fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Toprak analizi yaptırdım yorumlarmısınız.

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Toprak analizi yaptırdım yorumlarmısınız.

Toprak analizi yaptırdım.yardımcı olurmusunuz.
    Ankara Polatlı’da bir miktar bağ yerim var.Buranın toprak analizini yaptırdım..Sonuçları şu şekildedir
    Su ile doymuşluk %58cl
    Toplam tuz %0.040
    Su ile doymuş toplamPH 7,89
    Kireç %32,67
    Bitkilere yarayışlı besin maddeleri(kg/da)Fosfor 6,29 potasyum 92,44
    Organik madde %1.48
    Azot,fosfor ve potasyum miktarlarını gübre olarak tarlaya verilmesi gereken miktarlara çevirmek için FOSFOR DEĞERİNİ :Triple süper fosfat %(42)gübresini çevirmek için 2,3 ile
    Diamonyum fosfat(DAP) %18-%46 2.2 ile çarpılacak
    POTASYUM DEĞERİ:Potasyum Nitrat(%44-%13)Güb. Çev.için 2,3 ile potasyum sülfat
    %50 2.0 ile Potasyum Klorür%60 1.7 ile çarpılacak.
    AZOT DEĞERLERİNİ:Amonyum sülfat(%21)Güb.çev.için 5,0 ile Kalsiyum amonyum nitrat(%26 4,0 ile,Amonyum nitrat (%33) 3,0 ile Üre(%46) 2,2 ile DAP(%18-%46) 5,5 İLE
    Potasyum nitrat(%44-%13) 7,7 ile çarpılacak şeklinde.Bu bağ yerinde ne tür ağaç yetiştire bilirim..Mevcut olan ceviz ,badem kiraz,kayısı ve asma için hangin gübre kullanmalıyım.
    Teşekkür ederim.Saygılarımla. PASÖR

Cevap: Toprak analizi yaptırdım yorumlarmısınız.

Her bitkinin ayrı ayrı ele alınması gerekir. Hatta Arazi üzerinde bulunan her bitkinin yaşları ve verim durumları da verilecek güberinin miktarını etkiler.
    Acele etmeden öncelikle arazi üzerindeki Bitkilerin türlerini, yaşlarını bir tabloya çıkarın.

Sitemizde veya başka sitelerden Bu meyve veya bitkiler için gübreleme yazılarından yaşlarına göre atılacak gübre miktarlarını çıkarın.

Arazinizde analiz sonuçlarına göre bulunan gübre miktarlarını bu oluşturduğunuz tablodaki ihtiyaç duyulan gübre miktarlarından çıkarın ve o yıl için atılması gereken gübre miktarlarını bulun.

Uzun bir çalışmadır ama yapabilirsiniz. Öncelikle işe her bitkiyi tek tek ele alarak başlayın.

Kopan yerler olursa biz burdayız. Selamlar

Comment

Cevap: Toprak analizi yaptırdım yorumlarmısınız.

BAHCESELFORUMSEL - DOSYASEL - Toprak analizine bağlı Gübrelemenin önemi linkindeki dosyayı indirip inceleyiniz. Tam sizin için hazırlanmış bir sunum olarak gördüm.

Comment

Working...
      X