Merhaba Arkadaşlar.Bursada yaşıyorum.Evimin baçesinde salatalık yetiştirmek istedim,başarılı olamadım.Uludağ Süleymaniye köyünde,ekim ayında,bahçeye çilek ektim,Başarılı olmak için ne yapmalıyım ,hangi gübreyi kullanmalıyım.Yardımcı olursanız sevinirim.Saygılar.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Toprağa hastayım.
Collapse
X
-
TOPRAGINIZI GÖRMEDEN GÜBRE TAVSİYE ETMEK ZOR. Ancak mevsimine göre sebze dikerseniz olmaz diye bir şey olmaz. Tohumu fazla derine atmayınız .Topragınızı nemli tutunuz.Işık almasına dikkat ediniz. Yabancı otladan koruyunuz. Gerisi gelir. Kolay gelsin..
-
Çilek için kumlu toprak olmalı, çiftlik gübresi (koyun gübresi gibi gübre) kullanabilirsiniz ancak tam yanmış olmasına dikkat ediniz. ayrıca siyah renkli naylon ile malç denilen uygulamayı yaparsanız daha iyi olur. Çilek konularını umarım sitemizde okumuşsunuzdur.
Comment
-
Uygulama yapanın 6 aralaık 2011 tarihli yazısı :
(Topraktaki organik maddenin öneminivurgulama açısından, organik madde miktarı % 1 in altında olan sera toprağında16.11.2011 dikim tarihli hıyar fidelerine 22.11.2011 tarihinde Sn.behramkale'nin demo günderdiği worl humus (leonardit,humik+fulvik asit %69)vekonsantre humik asit uygulamalarının sonuçlarını paylaşmak isterim.Şu ana kadaralınan sonuç mükemmel.)
Uygulama yapanın 9.2.2012 tarihli yazısı :
2011dikim tarihli hıyar fidelerine 22.11.2011 tarihinde Sn. behramkale'nin demogünderdiği worl humus (leonardit,humik+fulvik asit i)ve konsantre humik asituygulamalarının sonuçları paylaşmaya devam edelim.
Uygulama yapılan alan 2 dekar (2000 metre kare)
Uygulama yapılan serada geriye dönük 12 yıdır üretim yapılmakta.(erken baharlıkve geç güzlük olmak üzere yılda çift dikim) Bu yıl için tek dikim.
Uretim şekli konvansiyonel.
Üretim yapılan toprağın bazı özellikleri: Killi tın,Ph 7,8 ,Organik madde 1.3
Bu yılki olumsuz hava koşullarına rağmen şu ana kadar alınan ürün 5ton.(Haziran 2012 başına kadar tahmini tonaj,20 ton/dekar)
Kolay gelsin saygılar
Comment
-
Toprakta güzel oluşumlar Organik Malçla sağlanabilir.
Sayın asiye kara; Malç, kompost ve toprak çalışmalarım hobi olmaktan çıkarak çok ileri yönde uygulamalarla toprağın yapısında yapılacak düzenlemelerle bitkilerin daha sağlıklı gelişmeleri için yapılacaklar konusunda çok yönlü bilgiler edinmiş bulunuyrum. Uygulamalarınız hakkında yapacağınız açıklamalara, yerinde yorumlar getirerek size çok faydalı olabilecek bilgiler sunarak paylaşımlarım daha geniş anlam kazanacaktar.asiye kara Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBahçenin bir bölümüne,malç denilen uygulamayı deneyeceğim.Sonucun güzel olacağına inanıyorum. SAYGILARIMLA
Açmış olduğunuz Bu başlığa katkılar sağlıyarak, Toprağınıza olan hastalığınız da size faydalı olabilecek reçeteler hazırlıyarak sunmak benim içinde büyük bir onur kaynağı olacaktır. Malç uygulaması içine girecekseniz size tavsiyem hobi maksatlı olarak yürüttüğünüz çalışmalarınıza en uygun yöntemin organik malç olarak ıslatılmış saman veya talaş kullanmanızı öneririm.
Bu uygulama içinde bu malzemeler toprağınızın nemini koruyan bir izole gibi görev yaparken, toprak içindeki canlıların buradaki faaliyetlerininde artmasını sağlıyacak olması ile bu canlılarada besin maddesi konumu ile de toprağınıza yarayışlı organik maddeye dönüşerek, toprağınızın verimini artmasını sağlıyacaktır.Yaşamın şifreleri topraklarda saklıdır.
