Su hayattır. Tarımda su canlılıktır. Hernekadar kısıtlı suyla optimal üretimi hedeflesekte sulama suları halkımızın kaynaklarıdır. ÖZELLEŞEMEZ . Son günlerde özelleşme furyası aldı başını gidiyo. En temel yaşam kaynagımız suyun özelleşmesi planları yapılıyor. Kullanılan suyun gerek ülkemizde gerek dünyada çogunluğu tarımda kullanılır. Dicle Fırat nehirleri ve GAP suları yabancı tekellerin iştahını kabartıyor. Su kaynaklar üzerinde yatırım yaparak uzun vadede elde edilecek sulanabilir tarım arazileri elde edilecek rantlar ; tekelleşen tohumculuğumuz bide suyumuz tekelleşecek. Ülkemizin katma değerini yabancı şirketler yiyecek . Türk tarımı Türk çiftçisindir kaynaklarımızı kendimiz kullanarak kendi zenginliğimizi tarımda gerçekleştirelim.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Türkiyenin sulama havzaları suyu stratejiktir. Suyumuza sahip çıkalım
Collapse
X
-
Cevap: Türkiyenin sulama havzaları suyu startejiktir. Suyumuza sahip çıkalım
Malesef...Bir deyim varya"Atı alan üsküdarı geçti!".Bu Milletle bir yere varılmaz.Uyusunlar bakalım,nereye kadar???Size kısaca bahsedeyim.Bu iş 1997 yılnda başladı 4283 sayılı kanunla,Kanunun adı:Yap-işlet devret.Daha sonra 2001 yılında;20 Şubat 2001 tarihli ve 4628 sayılı kanunla (Elektirik piyasası kanunu).Daha sonra,26 Haziran 2003 de Su kullanım hakkına dair yönetmenlik çıktı.Bütün bunları kim okuyor,kim biliyor.İlk okulda öğretirler."Uyu,uyu,Yat uyu."Bizde uyuyoruz.İş bitdi .Neyse dertliyim efendim,yaramı açmayınız.Fazla yazarsam başımız ağrır.nemize gerek,memleketin suyu vs. Aman Haaa..sağlıcakla kalınız.
-
özelleştirme kadar zararlı bi rkonuda, önüne gelelnin sulama projesi yapması. Sulamanın "borudan suyun akmasından ibaret" zannedenler, yalan yanlış projelerle ülke topraklarını tuz ve kireç deposu yaptılar. Neden artık tarım sektörü ciddi ve sıkı takip altına alınmıyor. Ülke tarımı bu bilinçsiz kıskaçtan nezaman kurtulacak. İş yeri açmak isteyenlerin aklına ilk gelen tarımsal bir eczane ya da fidan satış dükkanı yada gübre bayiliği açmak. Bu işler bu kadar kolay olmamalı diye düşünüyorum..
Comment
-
Aynen öylede..Vatandaş akıllı olacak.Biz ancak;başımıza bir hadise geldikten sonra farkına varıyoruz.Neyine gerek senin bu işler,üstüne elzemmi bu işler diyoruz.Bu akarsularla ilgili epey tecrübem var.Ağaçlarımız,bahçemiz heder oldu.Pırıl,pırıl akan dereler ne hallere geldi.Kötü,kaka adam olduk! Yanlış projeler yüzünden,bazı derelerdeki sular tükendi ve bu yapılan göletlerin havzalarına vatandaşlar ekin ekiyor düşünün.Bu iş kişilerin insiyatifine bırakılmamalıdır.
Comment
-
Sn Tunalı:Tekrar ediyorum"VATANDAŞ AKILLI VE UYANIK OLACAK!" yukarda yazdığım kanunlar,yönetmenlikler çıkarken bu vatandaşlar nerede?,bir sürü sivil toplum örgütü var neredeydi? sadece ceplerine giren paranın hesabını yapmak,enfılasyon farkı kaç olacak?,bu ay ne maaş alacağız?,pancar avansı ne zaman ödenecek?,Benzin zammını protesto eylemi vs,vs.Gibi düşüncelerin dışında da bu gibi düşüncelerin tartışılması gündeme gelmesi uygun olurum sanırım.Blokselde "HES"LER'le ilgili yazım yaklaşık 15 gündür duruyor.kaç kişi okudu,kaç kişi yorumladı.Önce bunu tartışalım.Memleketin siyasetcileri nerede.Sağlıcakla kalınız.
Comment
-
Sevgili dostlar beni esas üzen doğu ve güneydoğuda boşa akan dereler, çaylar, ırmaklar.....İnsanı şaşırtan bu halk hiç ağaçsız nasıl yaşar! Sular dereler boşa akar....
Bazı yerlerde insanlar dağlara bile bağlar, tarlalar yapmışlar ama bazı yerler içler acısı.
O köyler öylece bozkırın ortasında, yanlarından dereler geçiyor gidiyor.....Hiç bir şey yapamıyorsanız kavak dikin, söğüt dikin......!!! O akan sulara acımıyorsanız çocuklarınızın geleceğine acıyın.
