selamın aleyküm: hani derlerya bahçeni kurmadan önce uygun ortam hazırla, ve araştırıp hangi bölgede hangi ürün yetişir:: İşte benin en büyük yanlışım bu oldu. 2003 yılında sormadan danışmadan, orman bölgesi yüksek yer, serin olur, iyi olur diye on dönüm kadar 6 * 6 ölçülerinde granny sımıt elması diktim. 4 yıldır verimli olarak mahsül alıyorum. lakin bu elma cinsi yüksek yerleri hiç sevmezmiş, bahçede rakım 860 mücadele etmesem adeta amasya elması gibi kızarıyo. renk yapıyo ve buda brakın kalite kaybın,ı malın elimde kalmasına bile neden oluyo yani en az 25 tonda 7,8 ton gibi kızarma yapıyo:: üzerini kapatmak gibi bir imkanım yok ağaçlar yüksek vede her yıl güçlü bi şekilde yükseliyo. bahçeyi sökmek değiştirmek gibi düşüncem olamaz çünkü bizim buralarda çok zahmetli yetiştiriliyo meyvelerin kızarmaması için önerilen ilaçlar ışık kıran diye tabir edilen ürünlerlede ancak 3 te bir başarı sağlanıyo ve bunun maliyetide astarı yüzünü geçiyo acaba doğal bişeyler kullanabilirmiyim mesela kil yada başka birşey bana bu konuda fikir verebilecek tavsiyede bulunacak olanlara şimdiden minnet duyar teşekkür ederim
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
elmalarda istenmeyen kızarıklık
Collapse
X
-
kaolin kili deneyebilirsiniz. Tavsiye ederim.(Kaokil ® Tarımsal Kaplama Kaolini)
Ayrıca güneşten korumak için başkaca da ilaçlar var..
-
Güneş yanığı ve güneş zarından korumak için kaolin kili kullanabilirsiniz. Atıldığında ağaçların beyaza kaplanmış olacaktır. Kaolin kili kullandıktan sonra yağmur yağarsa kaoil kilini tekrar uygulamalısınız. Ben ağaçlarımda kullandım hem meyvelerimi hem de ağaçlarımın yapraklarını korudum. Kolay gelsin.
Comment

Comment