fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Merhaba

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Merhaba

Sayın Tabiatcı dökümanları e-book olarak veya adobe reader formunda yayınlarsanız bizim içinde faydalı olacaktır.TEŞEKKÜRLER

Comment

slm b5a tüm bunların bır reklam olmadığını gercek olduğunu bize nasıl ispatlayabilirisniz ben gercekte buna inanmak isteyen tarım gönüllüsü biriyim:ben 500 dönüme yakın buğday ekimim var kımyasal gubreyı pahalı oldugu ıcın kullanma sansımız yok kullansakta emegımız gubreye gıdecek ama onumuzdekı yıl b5a deneyecem hemde tum arazıde bu da tutmazsa ben buğday ekimine son veriyorum artık bundan sonra hükümet eksin diyorum tarlaları ve inanın tarımı bu derece cıkmaza sokan yöneticileride alkışlamak istiyorum aynı zmanda b5a uzerınde calısıp turk cıfcısıne hızmet eden tum calışanlarıda kutluyorum umarım b5a olark basarılı sonuclarınızı seneye buray bend eyazacam eger sonuc kötü olursa onuda yazmaktan kacınmayacam

Comment

ucanteneke Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        slm b5a tüm bunların bır reklam olmadığını gercek olduğunu bize nasıl ispatlayabilirisniz ben gercekte buna inanmak isteyen tarım gönüllüsü biriyim:ben 500 dönüme yakın buğday ekimim var kımyasal gubreyı pahalı oldugu ıcın kullanma sansımız yok kullansakta emegımız gubreye gıdecek ama onumuzdekı yıl b5a deneyecem hemde tum arazıde bu da tutmazsa ben buğday ekimine son veriyorum artık bundan sonra hükümet eksin diyorum tarlaları ve inanın tarımı bu derece cıkmaza sokan yöneticileride alkışlamak istiyorum aynı zmanda b5a uzerınde calısıp turk cıfcısıne hızmet eden tum calışanlarıda kutluyorum umarım b5a olark basarılı sonuclarınızı seneye buray bend eyazacam eger sonuc kötü olursa onuda yazmaktan kacınmayacam
        Sayın uçanteneke;
        B5A tarım bakanlığın tarafından tescillenmiş,yeni bir ürün...B5A nın etkilerini üyelerimiz daha iyi anlayabilsin diye görüntü ekledim...Ancak yine de şüphelerinizde haklısınız çünkü; her yeni buluş ortaya çıktığı zamanda yaşayan insanları şüphe içerisinde bırakmış,ancak etkileri insanlar tarafından görüldükçe kabul görmüştür...
        B5A yı kullanan çiftçilerimizin başlıca kazancı girdi(gübre)maliyetlerini en az 1/3 oranında azaltmak,kaliteli ürün elde etmek,verim artışı sağlamak ve kimyasallarla yorulmuş toprakları yeniden organik hale çevirmek yani toprağını kurtarmaktır...
        Sizin de söylediğiniz gibi B5A yı ben ne kadar anlatsam boş,siz denemeden göremezsiniz...(kör e sormuşlar ne diyorsun diye: bir görelim demiş...)B5A kullanma kararınızdan ve cesaretinizden dolayı sizi kutluyor,sonucu olumlu ya da olumsuz ben de sabırsızlıkla bekliyorum...Saygılar....

Comment

B5A organik sıvı gübresini talimatmarına uygun bir şekilde kullanmak gerekiyor. B5A, bitkilerin hastalıklara mükavemetini arttırmakla birlikte, hastalık ve zararlılarla mücadele zamanını geçirmemek gerekiyor. Her insan hasta olabilir, dirençli insan tedaviye daha kolay cevap verir. Aynı kural, bitkiler için de geçerlidir. B5A, bitki besin elementi sağlamakla birlikte bitkilerin direncini ve mukavemetini arttırmaktadır.

Comment

Sayın Hüseyin Ovak Bey,B5a hakkında epey bilgi edindik.Litre fiatı hakkında bilgi verirseniz içimiz ferahlayacak...Çok teşekkürler.

