fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Tanışma

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Tanışma

Ben Orcan Öbekçi,
    Emekliyim,Kuşadasında oturuyorum,Tabiatı seviyorum.Küçük bir
    bahçem var onunla ilgilenmek çok hoşuma gidiyor.Bonsai ,ağaç yetiştirmek,çiçekler,balıkçılık hobilerim.Görüşmek üzere.

Cevap: Tanışma

bahcesel editörlerini de davet et de bir kaç gün tatil edip tanışalım

Comment

Orcan Bey, İzmir fuarında 13 martta görüşmek üzere...

Comment

İnşallah allah nasip ederse hepberaber ziyaret ederiz.

Comment

Hoşgeldiniz

Comment

Teşekkürler,sizde hoşgeldiniz.

Comment

Teşekkür ederim. hoşbulduk.

Comment

Sevgili Ecren,
                Kendinizden hiç bahsetmemişsiniz.Bay-bayan,tahsil,yaş,vsgibi çok azıcık
                daha detay gibi.Açacağınız konuları bekliyoruz.

Comment

merhaba ben ŞenNuhzade

Comment

Sayın ŞenNuhzade; sitemize hoşgeldiniz. Kendinizi tanıtırsanız memnun oluruz. Nerden katılıyorsunuz, Ne işle meşgulsünüz? bahcesel i daha önce biliyormuydunuz?

Teşekkürler...

Comment

Afyondan katılıyorum, Ziraat Yük. Müh.yim bir kamu kurumunda çalışıyorum. Daha önce bilmiyordum bu s,iteyi. Bugün rastladım nette

Comment

Teşekkür ederim. Faydalı bilgi paylaşımlarında görüşmek üzere...

Comment

merabalar
                          nasılsınız

Comment

Merhaba nefhan

Comment

Merhaba ben Aydın Nazilli de cep telefoncuyum.Adım Yusuf. 32 yaşındayım. Hiç köyümüz, tarlamız ve bahçemiz olmadı. Son bir yıldır ağaç yetiştirmeye merak saldım. 200 rakımda 30dönüm yer aldım. yaklaşık 5 dönümü incirlik. geri kalan 25 dönümü boş. Buraya ceviz dikmek istiyorum. İlk olarak zemin etüdü yaptırmakla başladım. 80-120 arası su olabilme ihtimali yüksekmiş. toprağın 1 metre altında killi bölüm varmış daha iyi anlamak için önümüzdeki pazar günü 2,50 metreye kadar toprak analizi için numune alıcam. eksik olan mineralleri öğrenmenin yanında toprağın kil durumunu ve drenaj ihtiyacını öğrenmek için. Meteoroloji müdürlüğü izmir şubesinden 20 yıllık aylara göre sıcaklık derecelerini almak için dilekçe verdim. 25 dönüme 8*4 sırta dikimle 600 fidan dikme amacındayım. sondaj olmadığı için araziye 5 yada 10 tonluk su deposuyla damlama sulama koymayı düşünüyorum. 50 metre yakınımda tarihi bir su kuyusu var oradaki suyu depoya basıcaz(20 metre aşağıda) kuyunun suyu biterse tankerle su deposuna ödeme karşılığı su çektirmeyi düşünüyorum. Merak ettiğim birsürü soru var kafamda. Forumda yardımı olacak kişilere şimdiden teşekkür ederim.
                              1 - sırta dikimde(8*4yada7*4) güneşin doğup battığı yere göre dikim şeklini nasıl ayarlıcam ?
                              2- ceviz çeşidini toprak numunesine göre mi yoksa rakıma göre mi seçicem ?
                              3- 5 tonluk su deposu 600 fidanı besleyebilir mi her fidana kaç litre su gider ?
                              4- Toprağımızın 1 metre altı killi çıkacak burada ceviz işinden verim alabilirmiyim ?
                              5- incir ağaçları budanmamış ve bakımsız bu ağaçları söküp ceviz fidanlarını mı artırmalıyım ?
                              6-Yazın sıcak olan biyerde ceviz yetişir mi ?
                              7-Dikimi 10. ayda yapmak için 5. ayda araziyi sapsökenle sürdürüp 50 römork yanmış hayvan gübresi serpip 5 ay beklemeyi düşünüyorum daha doğrusu nedir ?
                              8-Bu konuda baştan sona yardıma ihtiyacım var . Teşekkürler.

Comment

Working...
                              X