fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Merhaba, çorluda Meyva fidanlığı kurmak istiyoruz

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Merhaba, çorluda Meyva fidanlığı kurmak istiyoruz

Herkese Merhaba,
    İzmir'de ikamet eden emekli öğretmen ve avukat çiftiz. Çorlu, Sarılar Köyü Gölet kıyısında 20 dönüm bir parça tarlamız var. Halen dönüşümlü buğday ve ayçiçeği üretilmektedir. Meyva fidanlığı kurmak, tarlamızı bu şekilde değerlendirmek istiyoruz. Bu hususta hiç bir bilgimiz yok.Saygıdeğer ziraat uzmanlarının önerilerini bekliyor, saygılar sunuyoruz.

Cevap: Merhaba

Hoş geldiniz.

Araziniz bulunduğu yer ve iklim bakımından pek çok çeşit meyve yetiştirmeye olanak sağlar.

Örneğin o bölgelerde çok harika zeytinlikler ve üzüm bağları var. Aynı zamanda turunçgiller cinsinden bahçeler....

Arazinizde sulama olanağı var ise mutlaka meyveciliğe dönün derim. Meyve bahçesi kurmak için;

1) Toprak analizi,
    2) İklim durumu (Özellikle nem ve erken don olayları),
    3) Sulama olanakları.

Göz önüne alınarak en uygun ve yüksek verimli çeşitte karar kılınmalı.

(Kendi adıma; eğer şartların elverdiği bir 20 dönüm arazim olsaydı hiç düşünmeden süper bir zeytinlik kurardım. Neredeyse 1000 yıl ömür, değeri hiç bitmeyen bir meyve...)

Allah'a emanet olun.

Comment

sizin bölgenizde ceviz ve badem bahceside olabiliir.ama bu bahceler ileriye dönük yatırımlar içindir.

Comment

Cevap: Merhaba, çorluda Meyva fidanlığı kurmak istiyoruz

ceviz bahcesi yaparsanız.Ceviz bahcelerine devlet tarafından desteklemede verilmektedir.benim size tavsiyem karma bir bahce kurun.ceviz badem zeytin ve diğer meyve ağaçlarından da ekebilisiniz.eğer ceviz bahcesi kurmakisterseniz yardımcı olabilirim.0539 432 34 85

Comment

MASSEY FERGUSON Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Hoş geldiniz.

Araziniz bulunduğu yer ve iklim bakımından pek çok çeşit meyve yetiştirmeye olanak sağlar.

Örneğin o bölgelerde çok harika zeytinlikler ve üzüm bağları var. Aynı zamanda turunçgiller cinsinden bahçeler....

Arazinizde sulama olanağı var ise mutlaka meyveciliğe dönün derim. Meyve bahçesi kurmak için;

1) Toprak analizi,
          2) İklim durumu (Özellikle nem ve erken don olayları),
          3) Sulama olanakları.

Göz önüne alınarak en uygun ve yüksek verimli çeşitte karar kılınmalı.

(Kendi adıma; eğer şartların elverdiği bir 20 dönüm arazim olsaydı hiç düşünmeden süper bir zeytinlik kurardım. Neredeyse 1000 yıl ömür, değeri hiç bitmeyen bir meyve...)

Allah'a emanet olun.
          çorlu nun iklim koşullarında zeytin ve turunçgiller yetiştirmek büyük risk ceviz ve badem daha ugun bademinde geççi çeşitleri seçmekte fayda var.

Comment

Merhaba,
            Okuyan ve görüş bildirenlere teşekkür ediyorum. Sanırım İzmir'de ikamet ettiğim ve tarlanın yerinin Trakya'da Çorlu'da olduğunu yeterince açıklayamadığımdan yanılgılara neden oldum. Özür dilerim. Saygı ve selamlar.

