Toprağa meraklı fakat bir o kadar da acemi sayılırım. Bahçesinde ağacı olanları, domates biber vs ekenleri kıskanan biri olarak Ankara'da 2 dönüm bahçe almak üzereyim. İnternette bu konularda araştırma yaparken burası daha fazla ilgili ve bilgili gibi geldi ve kayıt oldum.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Selamlar
Collapse
X
-
Merhaba, aslen ciftci bir aileden gelmeme ve hala topraklarim olmasina ragmen tarim ile mesgul olacak hic vaktim olmamisti.
Yurt disi gezilerimden birinde arkadasimin ricasi ile sera sebze yetistirilicigine merak sardim. Nett e konuyu arastirirken buldum Bahcesel i ve cok faydalandim. Bu yuzden tesekkkur ediyorum.
Kisaca durumumu da anlatayim. Arastirmalarimi Afrika da yaz mevsimi 35 C ve yagmur mevsimi 23C ortalama sicakligi olan suyun bol ama enerji nin olmadigi, toprak yapisini biraz azot ve organik gubre takviyesi ile kullanabilecegim duz bir arazide yapacagim.
Sorun umuz bu seranin ordaki yerli ciftcilere yagmur mevsimi de dahil olmak uzre bir ek gekir kazanmalari icin birparca sosyal gorev ile yapildigindan baslangic sermayemizin kisitli olmasi, ulkede agac bol ve ucuz, bu sebeple ahsap iskelet bir sera yapimina karar verdik.
Bu konuda proje gerceklestirmis, Istanbul yakinlarinda bir arkadasimiz var ise ziyaret etmek ve feyz almak isterim. Her turlu degerli goruslere de acigim.
Form da emegi gecen her arkadasa tesekkur ederim.
Hakan Ozalp
Comment

Comment