fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

tüm arkadaşlara selamlar

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• tüm arkadaşlara selamlar

ben kamuda görevli 33 yaşında bitkilere meraklı 1 çocuk babasıyım.ankarada ikamet ediyorum. bitkilere merakım yüzünden aranıza katıldım fakat tek şanssızlığım bitkileri evimde yetiştirebilmem.

Cevap: tüm arkadaşlara selamlar

Her bitki ev içerisinde yetişmez. Uygun ortamı bulamayan bitkilerde bozulmalar ve şekilsiz gelişmeler olur. Bence iç mekanlara uygun süs bitkileri yetiştirin ve az ışık isteyen salon bitkileri ile uğraşın.

Ben öğrencilik yıllarımda ışık görmeyen odamda çok bitkiler denedim ve yetersiz gelişme gösteren bitkiler hep moralimi bozdu. Bence siz bu güzel uğraşınızda mutsuz olmamak için az ışık isteyen salon bitkileri ile ilgilenin.

Comment

ya hocam şimdi ben bunlardan domates alamıyacakmıyım acaba çiçek verdiler ama

Comment

Çiçek verebilirler hatta meyve de verebilirler. Ancak bu tamamen şansınıza bağlı. Ben oda içerisinde domates yetiştiren görmedim. Belki bu benim eksikliğimdir. Gelişmelerden bizi haberdar edin olur mu?

Comment

Domates tam gün ışığı isteyen bir bitkidir o yüzden evde balkon dışındaki yerlerde yetiştirilmesi uygun değildir. Sizin domateslere gelince bu yapısal bir olaydır herkes evlenmek çocuk sahibi olmak ve neslini devam ettirmek ister bu yüzden her bitkiyide sizin gibi canlı gözüyle bakınız. Doğaya dikkat edin ölmek üzere olan bitkiler aşırı çiçek ve meyve tutarlar ama meyveleri küçük olur çünkü amaç tohum üretmektir. Mesela elma yabaniliğini tam kaybetmediği için 30-35 gün boyunca çiçek vermeye devam eder bunların hepsinin sebebi sizin gibi neslini devam ettirmektir. Bu yüzden Onlara ot diye bakmazsanız fizyoloji ve anatomilerini kendinize göre düşünürseniz onların bu durumlardaki içgüdüsel (Allah tarafından DNA ya şifrelenmiş)hareketlerini anlayabilirsiniz. Cam kenarında tutarsanız yeterli besin maddesi verirseniz domates olur ama küçük ve çekirdekli olur ve siz normal domates tadı alamazsınız çünkü koruma fonksiyonuna yönelik asit konsantrasyonu yüksek olur saygılarımla

Comment

Sn Kardelen çok güzel izah etmiş,Çok küçük bir ayrıntı ilave edeyim.sakıdak domateslerinizi ara sıra dışarıya çıkarırsanız.Özellikle erken sabak ve ikindi çevredeki böcekler ve rüzgardan tozlaşma sağlayabilirsiniz.size kolay gelsin umarım güzel yetişirde hevesiniz boşa gitmez.

Comment

Artık domatesleri gün boyu güneş alan balkona taşıdım eğer domates alırsam o güzel manzarayı sizinle paylaşacağım. Engin tecübelerinizle beni aydınlattığınız için teşekkür ederim.

Comment

Estağfirullah kardeş biz allah'ın bize bahşettiğini sana yansıttık hepsi bu yoksa özel bir şey yok bundanda zevk duyarız. Domatesler güzel olursa bizede gönderirsiniz slm ve dua ile

Comment

selam ben duran OGRENCIYIM HERKESE SELAM VE ESENLIKLER DILERIM

Comment

aleyküm selam kardeşim

Comment

Duran, sitemize hoşgeldin. Nerede okuyorsun?

Comment

Working...
                      X