fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Eski bir çiftçi olarak aranıza yeni katıldım. herkese iyi günler

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Eski bir çiftçi olarak aranıza yeni katıldım. herkese iyi günler

Merhaba arkadaşlar, adım Çetin Ankaradan. Ankara civarında 20 ya da 40 dönümlük iki arazi var. İkisinden birisini alıp ceviz bahçesi kuracağım. Şu an için bahçe tesisi, fidan seçimi, dikim, bakım, pazar, fiyat maliyet açısından araştırmalarım devam ediyor.

BAhçelerden birisinin yeri Ankara Elmadağda bir köy arazisi. Diğeri ise Eskişehir Sivrihisar ilçesinde bir köy arazisi. Elmadağdakiarazi dereye 50 metre uzaklıkta. Diğeri ise yine suya yakın. İnşallah nisan ayına kadar araziyi almış olacağım ve 2014 baharında dikim yapacağım.

Benim bir sorum var? KAzık kökü kesilmiş tüplü fidan mı yoksa kazık köklü fidan mı tercih edilir?

Ayrıca, bundan 10 sene sonra cevizin toptan satış piyasası nasıl olur?

Allaha emanet olun.

Kuracağın ceviz bahcen öncelikle hayırlı olsun.Kazıkkökü olan fidanları tercih etmelisin.Kazık köklü cevizin susuzluğa dayanmasını sağlarken,uzun yıllar yaşamasında da önemli rol oynar.Şu andada ceviz de pazarlama sorunu yoktur.on sene sonrada olmayacakdır.kolay gelsin.

Comment

teşekkür ederim.Yıllarca babamlar kara düzen, salma sulama tarım yaptılar. Türk çiftçisi artık hem para kazanmalı hem de toprağın ömrünü uzatmalı. ÇOrum iskilip tarafında yetişen ceviz türü hangisidir bilen var mı arkadaşlar?

Comment

sayın çetinakar ben ceviz fidanı üreticisiyim.öncelikle şimdiden kuracağınız ceviz bahcesi hayırlı olsun.ceviz fidanı ile ilgili her türlü konuda size yardımcı olabilirim.0539 432 34 85 nolu telden bana ulaşabilirsiniz.elimden geldiğince size yardımcı olmaya çalışırım saygılar.

Comment

teşekkür ederim göksal bey. sizi arayacağım. bir sorum daha vardı? Bu Rusların Sibirya cevizi, burada Altay cevizi diye bilinen bir ceviz türü var. Bu konu hakkında özellikle meyvenin ağırlığı büyüklüğü hakkında bilgisi olan var mı? Ben bu cevize hiç rastlamadım, geçen gün bir arkadaşım söyledi. Teşekkürler

Comment

sayın çetin bey tohumdan ekilen her cevizin aşılanması gerek dediğiniz ceviz fidanı ile ilgili hiç bir bilgim yok bende o ceviz fidanı çeşidini yeni duydum.örneğin chandler cevizinin meyvesi eksem bile çıkan çöğürü aşılamadım sürece o çıkan çöğür chandler olmaz.eğer öyle bir şey olsaydı ceviz fidanı aşısınla hiç uğraşmaz tohumdan üretirdim.aramınızı bekleyeceğim saygılar.

Comment

Yakın bir aile dostumuzun tavsiyesiyle belli bir miktar karşılığı Altay cevizi işine girecektim.
              Sagolsun göksal bey sayesinde bu işlerin sadece para ile dönmeyeceği, uzun ugraş ve maddi giderden sonra nasıl bir ürünün ortaya çıkacağının belli olmayacağını güzel bir şekilde anlattı.
              Forumuzunuza ve göksal beye teşekkür ederim.

Comment

sayın çetin bey bende ankarada oturuyorum yakından takip ettiğim karasal iklime uygun çeşitler üzerine bazı araştırmalarım var.kendimde ceviz diktim ve dahada dikeceğimden dolayı bir kaç bahçe üzerine izlenimlerim devam ediyor. bu konuyla ilgili düşüncelerimi sizinle paylaşabilirim.

Comment

merhabalar forma yeni katıldım bende ceviz dikmeyi düşünüyorum 20 dönüm arazim var 5 aydır ceviz türü araştırıyorum altay ceviz de yoğunlaşıyorum altay ceviz üreticisi ile görüştüm her türlü garan ti veriyor noter huzurunda anlaşmaya bile razı yakında altay ceviz bahçesine gidcem ordan alcağım izlenimler resimleri buradan sizinle paylaşacam inşallah saygılarımla ...

Comment

Working...
                  X