fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Slm

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Slm

Arkadaslar herkese kolay gelsin emeğinizin karşılığını inşaallah helaliyle hakkaniyetten alırsınız.Arkadaslar özel sektörde fidanlık işiyle ilgileniyorum ama ziraat mühendisi değilim,yol güzergahları,ormanlıklar,koruluklar ve habitat gibi doğaya renk,canlılık ve hayat vermek için mücadelede bulunuyoruz.Ancak bazı konularda uzmanlık gerektiryor,bilgi istiyor.Bunlarıda inşaallah siz degerli bu işe gönül vermiş dostlardan karşılayacağıma inanıyorum.Bakmış olduğumuz sahada envayi ceşitlikte orman ağacı (yaprak döken)yetiştirmeye çalışıyoruz.Bzı ağaçların forumları istediğimiz gibi gelişmiyor gövdelerinde eğilmeler oluşuyor örn:dişbudak ekim aralığı ikifidan arası 25cm ila 30 sıra arası da 120cm veya 130cm aralarını sürecek şekilde ayarlı bu konuda teknik bilgi verebilirmisiniz nasıl yapmam gerekli.Şimdiden teşekkür ediyorum

Hoş geldiniz.Temennileriniz için teşekkürler.

Fidanlarda şekillendirme budamayla alakalı bir durum.Budamada geçmi kalıyorsunuz,genç fidanları destek çubuklarına bağlamıyormusunuz acaba.Resim yükleyebilirmisiniz.

Comment

Hoşbulduk teşekkür ediyorum.

Repigaj da fazla bekletme olayımız olmuyor,en geç 3 yılda revizyon yapıyoruz sahada yılda 180000 veya 200000 bin ağaca kadar değişkenlik gösteriyor ekilen ve sökülen sıkıntım dişbudak ve karaağaçlar da form bozuklugu budama da geç kalıyoruz haklısınız veya zamanın da yapamıyoruz resim ekleyeyim

ilginiz içinde ayrıca teşekkürlerimi sunarım.

Comment

Budama bu işin temelinde vazgeçilmez bir işlemdir. Eğer hepsini sıra üzerinde dikmişseniz tele de bağlayabilirsiniz. Sırıktan daha ucuza mal olur daha kolay olur. Bu kadar büyük miktarlarda yetiştiricilik yapan birisine karşı da bu sözleri sarfetmekten dolayı da sıkılmıyor değilim. Ayrıca gövde kalınlaşması için ayrıca özel uğraşmak gerekir. Bu konuda mutlaka teknik elemanlarla çalışmalısınız.

Comment

Merhaba,
          aranızda yeniyim,
          Organik tarım bölümü 1. sınıf öğrencisiyim,
          derslerimle ilgili çeşitli bilgilere ve merak ettiğim her şeye bu siteden ulaşacağımı tahmin ediyor umuyor temenni ediyorum efem
          yeni arkadaşlarla tanışma şansını sölemiyorum bile

Comment

Working...
          X