Comment

merhaba,
              maddi durumunuz yeterli ve sürekli Çorlu'da bulunacaksanız, bodur meyvacılık üzerine odaklanın zira kısa sürede yatırımınızı geri dönüştürebilirsiniz (Tekirdağ bölgesinde bu işi yapan deneyimli kişiler var ve onlardan bilgi almalısınız),İzmir'de yaşayıp uzun vadeli düşünüyosanız diğer meyvalara göre daha az ilgi isteyen ceviz ekebilirsiniz ayrıca tarlanızın toprak yapısının analiz neticelerine göre ve o bölgeye uygun cinsleri seçmelisiniz.
              kolay gelsin.

Comment

SnERDAN:Konuyu iyice açarmısınız? meyve bahçesimi kurmak istiyorsunuz?,yoksa meyva fidanlığımı?,yani;açarmısınız fidanmı üretmek istiyorsunuz?.Ona göre cevap verelim.

Comment

Mrh.Sn. Tabiatçı,
                  Meyve bahçesi oluşturmak istiyoruz. Doğrusu İzmir' den ayrılıp Çorlu'ya yerleşmeyi düşünmüyoruz. Ziraat işlerine oldukça yabancıyız. Satarsak arazi çok ucuza elden çıkıyor. Bahçeye dönüştürüp küçük bir çiftlik haline getirirsek , Sarılar Köyü -Çorlu arasında 43 dönümlük yerde de aynı uygulamayı yapmak ve sonuçta bu şekliyle ikisini de değerinde satıp İzmir'de hayalimizdeki bahçeleri kurmak üzere taşınmaz edinmek niyetindeyiz.(Çorlu Sarılar Göleti ve Bayatlı Çiftliği diye Google haritadan tarla yerlerini bulmak mümkün. Gölete ve Bayatlı Çiftliği'ne birer tarla aralıklı ve yola, elektriğe,tren yoluna yakın,Çorlu'ya 8 km.kadar mesafedeler) Selam ve saygılar.

Comment

Sn ERDAN:Hem İzmirde ikamet edip,hemde Çorlu'da meyve bahçesi oluşturmak zor iş.Meyve bahçesi zor işşş..Adeta çocuk gibi bakım ister vede 43 dönüm epeyce bir alan.kendi emeğiniz sinmesse bu işten randıman alamazsınız.Hele bahsetdiğiniz gibi bu işten az yada hiç anlamazsanız.Dost acı söyler demişler.Hem ömür kısa ve işin şu tarafınıda size açıkca izah edeyim:Bu meyve bahçesini oluşturacak,emek vereceksiniz bu ağaçlar tabiri caizse sizin evladınız gibi olacak.Satarkende üzüleceksiniz.Bu işleri bilen bir kardeşiniz olarak acizane tavsiyem:Tarlanızı satıp,İzmir'deki bahçeyi kurunuz.Şu olur,45 olacağına 20 dönüm,yada az olur.Üstelik belli yaşadan sonra fazla toprak insanı yoruyor.Rabbim gönlünüze göre versin,sağlıklı ve bereketli olsun.

Comment

DÜZELTME

Sn Erdan kardeşim. Konuya verilen cevapları okudum, sonra bilgisayarı kapattım. Fakat sadece Allah için tekrar açtım ve konuya girdim. Neden? Çünkü; bir mü'min, bir mü'min kardeşi için sadece iyilik isteyecek!

Şu aşağıda yazılanları dikkate alın efendim!

1- Ben sizin arazinizi İzmir olarak anlamışım. Fakat Trakya'da imiş. Bu kadar uzak mesafede meyvelik kurarsanız gidip-gelip bakım olmaz.

2- Dünyada devamlı azalan tek şey arazidir. Nüfus sürekli artar fakat araziler devamlı küçülür.

3- Böyle 20 dönüm arazi bir daha kolay kolay alınmaz. Üç kuruşa satmak kolaydır.

