selam arkadaşlar;bende aranızda yeniyim.ağaçları doğayı ,hayvanları ve arıları çok seviyorum.onlar benim evlatlarım.herşeyim, biran önce havalar iyileşsin bahçeme gideyim diyorum.yerdeki yabani otları bile özledim, onlar hayat demek ,bizim bir parçamız hava gibi su gibi...... az kaldı hasretlik bitecek inşallah , bahar gliyor..........tesadüfen girdiğim bu sitede sorularıma cevap bulabiliyorum.sizlerin bilgi ve deneyimlerinizden yararlanıyorum.onun için çok memnunum.paylaşımlarınız ve bilgileriniz çok kıymetli ,herkese teşekkür ederim.benimde balıkesirde 6 yaşında ceviz bahçem var.lakin kuşlar bazılarını deliyorlar.5 ağaç badem ağacımın meyvelerinin olgun halini göremedim.hepsi delik.acaba kurtçuk yapanlarımı deliyor kuşlar.ilaçlamamda hatamı yapıyorum.önerisi olan varmıdır .şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
kuşlar hakkında
Collapse
X
-
Tarımsal ilaç kullanmak yerine Kuş kaçırıcı piknik tüpü ile çalışan ve Konya'da üretilen sistemler var. Onları kullanınız. Aşağıda verdiğim linkten bakabilirsiniz.
KURTBOMSAN , Domuz - Kuş - Köstebek - Fare ve haşere kovucular
-
-
Muhterem:Ben arı'larıma dadanan arı kuşları için yaptığım ve belli bir müddet başarılı olduğum bir yöntemi izah etmeye çalışayım.Genellikle lodoslu günlerde kullanılan ve bacalara takılan rüzgar yönlendiricilere 5- 6 adet ayna veya renkli cam takacaksınız.Bunlar rüzgarla döndüğü zaman güneşin ışığı yansıtarak kuşlara parıltı yapıyor ve kuşlar kaçıyor.Bunun yanısıra bazı arıcı arkadaşlarımızın şahin,atmaca gibi kuşların seslerini CD yada kaset gibi vericilerle kuş kaçırmada kullanmakta.Eğer bademleriniz elle kırılan tipten ise,böcek yada kuşlar daha fazla gelmekte.Bunun yanında serçe gibi kuşlar için kedi beslenilmesi yarar sağlamakta.Eğer ağaçlarınıza dadanan kuşlar içinde ala karga varsa,işiniz zor.Mutlaka tüfekle vurmanız gerekebilir.Vurduğunuz kuşu badem ve ceviz dalına asar iseniz,belli bir müddet kuşlar oraya gelmemekte.Bol ve bereketli ürünler dileğimle.
Comment
-
tabiaçı arkadaşım .vermiş olduğunuz yöntem için çok teşekkür ederim. CD daha önce denedim.bacaya takılanı ve ayna takmakyı bu yıl denerim. alaca karga var malesef çok olmasada arada sırada denk geliyor.alakanız için tekrar teşekkür ederim.sizlerede bol ürünler dilerim.
Comment
-
Organik asitlerden yapılmış Biyoaktiv isimli bir ürünümüz var. Kullandığım yerlere kuşların ve karıncaların gelmediğini gördüm. Pamukova'da kullandılar kullanılan asmalığa çakallar girmedi, yan asmalığa girdiler. Bitki gelişiminde de çok faydalı bir ürün.
BİYOAKTİV
İçeriğindeki softlaştırılmış kısa zincirorganik asit (-RCOOH)ler:
1-Mekanikefekt etkisiyle bitkiyi aktive ederken, bitki savunma sistemlerini de(SAR,ISR,HR) uyarır.
2-Hücrezarını asitleyerek zarın esnekleşmesini sağlar. Esneyen hücre zarı zorunluolarak hücrenin büyüyüp bölünerek çoğalmasını sağlar.(Asit büyütme hipotezi)
3-Turgorbasıncı artırır böylece stomaların açık kalması sağlanır. Kuraklık ve Tuzstreslerinde toleransı artırır.
4-Hücreiçsel Oksinhormonu IAA in mitokondrizarına içten dışa doğru yaptığı H+protonuyla zarı esnekleştirme yi Biyoaktiv dıştan içe doğru yapar. Hücre içinde ön sentezbileşikleri ve ekspansin üretimini uyarır.
5-Esneyenhücre zarında gözenekler de büyüyeceğinden mineral madde akışı kolaylaşır
6-Kısa zincirorganik asitler hücre duvarından içeri sızabilir. Krebsve Kalvin döngüsüne katılarak döngüyühızlandırır. Bitkide rejenaratif etki(Gençleştirme)Yapar. Meyve gözleriniyeniler, yaşam teşvik edicidir.
Dokunun kendisini yenilemesini maksimize eder Yeni hücre üretiminitetikler. Aşırı pigmentasyon ve
lekelenmelerde azalmalar, iç gözenek boyutlarında küçülme sağlar.Çiçek gözleri ve gözeneklerinde
yüzeysel soyucu ve açıcıdır. Üst katmanlardaki hasar görmüş vebrikmiş hücre tabakasını soyar ve
yeniler azalan canlılığın tekrar kazanılmasını sağlar. Gücünüyitirmiş dokuları canlandırır. Meyve
lekelerinin yeniden oluşumunu ve ilerde oluşabilecek muhtemellekeleri önler. Tüm organlarda
rejenarasyonbaşlatır.