Üzüntümü oraları görenler bilir.
Comment
-
Sn Traktörcü Kardeşim:Ağacı sevmek,ağaç dikmek bir görgü görenek ve kültür meselesidir.Bizim buranın bazı köyleride aynı.Fakat son yıllarda onlarda işin önemini kavradı ve ağaç dikmeye başladı.Akan sulara gelince hiç üzülme,büyük bir kısmı değerlendirildi,geri kalanlar ise değerlenir??? Diğer yandan vatandaş niye ağaç diksinki? Nasılsa ileride birileri gelip ya kesecek,yada sökecek,yada yakacak.Ben diktiğim ağaçlara pişmanım ,diktiğim onca ağaçların aşıların kimini kestiler,kimini söktüler.Hatda çobanın elinde değnek olarak gördüm,Koyunlara kuzulara kemirtdiler,af buyurunuz üzerlerine itler pisledi.Hiç uğraşmayalım,emeğimize yazık.Sağlıcakla kalınız.
Comment
-
Sn Traktörcü Kardeşim:Ağacı sevmek,ağaç dikmek bir görgü görenek ve kültür meselesidir.Bizim buranın bazı köyleride aynı.Fakat son yıllarda onlarda işin önemini kavradı ve ağaç dikmeye başladı.Akan sulara gelince hiç üzülme,büyük bir kısmı değerlendirildi,geri kalanlar ise değerlenir??? Diğer yandan vatandaş niye ağaç diksinki? Nasılsa ileride birileri gelip ya kesecek,yada kesecek,yada yakacak.Ben diktiğim ağaçlara pişmanım ,diktiğim onca ağaçlarınaşıların kimini kestiler,kimini söktüler.Hatda çobanın elinde değnek olarak gördüm,Koyunlara kuzulara kemirtdiler,af buyurunuz üzerlerine itler pisledi.Hiç uğraşmayalım,emeğimize yazık.Sağlıcakla kalınız.
Comment
-
Cevap: Türkiyenin sulama havzaları suyu stratejiktir. Suyumuza sahip çıkalım
Evet...İstatistik ve veriler ülkemizin öyle su bolluğu olmadığını,aksine su fakiri bir ülke olduğumuzu belirtiyor.Bazı su kıtlığı olan ülkelerde yağmur suları depolarda biriktiriliyor,kanalizasyon suları arıtılıyor.Yani;tabiri caizse gramı ariye verilmiyor.Bu sular hoyratca ariye verilecek bir meta değil,torunlarınıza bırakılması gereken kutsal bir miras vede bazılarının iştağını kabartıyor.Başta Siyonist kökenli işadamları dahil olmak üzere,pek çok kimseninde iştahanı kabartmakta.Ancak;Öyle yağma yok.Su TÜRK MİLLETİ'nin Namusudur!!!.Bu sularda Yüce Mevlanın yaratdığı varlıklarında hakkı vardır.Bu Ulvi Davada bu ülkede yaşayan herkes kenetlenmeli ve suyuna sahip çıkmalı,suyu akılcı kullanmalıdır.Sağlıcakla kalınız.
Comment
-
Bende suların boşa akmasına karşıyım. Boşa akmayıp Anadolu köylümüz kazansa.....Benim karşı oldugum nehirlerin ve sulama havzalarının kullanım hakkı yabacı karterlere verilecegi.Ben yaşadığım sürece bir metre topragın bile boş kalmasını önlemek. Ekili dikili hale getirmek benim ütopyam. Ama sişlenilen toprakların sularımıım geliri anadolu yaşayanlarınıdır kartellerin değil.
Comment
-
kızım lisede okurken proje dersi için araştırmada bulundum. izmirde izsu'ya bir proje düşüncemi aktardım. "ZOR" dediler.
yahu, devlet, her eve temiz su borusu götürüyor, pis su borusu götürüyor... peki yağmur suyu borusunu niye götürmüyor?
yok yok, çalışmak ve tasarruflu olmak bu devlete göre değil. istemiyorlar.
projeyi ulusal bir yarışmaya koyduk, DENENMEMİŞ dediler,
yahu, projenin uygulanması için yasal mevzuat da gerekli onu da ben mi yapacağım, yatırım gerekli, yıllara yayılmış olarak, onu da ben mi yapacağım???
alt tarafı; HER EVE TEMİZ SU BORUSU, KANALİZASYON BORUSU, YAĞMUR SUYU BORUSU DÖŞENECEK. projenin daha başka alt bacakları da var. ama, ana projeyi inceleyen yok ki, alt projelerine baksın.
yok yok, bu devlette yeni düşünceye açık devlet adamları yokkkkkkkkkkkkkkkkk.
hazırda bir şey varsa paylaşsınlar, yeni bir eylemse, düşünceye kapalı bu adamlar. olmaz. ilerleme olmaz. bu dünyayı ellerimizle yıkar gideriz...
Comment

B][/B]
Comment