Merhabalar, 4 ay önce eşim ve ben emekli olup 5 dönümlük bir yere yerleştik. Bahçemizde zeytin, nar, muşmula ağaçlarıyla asmalar var. Kendimize yükseltilmiş bir sebze yatağı yaptık. Doğal Tarımda kadife çiçeğinin koruyucu olduğu yazıyordu. etraflarına diktik. Bu sabah, çiçeklerden Turuncu olanlarının üzerine konmuş, adeta hareketsiz durur vaziyette bazı böcekler gördüm. fotograflarını ekledim. Bu böcekleri tanıyan var mı? zararlı böcekler midir? Şimdilik dokunmadım. öyle duruyorlar. Zararlı bir böcek ise bu çiçekleri tuzak gibi farzedip onları tek tek toplayabilirim belki de. Ama zararlı değillerse karışmayayım. Yardım rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler..
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Merhabalar. Tanışma ve bi soru
Collapse
X
-
merhabalar foruma yeni üye oldum. 2 buçuk dönüm büyüklüğünde bir bağ nasip oldu aldık 1 yıl oldu..zeytin incir üzüm badem şeftali kiraz elma ceviz vişne ağaçlarımız var,ayrıca sebze de ekiyoruz.. resim eklediğiniz böceler bu bahar kiraz çiçeklerimizin ve kokulu güllerimizin içlerine girerek bütün özlerini yediler ve güller erkenden soldu kiraz meyvesiz kaldı
muhtemelen sizin için artık çok geç ama başkalarına yardımı olması açısından cevap vermek istedim.

Comment