fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Tarımsal Proje ihityacı

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Tarımsal Proje ihityacı

ilk önce herkese selamlar. yurtdışında yapılacak bir uygulama için entegre bir projeye ihtiyacım var. bu projede tarla bitkileri üretimi, süt ve et hayvancılığı, bahçecilik(meyve), sebzecilik vs komple bir bütün halinde....uygulama yapılacak yardımlarınızı rica ediyoruz.....buğday ve soya ekimi planlanıyor ilk etapta. ara ürünler de olabilir.

Cevap: Tarımsal Proje ihityacı

Alan ne kadardır, mümkünde arazinin Wikimapia - Let's describe the whole world! adresinden yerini işaretleyin ve buraya link veriniz sonrasında arazinize ekimini yapmayı düşündüğünüz bitkilerin yüzde oranlarına göre güzel bir planlama yapalım.

Comment

Yardımınız Için Teşekkürler.yaklaşık Olarak 3000 Hektar Bir Arazi Bunun Her Yeri Tarla Olmaya Uygun Değil.tarla Olamayacak Yerlere Değişik Meyveli Ağaçlar Dikilebilir.tarla Olacakyerler Için De Durum Buğdayı Ve Dönüşümlü Olarak Soya Düşünüyoruz.yani Açıkcası Bu Işin Epey Acemisiyim.biraz Araştırma Yaptım Ama Tavsiyelerinize De Ihtiyaç Duyuyoruz...toplam Alanın %40 Tarla Olursa,bunun Da %80 I Buğday, %10 U Yem Bitkileri Vs, %10 U Da Sebze, çilek Vs Olabilir. Toplam Alanın %20 Lik Bölümüne De Her Türlü Meyveli Ağaç Vs, %40 Lık Bölüme De Otlak Olabilir.

O Haritayı Ekleyemedim Ama Yer Habeşistan.

Comment

Harita üzerinde araziye yaklaşabildiğiniz kadar yaklaşın ve arazinin merkezini sayfanın ortasındaki + işaretine getirin ve adres satırındaki adresi buraya copy/paste yapın. Ve varsa su kaynağınızı da not olarak buraya yazın lütfen.

Not: Eğer sayfada "add place" kısmına tıklarsanız arazinizin çevresini işaretleme şansına sahipsiniz gerekli yerleri doldurun yeterli...

Comment

yurt disi derken hangi ulke oldugunu rica etsem

Comment

habeşistan

Comment

mertt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              ...O Haritayı Ekleyemedim Ama Yer Habeşistan.
              Bakın mesajda belirtmişler İbrahim bey...

Comment

Bahcesel.com Yönetiminden açıklama: Kötü niyetli kullanımların engellenmesi için yeni üyelerimizin ilk birkaç mesajlarında link verme hakları bulunmuyor. Forumumuzu kullandığınız sürece bu hakka otomatik olarak sahip olabilirsiniz. Lütfen mesajınızın alt sağında bulunan düzenle butonu ile mesajınızı yeniden düzenleyiniz ve birkaç mesajınızda link vermeyiniz. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Comment

Sayın mertt, linki özelime mesaj atarmısınız. İnşallah gelir

Comment

habesistan nerede

Comment

Sevgili İbrahim Şimşek Habeşistan literatürümüze İslam tarihinde ilk hicretle gündeme gelmiş bir ülkedir. Ancak şimdiki ismi sizinde bildiğiniz Etyopya'dır.

Comment

Ok Ozur Dılerım Habesıstanı Sureklı Duyarım Ama Samımı Soyluyorum Nerede Oldugunu Bılmıyordum Tesekkurler

Comment

mertt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Yardımınız Için Teşekkürler.yaklaşık Olarak 3000 Hektar Bir Arazi Bunun Her Yeri Tarla Olmaya Uygun Değil.tarla Olamayacak Yerlere Değişik Meyveli Ağaçlar Dikilebilir.tarla Olacakyerler Için De Durum Buğdayı Ve Dönüşümlü Olarak Soya Düşünüyoruz.yani Açıkcası Bu Işin Epey Acemisiyim.biraz Araştırma Yaptım Ama Tavsiyelerinize De Ihtiyaç Duyuyoruz...toplam Alanın %40 Tarla Olursa,bunun Da %80 I Buğday, %10 U Yem Bitkileri Vs, %10 U Da Sebze, çilek Vs Olabilir. Toplam Alanın %20 Lik Bölümüne De Her Türlü Meyveli Ağaç Vs, %40 Lık Bölüme De Otlak Olabilir...
                          Sevgili mertt, gönderdiğiniz linki inceledim ancak çok yakın görüntüleri olmadığından mantık yürütmekle yetineceğim.

Öncelikle böyle bir yer için İşletme binalarını mümkün olduğunca ana yola yakın inşa etmelisiniz. Bunun dışında bina dizayn ederken mümkün olduğunca hakim rüzgarı kıracak bir yöne kurmak gerektir. Binalara yakın ancak koku yapabileceği veya yangın olabileceği düşüncesiyle hakim rüzgarların ters tarafına yani binaların rüzgarı kestiği yerin sonrasında varsa ahırlar ve samanlık gibi tesisler veya işleme tesisleri kurulmalıdır.

Arazide ekim planı yaparken sulak alanlara yakın kısımlara suyu nisbeten seven sebze ve yem bitkileri ve kurak alanlara doğruda buğday gibi nisbeten daha az su isteyen yerleri tercih etmek gereklidir.

Ekimlerde sıra aralarını hakim rüzgar yönünde kurmalıdır ki rüzgar rahatlıkla bitkiler arasındna akıp gitsin. Tabi ki su durumunu bilemiyorum ancak sususz elbette bir şey yapamazsınız.

Meyvelik alanlar için toprak şartları ve su sorunu ciddi bir sorun teşkil edecektir bunun içinde özellikle kurağa dayanıklı kök anaçları üzerine aşılanmış meyve ağaçlarını tercih etmek gereklidir.

Tohumluk tercihi yaparken mutlaka afrika şartlarına uygun toprak neminde çimlenme yapabilen tohumlukları tercih etmelisiniz (Örneğin Golden West firması bir afrika tohum firmasıdır ve onların tohumları çok düşük nem oranlarında bile çimlenme gerçekleştirebilmektedir.)

Şimdilik bunları söyleyebiliyorum. İşin doğrusu yöresel ekim dikim şartları, alet ve ekipmanların yeterliliği, su durumu, işçi durumu, mekanizasyon şartları gibi bir sürü faktörler etkiler. Kanımca kolay bir projeniz var an cak gerçek şu ki yerinde etüt yapmak en doğrusu.

Comment

Working...
                          X