4- Türkiye'nin her yerinde tarla fiyatları aşırı yükseliyor. Benim bulunduğum bölgede üç-dört sene önce tarlaların dönümü 1.000 lira iken şimdi 20-30.000 lira! Bütün Türkiye gelişiyor, her tarafa yollar yapıldı ve yine hızlı tren vs. hatları inşaa ediliyor. Özellikle İstanbul çok büyüyecek. Bununla beraber Trakya bölgesinde insanlar tarla satın alamayacak. O kadar yükselecek....

Sakın satmayın! Sana ihtiyaç olmazsa geline-damada ihtiyaç olur. Onlara olmazsa torunlarına mutlaka ihtiyaç olur.

Siz yaban memleketdesiniz diye arazinizi üç kuruşa elinizden alacaklar. Bütün her yerde aynıdır. Buralarda da aynı.
                      Hatta gidin, kendi tarlanıza sınır komşu tarlalara müşteri olun. Size uygun paradan satarlarsa mutlaka alın. Tabi satarlarsa ;D

Söyleyeceklerim tamam oldu. Allah c.c. yar ve yardımcınız olsun.

Comment

Merhaba Muhterem Hocam,

Duyarlılığınız ve aydınlatıcı rehberliğiniz için teşekkürlerimi sunuyorum. Tamamen haklısınız . Doğrusu İzmir'de köy yerinde bahçeli bir ev hayaliyle 2 yıl önce İst.dan İzmir'e taşındık. Trakya'da elimize, evimize uzak taşınmazları İzmir' de taşınmaz alarak değiştirmek ana amacımızdı. Arazimizi üç beş kuruşa elden çıkarırsak sonradan hayıflanacağımız çok kesin. Sıcak , dostça duyarlılığınız için tekrar teşekkür sunuyor, sağlık ve mutluluk diliyorum. Selam ve saygılar.

Comment

merhaba erdan(emekli çift).bey.Tabii olarak ismizmi bilemiyorum.dost gerçekçi olur ama yerinde konuşursa acısıda tatlı olur baze. tabiatçı kardeşimiz düşüncesini kendi penceresinde bakarak bahsetmiş.Bakış açımızı değiştirerek bakarsakaynı pencereden farklı yeride görmüş oluruz.Yapmayı düşündüğünüz arazi için ideal olanı bölgenin iklim şartlarına göre size kısa sürede değer katacak artısı olacak ürünü tercih etmenizdir.Bu nedenle zeytin o bölgenin iklimine uyan bir ağaç değil.Her nekadar iklimsel değişiklikler olsada uzun vadede kısmet dersin.Aslında zeytin yetişiri dersen elbette yetişir.Marjinal faydayı sağlamaz.Benim önerim bodur elma ideal olanı.bunuyaparken mevsimsel sebzelere yani bahçe ürünlerine yönelirken Yetiştirilen ağaçların da toplanması açısından size zaman kazandırması muhtemeldir.Yani ağaçların aralarınıda değerlendirmiş olursunuz.Ömür dediğin 3 gün.gerçek olan bir gündür.Oda buğündür.Yarına bakış umuttur.Kıyametin yarın kopmasını düşündüğünüzde hadisi şerifte belirtildiği gibi ağaç dikmeye devam etmenin sakıncasıda yok.herşey gönlünüzce olsun

Comment

Evet...Burada emekli arkadaşımıza herkes kendi bildiğince ve gönlünce görüşlerini belirtmiş.Sn SAHRA'nın dediği;ayağının tozuna turab olduğum O Şerefli RESUL'un Hadisine uymak ve ağaç dikmek güzel bir olgu.Lakin;ömür su gibi akıyor ve bu emekli kardeşlerimiz ömürlerinin büyük kısmını harcamış.Gönlümüzün istediği,geri kalan hayatlarını gönüllerince yaşamaları.lakin;bağ-bahçe kurmak,hele-hele izmir tekirdağ(çorlu) arasında mekik dokuyarak zorrr...Kendileri bu sitedeki yorumları okuyarak uygun bir yol bulacaklardır.Selam,sağlık ve afiyet dileklerimle...

Comment

Working...
                            X