fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ağaç değer tespiti hesaplama

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• ağaç değer tespiti hesaplama

mrb. arkadaşlar
    ben yeni üye oldum
    bu siteden faydalanabileceğimi düşünüyorum bu konu ile ilgili bilgisi olan varmı(matematiksel olarak)

Bu konu ile ilgili forum içersinde gerekli bilgiler mevcut.

Comment

kusura bakmayın ubeyd bey.sorumu nereye soracağıma karar veremedim.belki burası yeri değil ama az çok cevap alabileceğim tek yerde sizin siteniz görünüyor.uzun soruma kısa bir cevap vermeniz en azından beni yönlendirmeniz baabında beni mutlu edecek.zonguldak alaplıdaki köyümüzde 6 adet ceviz ağacı 1 adet dut ağacı.bedaş enerjisa yetkilileri tarafından kesildi.(kendi aramizde bulunan bu ağaçlar ayrıca bedaş ekibi gelmeden budandı)bu uygulamayı bir alaplı ilçesinde bir çok köyde yaptılar.kısacası uzattım galiba;bu kesim olayının gayri nizami bir şekilde yapıldığı.üzerinde ağaçların meyvelerininde bulunduğu halde.burada herhangi bir istimlak yok.herhangi bir ikaz yok.arazime girip ağaçlar kesildi.(mala zarar verme).bende bimer -valilik-kaymakamlık-ilçe tarım bilirkişi(ziraat mühendisi) aracılığıyla bir rapor hazırlattım.bedaş enejisa yetkillileri hiç itiraz etmediler.parayı ödeyeceklerini yanlız kendi ziraat mühendislerinin hazırlayacağı raporun geçerli olacağını en kısa sürede değer tespitine geleceklerini bildirdiler.ceviz ağaçları 15-20 yaş tanesine 185tl değer biçildi sizden yapılacak tekrar değer tespiti sırasında nasıl bir yol izlemem husunda bilgi almak istiyorum teşekkürler

Comment

.
        15-20 yaşlarında bakımlı bir ceviz ağacının bedeli 250-300 TL dir. Çünkü artık ağaç en iyi ekonomik verim dönemindedir. Bu nedenle verilen bedel az olmuş. MAHKEMEYE VERMİŞ İSENİZ YANİ VERİLEN BEDELE İTİRAZ ETTİ İSENİZ KARŞI KURUMUN MAHKEMEYE VERMESİ GEREKİYOR VE YENİDEN MAHKEMENİN BELİRLEDİĞİ BİLİRKİŞİLER YENİDEN BİR BEDEL TESPİTİ YAPACAKLARDIR. BURADA SİZİN BİLİRKİŞİLERE HERHANĞİ BİR ŞEY DEMEYE YETKİNİZ YOK.SADECE bilirkişi geldiğinde göreceği bir ağaç kalmamış kesilmiş ise o zaman kesilen ağacın nasıl olduğunu izah edersiniz.
        Last edited by ubeyd; 05.10.12, 07:09.

Comment

ubeyd Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          .
          15-20 yaşlarında bakımlı bir ceviz ağacının bedeli 250-300 TL dir. Çünkü artık ağaç en iyi ekonomik verim dönemindedir. Bu nedenle verilen bedel az olmuş. MAHKEMEYE VERMİŞ İSENİZ YANİ VERİLEN BEDELE İTİRAZ ETTİ İSENİZ KARŞI KURUMUN MAHKEMEYE VERMESİ GEREKİYOR VE YENİDEN MAHKEMENİN BELİRLEDİĞİ BİLİRKİŞİLER YENİDEN BİR BEDEL TESPİTİ YAPACAKLARDIR. BURADA SİZİN BİLİRKİŞİLERE HERHANĞİ BİR ŞEY DEMEYE YETKİNİZ YOK.SADECE bilirkişi geldiğinde göreceği bir ağaç kalmamış kesilmiş ise o zaman kesilen ağacın nasıl olduğunu izah edersiniz.
          sayın ubeyd bey teşekkür ederim ufak bir ayrıntıyı atlamışım.herhangi bir istimlak veya benzeri resmi olay yok arazimizdeki ağaçlar izinsiz bir şekilde kesilmiş.ayrıca mala zarar verme yokmu burada?

Comment

Merhaba kardeşler ve ağbilerim. Benim 48 metrekarelik kendime ait bir bahçem var. Bahçeyi çimlendirmek istiyorum. Benim bahçem devamlı güneşi alan bir bahçe değil sadece öğle 12-2 arası güneş görüyor. Çim tohumunu neye göre almalıyım yani dayanıklı çimmi almalıyım az güneş alan bölge çimimi almalıyım. Kısacası park ve bahçelere ekilen çimdenmi almalıyım.

Comment

mascelaro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              sayın ubeyd bey teşekkür ederim ufak bir ayrıntıyı atlamışım.herhangi bir istimlak veya benzeri resmi olay yok arazimizdeki ağaçlar izinsiz bir şekilde kesilmiş.ayrıca mala zarar verme yokmu burada?
              sevgili mascelero bende aynı dertden muzdarip oldum 3 adet çam ağacım bahçemden benden izin almadan edaş tarafından kesilmiş (20 yaşında)sonuçlar ve izlenecek yol konusunda bilgi paylaşımında bulunursak sevinirim.

Comment

Working...
              X