fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Haziran güzeli armut

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Haziran güzeli armut

Ben Mustafa Kemal Arıkol.Esas mesleğim Yeminli Mali Müşavirlik.Bunun yanında Mersin-Erdemlioruz Üç tepe köyünde 12 dönüm bir yer üzerinde meyve üretmeğe çalışıyorum.Üç tepe 260 m rakımlı bir yer.Ben burada Mut'ta bu işi çok geniş çapta yapan dostlarımın önerisi ile,400 adet Haziran Güzeli Armut diktim.Toprak drenajlı,gereken yan bakımların tamamı,Ziraat mühendisinin nezaretinde eksiksiz yapılmakta.Ağaçlar iyi görünümlü,ancak bu güne kadar bu ağaçların tamamından 1 ton dan fazla ürün alamadıkBu ağaçlara tozlayıcı olarak Wilyams cinsi ağaçların gözlerinden 40 ağacın dallarına aşılar yaptık.Tozlayıcıların dalları kırılacak derecede meyve tuttuklarını izledik.Haziran Güzelleri ise şahane çiçek açıyor.Bu çiçekleme esnasında %5 çiçeklenmede bir %100 çiçeklenmede bir daha olmak üzere ''cibelerik'' asit uygulanıyor.Sonra müthiş bir meyve tutumu oluyor.Dalları kırar falan dereken tamamına yakını dökülüyor.Etrafta bu türden bahçe hiç yok.Yükseklikten mi? acaba diyoruz.Mutlu yakınlarım kendilerinin yüzlerce dönüm 160 m rakımlı bahçelerde başarılı olduklarını söylüyorlar.Soğukluk saatinimi ? tutturamıyor acaba ağaçlar diyoruz hesaplıyorum.Bildirilen değerlerin tutturulduğunu görüyorum.Durumu anlatabildim zannediyorum.Etrafta hiç olmayışından dolayı riske girdiğimin farkındayım.Bana bu konuda yardımcı olabilecek her türlü öneriye açığım.

Hürmetlerimle efendim.

Aziz dost. Tozayıcı çeşidinizle sizin Armudunuzun çiçeklenme dönemi ayni olmayabilir. Rakım farkından dolayı Tozlayıcı veya sizin Armudunuzun çiçeklenme dönemi uyuşmayabilir. Buna dikkat ediniz.

Comment

aynı dönemde çiçek açıyorlar.Fakat,ilk açıklamamda unuttuğum bir husus var.Ağaçlar 2 yıl önce ağır bir " kaginize ra leke" hastalığı geçirdiler.Ancak şimdilerde çok sağlıklılar.Önümüzdeki sene tozlaycı olarak 15 civarında "santa maria" ve 15 civarında " Williams" ilave etmeği düşünüyorum.ilginize çok teşekkür ederim.

Comment

Working...
      X