Herkese selamlar.bu işe yeni başladım.5 dönüm portakal bahçesi aldım.50 yakın ağaçta bütün yaprakları döktü.şu an ağaç kurmuş gibi vaziyette ama yeni yeni filizler vermeye de başladı.ne yapacağım.drenaj yaptırsam bağlantı yapacağımız yeren su geri gelecek.damlama sistemi kurdum.yeni.boşuna masraf ediyorum.bu ağaçları nasıl kurtaracağım .kimisi çal,kıl döşe diyor.ne yapmalıyım.taban suyu yakın.sanırım.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
portakallarım mahvoldu
Collapse
X
-
Bahçenin uygun bir kenarına en az 2 m derinliğinde kanal açtırın. Acil olarak ağaçlarınızı rahatlatacaktır. Bu açılan kanalda biriken suların eğim sayesinde tahliye edilmesi mümkün değilse uzaklaştırmak için yeni formüller düşünmelisiniz. Bu nedenle kanalı doğru yere açmalısınız. İlerleyen zamanlarda ağaçlar arasına drenaj kanalları döşeyip bu kanala bağlayabilirsiniz. Bahçeye dışarıdan akıntıyla taban suyu geldiğini düşünüyorsanız kuşaklama da yapabilirsiniz. Yani bahçenin 4 tarafını da kanal açmanız gerekebilir. Tek bir yönden geliyorsa o yöne de açabilirsiniz. Bunlar görmeden yazdıklarımız. Fotoğraf ekleyebilirseniz hem bahçe için hem kuruyan ağaçlar için daha net cevaplar verilebilir.
Comment

Comment