fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Güneş enerjisi ile sera ısıtma sistemleri

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Güneş enerjisi ile sera ısıtma sistemleri

İyi geceler.. bitirme tezi için güneş enerjisi ile sera ısıtma sisteminin ısı hesabını yapmam lazım fakat internette çok fazla bi bilgi yok ve sadece ısı transferi bilgimle de yapmam zor bana nasıl yapacağımı ve formülleri söylemenize ihtiyacım var.. şimdiden teşekkürler

Sera içerisinde yetiştireceğiniz bitkinin ortalama sıcaklık ihtiyacını bilmemiz gerekiyor sanırım. Ardından; bütün iş, seranın muhtelif yerlerine yerleştireceğiniz termometrelerden alacağınız ısı değerlerinin güneş enerjisi sistemine entegre edilmesine kalıyor bence. Belli bir sıcaklığa ulaşan sera ortamını ısıtan ısıtıcı cihazın bu termometler vasıtasıyla açma kapama işinin kontrol edilmesi sağlanabilir. Güneş enerjisi sistemi sürekli mahiyette, akülere enerji depolamak için kullanılabilir. Sizin direk termometrelerden alınacak ortalama değerleri alıp dijitalize edecek ve bunu ısıtıcı cihazı kumanda eden devreye nakledecek bir ara devreye ihtiyacınız var.
    Last edited by biomer; 13.05.15, 11:56.

Comment

bunları yapamam sanırım çünkü proje hocam çok dışına çıkmamı istemiyor ne verdiyse onu istiyor. ben internette 8064 m2 lik bi sera için ısı hesabı buldum onu kendime göre uyguladım ve hesaplamaları yaptım fakat emin olmak istiyorum yinede soçunta benim bulmam gerekenler ısıtıcı suyun kütle debisi, pompanın basma yüksekliği, boru uzunluğu vs

Comment

Working...
      X