Ben Mustafa Kemal Arıkol,esas mesleğim Yeminli Mali Müşavirlik,yani bu konuların acemisiyim.İnternet sitesinden tanıdığım,bölgeninde aşinası olan firmadan,Haziran ayı içinde olgunlaşmasını tamamlayan "Black Amber" japon eriği sipariş ettim.300 civarında firma mühendisleri ile beraber tozlayıcıları ile birlkte fideleri gönderdi.Kendi elemanları da dikime nezaret ederek dikimleri tamamladık.Geçen yıl iyice farkettik ki bu fideler Angellano fideleri.Dert etmedik.Ancak,bu fidelerde çiçek çok iyi meyve tutumu ok ççok iyi olmasına rağmen tamamına yakını yine döküldü.Şimdi 2014 itibariyle ağaçlar 5 yaşını doldurdular.Araştırdik.inceledik her kes bir şeyler söyledi v.s.Bizim çok iddialı olmadığımız tespitimize göre bu cinsin birinci sıradaki tozlayıcısı "obilnaja" 2.sıradaki tozlayıcısı "Friar",3. sıradaki tolayıcısı "Santa Roza" .Bu üç türden birinci sıradaki "Obilnaja" türünden sadece 7 adet tozlayıcıya rastladık.Fakat tozlayıcılar arasında tali olarak sayılan "Black Diamont" türünden yeterince tozlayıcı olarak gönderimiş.Benim tespitim bu,amacım fide firması ile uğraşmak değil bahçemden verim alabilmek.Şimdi ben 1. sıradaki,2.sıradaki tozlayıcıları tüplü olarak yeteri kadar diksem sonuç alabilirmiyim. Bu arada yerim Mersin-Erdemli üç tepe köyünde,260 rakımlı bir yer.Araştırmalarıma göre bölge soğukluk yönünden yeterli.Kışın 10 derecenin üstünde olan gecesi yok gibidir.Hatta gündüzlerin de %75 i 10 derecenin altında seyreder.Bahçeme ziraat mühendisi nezaretinde iyi baktığımı söyleyebilirim.bana yardımı olabilecek bigi ve deneyimi olanlardan yardım istiyorum