederim, sevgiler saygılar sunarım.
                  Merhaba ERAY-kadir bey.
                  Dikim öncesi taban gübreleme:250 kğ/dekar,fermante edilmiş ahır zibili.
                  30 kğ/dekar,triple süper fosfat
                  25 kğ/dekar,potasyum sülfat.
                  Dikimden bir hafta sonra üstten:30 kğ/dekar,toz leonardit.(çapalamayla toprağa karıştırıldı)
                  500 gr/dekar,seguestrene(demir) damlamadan.
                  300 gr/dekar,konsantre humik asit,damlamadan.

Not:Seralarda birim alana dikilen bitki sayısı (hıyarda 2500-3000 kök/dekar), hasat sezonunun uzun olması(fotoğrafta paylaştığım hıyarların tahmini hasat başlangıcı 15 ocak 2012,hasat sonu haziran-temmuz 2012) ve birim alandan alınan tonaja (yine resimdeki yetiştirme koşullarındaki hıyarlardan beklenen tonaj 20-25 ton/dekar) bağlı olarak besleme faaliyetleride o derece artacaktır.

Tahmini tonajların kabul edilebilirliği açısından geçen sezondan iki resim paylaşıyorum.

Comment

Cevap: Organik maddenin yanında uygulanan besin elementlerinin açıklanması.

Merhaba ERAY-kadir bey.
                    Dikim öncesi taban gübreleme:250 kğ/dekar,fermante edilmiş ahır zibili.
                    30 kğ/dekar,triple süper fosfat
                    25 kğ/dekar,potasyum sülfat.
                    Dikimden bir hafta sonra üstten:30 kğ/dekar,toz leonardit.(çapalamayla toprağa karıştırıldı)
                    500 gr/dekar,seguestrene(demir) damlamadan.
                    300 gr/dekar,konsantre humik asit,damlamadan.

Not:Seralarda birim alana dikilen bitki sayısı (hıyarda 2500-3000 kök/dekar), hasat sezonunun uzun olması(fotoğrafta paylaştığım hıyarların tahmini hasat başlangıcı 15 ocak 2012,hasat sonu haziran-temmuz 2012) ve birim alandan alınan tonaja (yine resimdeki yetiştirme koşullarındaki hıyarlardan beklenen tonaj 20-25 ton/dekar) bağlı olarak besleme faaliyetleride o derece artacaktır.

Tahmini tonajların kabul edilebilirliği açısından geçen sezondan iki resim paylaşıyorum.

domatesçi Arkadaşım; Taban gübreleme ve toprak hazırlığında tatbik edilen besin maddelerinin ayrıntılı açıklamaları içinde, hasatla ilgili bilgilerin paylaşımına gösterdiğiniz hasasiyetize ayrıca teşekkür ederim.

Bu ayrıntılı açıklamalarınızdan bir soru sorma gereği içinde oldum, açıklamalarınızda bu işleri rütin olarak yaptığızın kanaati içinde hasat başlangıcı ile hasat bitim tarihleri arasında yetiştirilen ürünlere damlama usulüde besin uyguladığınız gürülmekte olduğundan,damlama sistemi içindede uygulanan besin maddelerinin nitelikleri ve tahmini mıktarlarının bilgilerini de açıklamasını yaparak yaptığınız bu paylaşımları taçlandırmış olacaksınız.

Comment

Gübreleme porağramımı istiyorsunuz Sn. ERAY-kadir.

Comment

Cevap: Hasatla kaldırılan besin maddelerinin takviyesi.

Gübreleme porağramımı istiyorsunuz Sn. ERAY-kadir.
                        Arkadaşım Üretim sürecinde hasatla topraktan kaldırılan mineral maddelerinin yerine konması bakımından, kaldırılan bu ürünlere denk bitki besleme rejimiminizi öğrenmek istiyorum damlama sulama sistemi ve yapraktan uygulanan besin elementlerinin içerikleri ve miktarları ne olmaktadır örneğin ton bazındaki hasat/ mineral veya organik besin miktarı (lt/ kg)cinsinden olarak paylaşırsanız memnun olacağım, sevgilerimle ürünlerinizle bol hasatlar dilerim.

Comment

Arkadaşım Üretim sürecinde hasatla topraktan kaldırılan mineral maddelerinin yerine konması bakımından, kaldırılan bu ürünlere denk bitki besleme rejimiminizi öğrenmek istiyorum damlama sulama sistemi ve yapraktan uygulanan besin elementlerinin içerikleri ve miktarları ne olmaktadır örneğin ton bazındaki hasat/ mineral veya organik besin miktarı (lt/ kg)cinsinden olarak paylaşırsanız memnun olacağım, sevgilerimle ürünlerinizle bol hasatlar dilerim.
                          ,

Bitkilerde besleme; üretilen çeşide ve üretim şekline bağlı olarak değişiklik arzetmekle birlikte topraklatan kaldırılan ürün ton/kuru maddedeki NPK ve izelementlerin toprağa tekrar kazandırılması şeklinde kaba taslak bir tanım yapılabilir.
                          Bu ise detaylı bir toprak analiziyle ortaya çıkar.
                          Şu link size bu konuda ön bilgi verebilir.
                          https://gardensel.com/tr/

Comment

,

Bitkilerde besleme; üretilen çeşide ve üretim şekline bağlı olarak değişiklik arzetmekle birlikte topraklatan kaldırılan ürün ton/kuru maddedeki NPK ve izelementlerin toprağa tekrar kazandırılması şeklinde kaba taslak bir tanım yapılabilir.
                            https://gardensel.com/tr/
                            Sayın domatesçi, soruma cevabı sizden almak istiyorum, burada önemli olan sizin paylaşımlarda gösterdiğimiz bilgi ve resimler üzerine olmalıdır.

Burada sizin seranızda dikim yaptığınız salatalıkların hasat başından hasat sonuna kadar aldığınız ürünler üstünde ton bazında Tatbik ettiğiniz npk li gübre ve iz elmenet miktarını bileritmenizi beklerken, sayın remziye seranızla ilgili toprakta oluşan tuzluluğun sebeblerinin fazladan uygulanan mineral gübrelerin topraktan kaldırılamadığı kanaati içindeyim.

Detayları buradan takip edebilirsiniz.

Comment

Açıklama getirmek.

,

Genel ve Özel Sebzecilik (Prof.Dr.Atila GÜNAY) - BAHCESELFORUM
                              quote=domatesçi;65029]

Sözkonusu mevzu yeterince cevaplanmıştır.

Hak mevzunuzdan bişey anlamış değilim.
                              Sayın domatesçi sizden istediğim açıklamayı başka bir linkteki bir uzmanın yazıları gösterilmesi cevap olarak kabul etmediğimi bilmenizi istiyorum.

Benim istediğim cevap sizin uygulamalarınıza yönelik olmalıdır, bu da detayları içinde olarak hasat başından hasat souna kadar geçen süre içinde kaldırılan ürüne tekabül eden ton bazındaki üretimleriniz için uyguladığınız npk ve iz element miktarlarının ne olduğu yönünde idi bu sourumu anlamadığınız kanaati içinde ikinci olarak yinelemiş olmaktayım.

Comment

Working...
                              X