7- Organik asitler metabolik yolaklara (Path Way)Sentezlerin başlangıçveya ara maddesi olarak katılırlar
Biyoaktiv bitkinintüm fenolojk dönemlerinde rahatlıkla uygulanır.
%100 organiktir. Kalıntı bırakmaz
Uygulama dozu:100 lt suya 200 ml Biyoaktiv
%100 ORGANİK VE TEK BİYOLOJİKFUNGUSİT ÖZELLİK TAŞIR
Çalışma mekanizması; İçeriğindeki kısa zincir organik asitleri mikroorganizmanın hücre duvarından içeri sızabilir.
a-Hücre duvarından içeri sızan( –RCOOH+) H+ İyonuayrılarak proton pompalar. Hücre zarını esnetir . Genişleyen hücre zarı şişerve patlar. Zararlı mikro organizmanın stoplazma sıvısı da bitkiye besin maddesiolarak açığa çıkar.
b-Zararlı mikroorganizmastoplazma sıvısının pH sı nötür (7) dir. Stoplazma içine sızan (-RCOOH) nınPkası 4-4,5tur hücreden içeri sızdığındastoplazmanın pH ını hızla düşürür. Mikro organizma yaşam sıvısının pHsini yükseltebilmek için tüm enerjisini harcar fungus etkisiz hale gelir.
c- Ayrılmış anyon RCOO- ise hücre çoğalmamekanizmasındaki DNA sentezini bloke edip çoğalma ve
protein sentezinidurdurarak fungusu etkisiz hale getirmektedir.
Bu iki mekanizmada fiziksel olup mikro organizmanınıbağışıklık geliştirmesi mümkün değildir.
Tüm fungal etmenlerde mekanizma aynı şekilde çalışır.
Kök bölgesindeki fungal etmenlere Fusarium, Verticulum ..vb damlamadanda/2 lt Biyoaktiv uygulaması hastalık etmenini durdurur. İletim demetlerinerahtça girdiği için (Apoplas t veSimpoplast Yoluyla) Buradaki fungal etmenleri deetkisiz hale getirir. Kök bölgesinde zayıf asitler tuzlarıyla birleşerek tamponçözelti oluştururken pH da düşer yararlı mikro organizma lehine florayıdüzenler.
Yapraktan uygulanan Biyoaktiv ( 100 lt suya 200 ml )Biyotrofikorganizmalardan Mildiyö, pas, kurşuni küf, külleme; zeytin halkalı leke yekarşı son derece etkilidir. Patlayan hücreden yayılan sitoplazma; DNAplazmid’le bitki, fungusu tanır gen aktivasyonuyla daha sonra çıkabilecek olanfungus etmenine karşı direnç oluşturur.(Sistamik kazanılmış dayanıklılık SAR)
%100 organiktir. Çevreye, insan sağlığına, yararlı mikro organizmaya, böceklerekarşı hiçbir zararlı etkisi yoktur.
Güçlü bir köklendiricidir.
Topraktan uygulamalarda; kök hücreleri asitlendiğinde, polar özelliktaşıyan oksin hormonu bazik bölgeye doğru hareket eder.
Biyoaktiv uygulamalarızirai ilaçkullanımını en aza indirir.
Buna karşın hasaddan önce uygulanan Biyoaktiv ilaç kalıntısını iyondeğişimiyle derinlemesine temizler.
Hasaddan önce Biyoaktiv uygulamaları ürünün raf ömrünü uzatır. Sebze vemeyve uzun süre canlılığını ve parlaklığını korur.
Toprak altı uygulamalarında kayaçlaşmış fosforu çözerken ağır metalleri debağlar. Demirle birlikte uygulandığında demir alımını hızlandırır.
Toprak pH sını düşürür. Mikroorganizma ve enzim aktivasyonu sağlar.
Doluya bağlı doku hasarını kısa sürede giderir. Açık yarayı hızlı birşekilde fungus istilasına meydan vermeden kapatır.
Yonca, fiğ gibi yem bitkilerine biçimden hemen sonra yapılacak uygulamaküflenmeyi durdurur. İçeriğindekikısazincir organik asitler yem kalitesini artırır.
Biçimden hemen sonra yapılan uygulamalar da açık yara kısa süredekapanır. Kapanana kadar bitkiyi enfeksiyonlara karşı korur.
Silaj yapımında uygulanan biyoaktivküf ve mantarlara karşı koruma sağlarken fermantasyon kalitesini deartırır. Bakteri uygulamalarının yerine veya birlikte kullanılabilir. Bakteriaktivasyonunu artırır.
Comment
-
asiyekara,arkadaşlar ve hocalarımız birkaç öneri sunmuşlar minnettarım.tabiki bir arayış içinde olduğumdan dolayı hangi yöntemden fayda görür isem (rüzgar gülü dahil)onu uygulamaya çalışacağım ..ilgilenen alakadar olan herkese teşekkür ederim, bol kazançlı ürünler dilerim
Comment
-
Sayın akkrep Biyoaktivi benden temin edebilirsiniz. İsteyenlere kargo ile yolluyorum. En son Antalya'da patlıcan yetiştiren bir kişi istedi. Kullandıktan sonra beni aradı ve böyle bir netice beklemiyordum. Patlıcanı durduramıyoruz ifadesini kullandı. Organik asitlerden imal edildiği için ben toprakta yetiştirdiğim tüm ürünlerde kullanıyorum. Saygılar
Comment

Comment