fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Toprağa hastayım.

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Sayın Asiye Kara bulamazsanız ben yardımcı olmaya çalışırım.
    Eklenen Dosyalar

Comment

Uzun zamandır siteye giremedim.Köyde bahçemle uğraşıyordum.Değerli hocalarım,verdiğiniz bilgiler doğrultusunda çalıştım.Sonuç mükemmel ,çileklerim çiçekte yakında görüntüleri sizlerle paylaşmak istiyorum Saygılar.

Comment

Sizin adınıza sevindim. Bende iki haftalığına yazlığıma gittim. Ağaçlar ve güller çoşmuştu. Ağaçlarıma ve güllerime organik mantar bakteri virüs ve böcek kovucu ile çiçeklenme sonrası ilaçını karıştırıp hepsini resmen bu karışımla yıkadım. Artık çimlerim bitti desem yeridir. Onlarada organik mantar bakteri virüs ve böcek kovucu ile sıvı demir ürününü karıştırıp verdim. Arka küçük bahçeme meyve ağaçları arasına ve güneş gören yerlere domates, biber ve salatalık ektim. Zeytin ağaçlarım çıldırmış gibi çiçeklenmişti. Nektar, erik, armut, şeftalı, vişne, kayısı ile elma ağaçlarımın keyfi yerindeydi. Limon ağaçım naz yapıyor. Sitede bütün begonviller donarak kurumuş. Baston dutumun meyvesinin damak tatı yerindeydi. Keyifli bir yaz geçireceğiz gibi geliyor.
        Eklenen Dosyalar

Comment

Click image for larger version

Name:	DSC06026.JPG
Views:	1
Size:	897.0 KB (Kilobyte)
ID:	77225Click image for larger version

Name:	DSC06033.JPG
Views:	1
Size:	870.9 KB (Kilobyte)
ID:	77226
          Gülleriniz çok güzel,bunlar da benim Bursadaki evimin bahçesinden görüntüler.. Saygılar

Comment

Bahçeniz güzel gözüküyor. Çimlerinizi kesme zamanı gelmiş. İstediğinizden daha güzel bahçeniz olması dileklerimle, Saygılar

Comment

Güzel dilekleriniz için, çok teşekkürler.Allah tan ilk önçe sağlık ,sonra büyük bir bahçe diliyorum.Belki bir gün olur.Sizinde herşey gönlünüzçe olsun.Saygılarımla.

Comment

Gönül akıl birlikteliği içinde, özlemlerimiz olmalıdır.

asiye kara Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Allah tan ilk önçe sağlık ,sonra büyük bir bahçe diliyorum.Belki bir gün olur.Sizinde herşey gönlünüzçe olsun.Saygılarımla.
                Sayın asiye kara. Sağlık her şeyin başı olduğu herkesce malum, yaşınız hakkında bir malumatım olmayınca buna bağlı sizin üzerinizde büyük bahçe ile ilgili kanatler oluşturamasamda kendi üzerimden edindiğim teçrübeler ve yaşımın ilerleyişiyle 300m2 lik kendime ait bahçeme ilaveten 500 m2de komşu bahçelerde kullanarak çalışmalarda bulundum, fakat bu çalışmalar yıllar geçipte genç olmanın özellikleri azalıp yaşlılığa varınca, buradaki işleri ayni heyecanı duyarak başlasamda sonuçlandırmada konusuda bir paralellik kalmadığının farkına varmaktayım.

Sonuç itibari ile büyük bahçe demek büyük çalışma ve emek demek, olaya şu açıdan bakıldığında, edinilen bahçe küçük de olsa baştan üzerinde yapılacak işler çok olmaktadır, zamana bağlı olarak bu bahçede yapılacak çalışmalarla bahçede birçok bitki ve ağaç sahibi olurken bunların uğraşılarıda giderek artmaktadır, sonuçta bu bitkilere vereceğimiz emek artarken, seneler içinde bu emeğe bağı bitkilerimiz büyüyüp çoğalmakta, lakin bizim için olaylar ters işlemektedir, yıllar geçerken bahçemizin işleri büyümeke bizim güçlerimiz tükenmekte olduğunun farkında olamamaktayız.

