fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

bahçecilik yapmak istiyorum

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• bahçecilik yapmak istiyorum

merhabalar ben mersin de yaşayan 48 yaşında bayan emekli devlet memuruyum. dün bir bayan arkadaşımla birlikte bahçecilik yapmaya karar verdik .mersin ne 30 km .uzaklıkta yaklaşık 700-800 rakımlı gözne yaylasında benim 800 metrekare onun 2 dönüme yakın yeri var ayrıca 8 dönümü de hazine almış . geri almak için uğraşıyor. biz 2 kafadar.. kendimize ve çocuklarımıza geçim kaynağı olsun ..tavuk yetiştirelim .. bişeyler ekelim satalım.. belki büyürüz de.. neden olmasın. diyoruz..öncelikle kısa sürede verim alınabilecek şeyler olsunki..masraflarımızı çıkarttıkça işi büyütelim dedik.. bu işlere kalkışmış insanlara gıpta ile bakardım gazetelerde gördüğüm haberleri kesip biriktirirdim. çiftlik ortamında yaşamak ve toprakla uğraşmak gelir elde etmek .oralar biraz eğimli.. öncelikle düzeltilip toprak getirtilmesi gerekecek .tabii bu toprağın ekilecek şeye göre cinsi de önemli olacak mı.. acaba..adım adım sizlerle paylaşmak ve yorumlarınızı almak isterim..tecrübeli kişilerden alacağımız yol haritası bizi bu hayata kazandıracaktır.şimdiden teşekkür ederim.

Hoş geldiniz. Öncelikle azmini ve gayretinizi tebrik ederim. Neden olmasın gayet güzel olur. Anlaşılan zeminde bulunan toprak sıkıntılı dışarıdan toprak gelmesi gerekiyor. Getireceğiniz toprak humuslu ve organik maddece zengin olmasına dikkat edin. Organik maddece zengin toprağın içerdiği besi elementi fazla ve yumuşak olur.Bu durumda bitkinin tam istediğidir kök gelişimi için. Su sıkıntınız yok tur inşallah.Bu günlerde bu toprak işini halledesiniz. Mevsim olarak Domates,Biber,Patlıcan vb gibi sebzenin tam ekim zamanı..Hemen işe başlayabilirsiniz. Allah yardımcınız olsun.Kolay gelsin. Biz buradayız.

Comment

isilberat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      merhabalar ben mersin de yaþayan 48 yaþýnda bayan emekli devlet memuruyum. dün bir bayan arkadaþýmla birlikte bahçecilik yapmaya karar verdik .mersin ne 30 km .uzaklýkta yaklaþýk 700-800 rakýmlý gözne yaylasýnda benim 800 metrekare onun 2 dönüme yakýn yeri var ayrýca 8 dönümü de hazine almýþ . geri almak için uðraþýyor. biz 2 kafadar.. kendimize ve çocuklarýmýza geçim kaynaðý olsun ..tavuk yetiþtirelim .. biþeyler ekelim satalým.. belki büyürüz de.. neden olmasýn. diyoruz..öncelikle kýsa sürede verim alýnabilecek þeyler olsunki..masraflarýmýzý çýkarttýkça iþi büyütelim dedik.. bu iþlere kalkýþmýþ insanlara gýpta ile bakardým gazetelerde gördüðüm haberleri kesip biriktirirdim. çiftlik ortamýnda yaþamak ve toprakla uðraþmak gelir elde etmek .oralar biraz eðimli.. öncelikle düzeltilip toprak getirtilmesi gerekecek .tabii bu topraðýn ekilecek þeye göre cinsi de önemli olacak mý.. acaba..adým adým sizlerle paylaþmak ve yorumlarýnýzý almak isterim..tecrübeli kiþilerden alacaðýmýz yol haritasý bizi bu hayata kazandýracaktýr.þimdiden teþekkür ederim.
      Sayin isilberat. Topraginizin hakkindaki bilgileri acarsaniz, size bu konudaki bilgilerimi paylasarak buyuk yardim saglayabilirim, sevgilerimle.
      Yaşamın şifreleri topraklarda saklıdır.

Comment

Working...
      X