Comment
-
Sizede Merhaba asiye kara; Samimi ve candan yaklaşımınızla, açık sözlülükle ifade bulan paylaşımlarınıza bilgisizliğe yaptığınız vurgulamanıza tarafsız kalmıyarak toprağa olan ilginizine mevcut bilgilerimi sunarak, nisan ayının gelmesini beklemeden bu aylar içinde yapılması gerekenlerden bahsederken sizi toprağınızla buluşturmak için yapılması gereklerin önemini ortaya koyan açıklamalar sunacağım.asiye kara Nickli Üyeden AlıntıMerhaba Eray bey kardeşim.Ben bu sene toprakla ilgilenmeye başladım.Bilgisizlik çok zormuş.Öğrenmenin yaşı yok. Sizin önerinizde bana güzel geldi.Nisan,dan sonra sizlere çok ihtiyacım olacak.Bana cesaret verdiniz.Sağolun,Varolun SAGILAR
Bahçenize ne kadar yakınsınız bilemiyorum ama, düşüncemi açıklıyarak uygun hava şartlarında bahçenize giderek toprak hazırlığı içinde yapılacak işler arasında yanmış ahır gübresi veya torf kullanarak sebze adaları oluşturmanızı önermekteyim, yapacağınız işlemler dikim yapacağınız alanda 30-35 cmlik karıklar içine bu malzemeleri karıştırarak karıkların için doldurarak toprakla kapatırsanız, fide dikim zamanına kadar bu malzemeler toprak içi canlılar tarafında işlenerek, toprak yapısında bitkilerin gelişmelerini sağlamak için düzenleme yaparak, buralara ekilecek bitkilerin gelişmelerinde büyük faydalar sağlıyacaktır.
Çalışmalarınızı detaylandırarak açıklarsanız size daha faydalı sunumlarda bulunabilirim, sevgi ve esenlikler içinde olasınız SaygılarımlaYaşamın şifreleri topraklarda saklıdır.
Comment
-
Sayın Asiye Karaasiye kara Nickli Üyeden AlıntıMerhaba Behram Bey,Fotoğraf,taki salatalıklar ,ruyalarıma girdi.Ne güzel şey onlar öyle.Öğrenecek ,çok şey var.Çok teşekkürler Saygılar.
Lütfen beni affetin. Tamam bitmiş bir toprakta bizin leonardit ve benim gönderdiğim hümik asit işe yaramış. Ama yanında her sene olduğu gibi bir çok kimyasal girdiler kullanılmış. Biz organikçiyiz ve sonuna kadarda öyle kalacağız. İnsan sağlığı ile oynamaya hiç niyetimiz yok. Sağlıcakla kalınız.
Comment
-
asiye kara Nickli Üyeden Alıntımesajına cevap
Sayın asiye kara, sizin mesajınıza blok yazımda cevap verdim, yorumunuzlada bloktaki yazılarımı sürdüreceğim. saygılarımla.
Sn. asiye kara, alıntıladığım mesaj bölümüne açıklama getirirmisiniz, Saygılarımla.asiye kara Nickli Üyeden AlıntıDeğerli kardeşim,Eray ,Bey. Köydeki bahçem 40 Dakikalık bir mesafede.Yaşamın şifreleri topraklarda saklıdır.
Comment
-
Geçiken Bilgi paylaşımları.
Sn.asiye kara, sizin bu mesajınızı aldım ama araya giren ubeyd arkadaşımın mesajınamı cevap olabilir düşüncesiyle anlamadığımdan, sizin için tekrarı oldu lakin sizin mesajınıza blok yazımda açıklama getirmiştim, hatta kendi çalışmalarıma benzer yorumlar da sonmuştum, blok yazıma bakmadınız her halde, bu durumu düzeltmek bana düşüyor kusura bakmayın.asiye kara Nickli Üyeden AlıntıSayın Eray Bey özürdilerim birşey anlamadım.
Sayın asiye kara, Açmış olduğunuz başlığınız Toprağa olan özlemlerimizi dile getirmekte olduğundan sizdeki bu toprak hastlığının bir başka tezahürü bende yaşamaktayım, sizinle bu konuları konuşmaktan kendimi alamıyorum, mesajınızı biraz daha açarak sizin bursada yaşadığınız yerde bahçeniz veya balkonunuzda toprakla ilgili yaptıklarınıza değinmenizi bekliyerek burada toprakla ilgili yapacaklarımızı konuşabiliriz.asiye kara Nickli Üyeden AlıntıDeğerli kardeşim,Eray ,Bey. Köydeki bahçem 40 Dakikalık bir mesafede.Ekim ayında çilek ektim,Aralarına koyun gübresi attım.Yanmış olmaya bilir,seradan çok ucuza aldım.15 gün sonra, kar yağdı, Bir daha gidemedik .Orası yazlık bir köy,kışın kimse kalmıyor.şu an iki metre kar var.Uludağın soğuğunu biliyormusunuz.Nisana kadar kar kalkmıyor.Nisan 15 ten ,sonra calışmalara başlayacağım ,nasip olursa.Bu sefer gübreyi ,marketlerden ambalajlı tam yanmış gübre alacağım .Nisana kadar öğreneyim sonra icratı görürüz.İyiki varsınız.Saygılar.
40 dakika mesafedeki köyden ve bahçenizden de bir açıklama beklerken, benimde sizinle paylaşacağımız benzerlikleri ortaya koyan açıklamalar içinde kendimin bu konudaki durumumuda ortaya koyacağım benimde bahçem geliboluda olduğundan, istanbulun Eyüp semtinden 4,5 saat ötedeki bahçemin nasıl bir bağlantı içinde sürdürdüğümü açıklıyarak toprakla ilgili bağımın inkitaya uğratmadan sürdürdüğüme değineceğim.
Bu ilginize teşekkür ederim, iyi günler esenlikler içinde olasınız saygılarımla.Yaşamın şifreleri topraklarda saklıdır.
Comment

Comment