fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

yardma ihtiyacm var

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• yardma ihtiyacm var

p.mimarlgnda okuyorm agaçlarn latincesini ezberlemekte zorlanyorm kolay bir metodu varmi ya

Cevap: yardma ihtiyacm var

evet var ezberlemek ezberlemek

Comment

bu isin basit yolu agaçlara kendince bir lakap takman mesela cercis siliquastrum erguvan agacina yapraklarindan dolayi kalp yaprak diyebilirsin bu senin anahtarin olur eger yapraklarina bakarsan kalp seklindedir bunun gibi yada kendine farkli bir metodta uygulaya bilirsin mesela çam gillerin orenmeniz gereken listenizdeki olanlari igneli dugumlu yaprakli gibi ayirarak sonra ignelileri toplu yada daginik gibi devam ederek sonrada dallarin nasil çiktigini yazarak gibi size ait olan anahtarlar kullanarak olabilir ancak en guzel ogrenme sekli mutlak utanmadan gordugunuz her agacin nerede olursa olsun latincesini surekli soyleyerek kitaba bakarak gerekirse sorarak tekrarlamak sarttir baska metodu olan varsa bilemem fagus sylvatica ya sert tomurcuk yada yapragi tuylu gibi isimler takarak aklinizda kalmasini saglarsiniz ginko biloba ya ihtiyar delikanli liriodendron tulipifera ya kedi kafasi gibi bunlar ornektir sizin sececeginiz ornekler sizin aradiginiz zaman ulasacaginiz anahtarlar olabilir
      sevgi ve saygilarimla

Comment

bende aslında tam bılmıyorum dosya olarak yokmu bilgiler resımler daha kolay olmasmı?

Comment

benım çamın türünü hala bilen yok araştırmaya yollayacam

Comment

sana soylemistim ne oldugunu yav resimli istiyorsan bu gun yorgunum yarin aksam acik detalari ilen msn den atarim gerci buradan atmak isterdim ama surekli dosya buyuk diyor

Comment

sayın uyemiz hoş geldiniz....
              latinceleri öğrenmek zaman alır ama kolay kolay unutmazsın,ağaçların yaprak ,tohum v.b örneklerini alarak daha kolay öğrenebilirsiniz...

Comment

fotoğrafik hafıza teknikleri konusunda biraz araştırma yapınız. ben bunun kursuna gittim ve öğrenmeyi öğretmeyen öğretmenlerimize çok kızmıştım ama daha sonra onlarda öğrenmeyi bilmeyebilirler diye kızmaktan vazgeçmiştim. Yani; öğrenmek için öğrenme dersleri almalıyız. ezber bizi iki gün idare eder 3. gün tekrar edilmezse o ezber unutulur. 15 yıl okuyoruz ama kafamızda kalan pek fazla birşey olmuyor, hatta bazıları gördüğü dersleri bile unutabiliyorlar...

Bunun için fotoğrafik hafıza teknikleri konusuna eğilin. Faydasını sadece latincede değil tüm derslerde görürsünüz. Bana da dua edersiniz ki hayatınızda dönüm noktası oluşturacak bir olaydır bu.

internetten kısa bir araştırmayla birçok bilgiye ve tekniğe ulaşabilirsiniz. O bilgileri de sitemzde diğer üyelerimizle paylaşabilirsiniz.

araştırma sonuçlarınızı bekliyorum.
                Selamlar.

Comment

Okuldayken latincelerini öğrendiğim bitkilerin öğle tenefüslerinde yanlarına giderdim ve devamlı tekrar yapardım. Sınavlarda çok işime yaradığını gördüm ve hala şuan aklımda yani çok tekrar yapmak gerek...

Comment

bende katılıyorum öğrenme dersleri kesin faydası olur

Comment

kafanizi yormayinda cok fazla cunku psikolojinizde ogrenmek zorunda oldugunuz icin zaten ogreneceksiniz biraz zamana ihtiyaciniz var birde surekli bitkilein uzerinde tekrar yapmak ancak bazi bitkiler vardirki cok zor ayirt edlilir chamaecyparis ile thuya ayirt etmek cok zordur eger gozunuze guveniyorsaniz bir bakista anlarsiniz ancak bazilarida bu konuda kucumsemek anlaminda degil ozurludur bende bilgisayar kullaniminda ozurluyum neyse bunun icin yapilacak en guzel sistem var olan yaprak orgulerin icerisindeki en uc noktadir thuya orgu yaprak ucu sivridir chamaecyparis ise ovaldir keskin bir orgu ucuna sahip degildir eger tirnaginiz ile orgu ucunu hafif aciga cikaracak olursaniz farki anlayacaksiniz ancak size tavsiyem goz ile anlamaniz juniperusle kesinlikle 3 yapraklidir yani ayni donum noktasindan 3 yaprak cikar o juniperustur artik listedekileri siz bulacaksiniz agaclardada 3 yapraklilar vardir catalpa gibi bunlara dikkat ederseniz isin bir hayli kolaylasir birde nasil arkadaslarinizla iyi ingilizce konusmak icin aranizda konusuyorsaniz latinceyide meslektaslariniz okul arkadaslarinizla konusabilirsiniz bunlar size biraz olsun rahatlik verecektir ama kendinize guveniniz basaramamaniz icin bir sebeb yok mademki dunyadaki herkez konusa biliyor sizde basarabilirsiniz
                      sevgi ve saygilarimla

Comment

Ben Orman Fak.den emekli biri olarak naçizane tavsiyem; yazarak öğrenmek işi kolaylaştırıyor.Selamlar.

Comment

ama bizim bu peyzaj işinde yazarak öğrenmek bir işe yaramaz devamlı görerek öğrenmek ancak faydalı olur...

Comment

Working...
                          X