fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sevgili Dostlar Merhaba

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Sevgili Dostlar Merhaba

Sayın Sondurak ın mesajına tamamen hak veriyorum. İsimler bizim için sanal alemde önemli değil. Tanıştığımız ve gerçek dünyaya müteallik görüştüğümüz dostlarımızın isimleri ise her zaman kalbimizdedir.

İsteyen gerçek ismini kullanır isteyen sanal ismini. Her üyemiz bunda serbesttir. Ama fsimsek isimli üyemizin yazdıkları gibi "-benim kim olduğumu napacaksınız?" gibi bir yaklaşımı da kabul etmiyoruz. Bu tür samimi olmayan üyelerimiz de zaman zaman olmaktadır. Ama belli bir zaman sonra samimi olmayan faaliyetlerin sonu boşa gider. Boşa geçirilen zamanında en başta insanın kendine zararı vardır.

Sayın TABİATÇI bizim bir özelliğimizi çok iyi tesbit etmiş, Teşekkür ederim. Bahceselin kuruluş ve yayın amaçlarının en temelinde insanlığa hizmet vardır. İlminin zekatını verme düşüncesi vardır. Türkçeyi şu anda üniversite öğrencisi kardeşlerimiz dahi imla kurallarına uygun tastamam(!) yazamıyorlar. Herkesten tam imla kuralları istemek bence de abes görünüyor. Önemli olan bilgi paylaşımıdır. Kimse kötü yazıyorum diye yazmaktan çekinmesin ama hedefinde daima düzgün ve anlaşılır dil kullanmak olsun. Maderatorlerimiz gerekli görürlerse zaten düzenleme yapacaklardır.

Bu kadar uzun mesajı sonuna kadar okuduysanız ayrıca teşekkür ederim.

Comment

Cevap: Sevgili Dostlar Merhaba

TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Sn Cumhur Tonba:Öncelikle selam ve saygılar dileyerek sözlerime başlıyorum. Bende Sn Selami Bey gibi pek çok siteye üyeyim.Bunların arasında ağaçlar net'de var.Aradaki fark şu:Bahcesel Her kesime hitap ediyor.Okuryazardandan tutun,Yüksek okula kadar.Eleştirisini yapayım;Ağaçlar.net.Öyle değil.Türkçe üslubunuz düzgün olacak,İmla kurallarına dikkat edeceksiniz.Yani belli bir eğitim düzeyiniz olacak.Kendimden örnek vereyim;Orada bir kaç-kez yaz yazmak istedim,Yöneticiden uyarı aldım.Gerekce nokta eksik,virgül yok vs.Bende vazgeçtim.Üstelik benim imla kurallarım o kadarda kötü değil.Olabilirde,bazen bir harf yada kelimede yanlışlıklar olabiliyor.Sisteminiz vede kafanız tabanada,tavada uyacak yoksa başarılı olamazsınız.Üstelik site sahipleri ve medaratörler bu yapılan yanlışları düzeltebilecek.Bu konuda şahsi görüşüm en iyi BAHCESEL,öteki site yöneticileride dahil olmak üzere,BAHCESEL yöneticilerini de ne tanırım,nede görüştüm.Benimki Gönül işi,Ama;Ortada hoş ve güzel bir diyalog oluştu,En kısa zamanda tanışmak arzusundayım.Yoksa hepisi ülkemizin insanı ve herkese kapımız,gönlümüz açık.Aranıza girip,müdahale etdiğim içinde kusura bakmayınız.Yanlışımız varsa,sizdende Ağaçlar.net'dende özür dileriz.Esen kalınız.
      Sayın Tabiatçı. Ben de orada sade bir üyeyim. Evet. Haklısınız. Birçok arkadaşımızın forumu terk ettiği oldu. Fakat esas üzerinde durulan konu nokta yada virgülden sonra bir boşluk bırakmak. Okuyanlar için de kolaylık oluyor.
      Belki fark ettiniz mi bilmiyorum. Ben de ilk yüze yakın yazımda hiç boşluk vermezdim. Uyarı aldım. Kötü mü oldu. Cidden yazılarıma bir baktım ki hepsi iç içe. Hangi cümle nerede başlıyor, nerede bitiyor belli değil. Okurken zorlanıyorum. Ondan sonra değiştirdim.
      Aranıza girdim diyorsunuz. Sayın Tabiatçı. Bu hepimizin sitesi. Tabiki her birimiz fikirlerimizi belirteceğiz. Bundan memnuniyet duyarım.
      Size saygı ve sevgilerimi iletir, bir gün karşılaşacağımızı ve sohpet edeceğimizi ümit ederek iyi günler dilerim.
      Kalın sağlıcakla.

Comment

Working...
      X