fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

kuşkonmaz

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• kuşkonmaz

merhaba, ben songül,37 yaşındayım,evliyim ,4 yaşında bir kızım var,eskiden bankacıydım, 6 yıldır işsizim ve artık çalışma zamanım geldi.
    Kendi sulak arazimde kuşkonmaz yetiştirmek ve satmak istiyorum ama ne yazıkki hiç param yok.Nasıl başlayabilirim bilmiyorum.Bu konuda bilginiz varsa lutfen benimle paylaşırmısınız?

Cevap: kuşkonmaz

Sevgili songül selçuk, kuşkonmaz tarımı yapmak istiyorsanız biraz araştırma yapmanız gerekecek eğer sulak bir arazide geçim yada kar amaçlı tarım yapacaksanız kuşkonmaz tarımı yapan kişilerle irtibata geçmelisiniz İzmir Menemen de bahsettiğiniz şekilde kredi kullanarak yetiştiricilik yapan bir işletme olduğunu biliyorum. Tohum yada materyal temini açısından bu önemli orada Menemen İlçe Tarım Müdürlüğü ile irtibata geçmenizi tavsiye ederim. Yine bu konuya olan destek ve kredilendirme açısından size en yakın Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerinden birisine müracaat edip destekleme Şube müdürlüklerinden bilgi alabilirsiniz. Bunun dışında eğer bilgi ve deneyimlerinizi forumumuzda bizimle paylaşırsanız bizlerde memnun oluruz. Ayrıca üretim yaptığınız aşamada sitemiz üzerinden sizin reklamınızda olur bu şekilde hem bu konuya ilgisi olan insanlar bir araya gelip sorunlarını paylaşır çözüm ararlar hemde sizin için bir merkez belli olmuş olur.

Comment

Merhaba,
      Peki bu konuda yeterli bilgiye sahipmisiniz?Çevrenizde üretici var mı? Görüşebilir miyiz?

Comment

isabetli bir karar vermişsiniz. Ancak türkiye'de tohum bulunamıyor.
        yurtdışından getirtmek durumundasınız. genelde beyaz kuşkonmaz tercih ediliyor. Ancak mor kuşkonmazdan sahte beyaz kuşkonmaz üretimi de var. çilesi zor olmasına rağmen (3 yıl sonra ürün alınabiliniyor) yeşil kuşkonmazın piyasa değeri düşük. ben de kuşkonmaz üretmeye başlayacağım.
        arık açma makinası bile türkiyede yok.
        yabancı diliniz varsa, almanca ve ingilizce harika siteler var.

Comment

Türkiye'de yok mu dediniz?

Comment

Sn SElahattin Bey, 1-ben teknoloji özürlüyüm, sanal ortamdan alışveriş yapmayı bilmiyorum.
            2-onlara mesaj yazıyorum, ödemeli gönderin kapıda ödeyeyim kabul etmiyorlar.
            3-adresinizi verin, kendim gelip alayım. cevap yazmıyorlar.
            4- Beyaz mı, yeşil mi, mor mu oldukları belli değil.
            5-sanal ortamdaki kuşkonmaz tohumları 2 haftadır satışta ve toplamında 2000 tohum bulamazsınız.
            6-tarlayı doldurmak için en az 18.000 tohum gerekiyor.çimleme sırasında ortaya çıkacak zayiat ile 15.000 kök fide elde edebilelim.
            7- tohumu şubatta bulmak gerekiyor ki, çimlensin de, nisan sonu-mayıs başında fide olarak toprağa dikebilelim.
            8- bilgileriniz için teşekkür ederim.

Comment

Working...
            X