Baştan seve seve yapyığımız işler bize sonradan zor gelmeye başlamasının sebebleri buradan gelmektedir, size bu açıklamalarımın ışığında bu gerçekleri göz önünde bulundurarak bahçe edinirsek sonradan bu zorlukları yaşamıyacağımız bir gerçektir, büyük bir bahçe edinmiş olabiliriz sonradan bu bahçenin bakım ve hizmetlerini aksatıcak olursak bu düşüncemizin bir anlamı kalmıyacaktır.

Asiye hanım insan bir şeyi gönülden istedimi, sonuçta bu muhakkak olmaktadır, lakin gönlümüze fazla büyüklükler sığdırmamayalıyız çünkü günülünde bir dayanma gücü olmaktadır, fazlası durumunda usanma meydana gelecektir, burada gönlümüzle beraber aklımızıda ortaya koyarsak daha gerçekçi beklentilere girebiliriz, Saygılarımla esenlikler dilerim.
                Last edited by ERAY-Kadir; 24.05.12, 10:21.
                Yaşamın şifreleri topraklarda saklıdır.

Comment

Yazınızın her cümlesine katılıyorum,nekadar güzel ifade etmişsiniz.Ufak , ufak üç ayrı yerde bahçem var.Ayrı olması beni çok yordu.Eşim yardımcı oluyor ama genede çok zor.Eşime bizden geçmiş artık diyorum.Alışırız devam et diyor.Köydeki çileklerim çok güzel onlara bakarak yorgunluğumuzu atacağız artık.İnsan oğlu doyumsuz hep daha fazlasını istiyor.Geldik gidiyoruz.Allah öbür dünyada çennet bahçeleri nasip eder inşallah.Bahçesele gönül veren bütün kadeşlerimin Regaib kandili kutlu olsun.SAYGILARIMLA.

Comment

Toprak sevgisiyle Yaradana ulaşmak, bence en büyük insan onurudur.

Yazınızın her cümlesine katılıyorum,nekadar güzel ifade etmişsiniz.
                    Sayın asiye kara, Mesajızımın sizce yerinde bulanan ifadelere mazhar olması çok güzel, bundan böyle sürdüreceğimiz etkinliklere yol açacağı inancındayım, ama burada sizin uyumlu bir çift olarak bir birinizi motife tutumlarınız sizi daha aktif ederek toprakla olan ilişkilerinize sınır tanımıyan bir güç sağladığını anlıyorum.

Edinmiş olduğunuz topraklar üzerinde doğa sevgisinin yeşili hakim kılmayı amaçlıyan bu davranışlarınızla siz özlemlerinizdeki cennetinizi dünyada kurmakla günlünüzü ferah tutmalısınız, günlünüze düşen bu yeşilin sevgisiyle siz zaten bu düşünce size cennetide müjdeliyor bunu bilmelisiniz.

Yaratan(Allah) ben kulumun gönlüne göre veririm derken aynı zamanda bize gelecek yaşamdaki müjdelemeyi de yapıyordu, siz bu dünyada insanlarla güzellikleri paylaşma hırsı içindeki aşırıya kaçmış gibi görünen bu çalışmalarla Yaradana karşı iyi kul olma liyakatı içinde olduğunuzu hatırlatırım.

İnsan oğlu doyumsuz hep daha fazlasını istiyor.Geldik gidiyoruz.
                    Sizin bu duygularımı ifade eden bu açıklamalar sizin toprağa olan sevginizin bir nişanesi olarak kendimde zuhur ettiğinden, sizin bu tutumunuzdan doğan çalışmalara rızamı ortaya koymakla, Yaratanın rızasınıda kazanmış olmaktayım.

Size şu kadarını ileteyim ki siz Toprağa hastayım ​derken yaradana olan rızanızı da ortaya koyuyordunuz, bu da sizi en makbul kul mertebesine ulaştırdığı kanati içindeyim. Saygılarımla...
                    Yaşamın şifreleri topraklarda saklıdır.

Comment

Merhaba, hafta sonu köydeydim. Mesajınızı görünce mutlu oldum.Ben artık çilekten bahsederek okuyanları bıktırmak istemiyorum.Siz neler yetiştiriyorsunuz.

Comment

Working...
                      X