Comment

Abdullah Şentürk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Sayın Hüseyin Ovak Bey,B5a hakkında epey bilgi edindik.Litre fiatı hakkında bilgi verirseniz içimiz ferahlayacak...Çok teşekkürler.
              Sayın Abdullah Şentürk;

B5A organik sıvı gübrenin 1 Litresi 55 YTL dir.Ancak Bahçesel üyelerine %10 indirimli olup 1 Lt fiatı 50 YTL dir...
              1 litre B5A ile 5000 m2 alanı gübrelediğinizde dekar maliyetiniz 10 YTL ye gelmektedir...B5A kullandğınızda başka hiçbir gübreye ihtiyacınız olmadığından girdi maliyetinizi oldukça düşürürsünüz...
              Gübrenin diğer etkileri ve kullanım şartları konusunu Sayın selsarac Gübre Bilgisi bölümüne taşıdı...O bölümden de
              (B5A organik sıvı gübrenin kullnımı,etki alanları,
              sonuçları,saklama koşulları ve temini konuları)
              inceleyebilir,tartışabiliriz...Saygılar..

Comment

sn. hüseyin ovak benim size 2 sorum olacak. geçen sene ben sulanmayan araziye 50 dönüm arpa ektim yağışların sayesinde biraz ürün oldu. ama alt gübre olarak 18 - 46 verdim dekara 20 kg ayrıca üste 15 kg üre. ama o zaman 18 - 46 çuvalı 40 ytl idi şimdi 100 ytl onun için bu yıl ekmekten vazgeçtim. çünkü biliyorum ki zarar edeceğim. bu B5A gübreyi burada başka hiç bir gübre kullanmadan alt ve üst gübresi olarak kullanabilirmiyim? ne kadar kullanmalıyım? verim sizce nasıl olur? cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Comment

hakan7920 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  sn. hüseyin ovak benim size 2 sorum olacak. geçen sene ben sulanmayan araziye 50 dönüm arpa ektim yağışların sayesinde biraz ürün oldu. ama alt gübre olarak 18 - 46 verdim dekara 20 kg ayrıca üste 15 kg üre. ama o zaman 18 - 46 çuvalı 40 ytl idi şimdi 100 ytl onun için bu yıl ekmekten vazgeçtim. çünkü biliyorum ki zarar edeceğim. bu B5A gübreyi burada başka hiç bir gübre kullanmadan alt ve üst gübresi olarak kullanabilirmiyim? ne kadar kullanmalıyım? verim sizce nasıl olur? cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
                  Sayın hakan7920;

B5A hem alt hem de üst gübre olarak kullanılıyor zaten...İlk uygulamayı Ekmeden önce (5000 m2 ye 1 litre olmak üzere)B5A yı boş tarlanıza uygulayacaksınız ve peşine hemen(10 gün içinde) ekim yapacaksınız..
                  2. uygulamayı (mart ayında)Çimlenme döneminde (yine 5000 m2 l lt)uygulayacaksınız...
                  3. uygulama da aynı miktarda (mart sonu nisan başı) uygulanacak.
                  Yani toplamda dekar başına maliyetiniz 30 YTL olacak...
                  Verime gelince; Bu sene KARACABEY'in KÜÇÜKKARAAĞAÇ köyünde Semih isminde bir çiftçimiz Dekara 570 kg arpa aldı ve yağmurdan dolayı 2 kez B5A uygulayabildi...3. uygulamayı yapamamasına rağmen %35-40 daha fazla verim aldı...Dilerseniz bu arkadaşın telefonunu özelinize yazabilirim...Saygılar...

B5A ile yetişmiş buğday videosu...

BMR Tarim

Comment

B5A ile yetişmiş buğday videosu...

BMR Tarim

Comment

hüseyin ovak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Sayın Abdullah Şentürk;

B5A organik sıvı gübrenin 1 Litresi 55 YTL dir.Ancak Bahçesel üyelerine %10 indirimli olup 1 Lt fiatı 50 YTL dir...
                      1 litre B5A ile 5000 m2 alanı gübrelediğinizde dekar maliyetiniz 10 YTL ye gelmektedir...B5A kullandğınızda başka hiçbir gübreye ihtiyacınız olmadığından girdi maliyetinizi oldukça düşürürsünüz...
                      Gübrenin diğer etkileri ve kullanım şartları konusunu Sayın selsarac Gübre Bilgisi bölümüne taşıdı...O bölümden de
                      (B5A organik sıvı gübrenin kullnımı,etki alanları,
                      sonuçları,saklama koşulları ve temini konuları)
                      inceleyebilir,tartışabiliriz...Saygılar..
                      Çok teşekkürler Sayın Ovak.

Comment

Working...
                      X