fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

HİNT GİNSENGİ (Ashwagandha)

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: HİNT GİNSENGİ (Ashwagandha)

Ayrıca merak eden arkadaşlar varsa tohumu çimlendirmek ve bu hale gelmesi için özel bir işlem yapmadığımı belirtmek isterim, pet bardağa az torf ve bahçe toprağını karıştırıp ekmiştim ve kurudukça az az fısfısla suladım, çimlenince 10 cm kadardı bahçeye yerine ektim, nisan ayı başlarıydı yine kurudukça sulamıştım, bu hale gelmişti ki böcek kurbanı oldu, aman sizler dikkat edin önleminizi erkenden alın.

Comment

Verdiğiniz bilgiler ve resimler için teşekkürler.Ginsenglerin halini görünce üzülmemek elde değil.Ancak diger ginsenglerinizi büyük bir saksıya almanızı tavsiye ederim.Zira onlar da aynı akıbete uğrayabilir.Böcekler madeni keşvetmişler artık.Durdurmanız zor,saksıya çıkamayabilirler.Onların böcek ilacı ile öleceklerini sanmıyorum.Böceğin ölüsünü ilçe tarım müdürlüğüne götürerek uygun ilaç yazdırabılırsınız.Bizim bahçede o böceklerden yok.Yanmamış koyun gübresi kullanıldığında o böcekler oluşuyor. böceklerde mücadelede size başarılar dilerim.
      Benim ginsenglerin resmini çekme fırsatı olmadı.İşallah yarın fırsat bulurum.

Comment

Evettt..ilk resimlerdeki böcek " Manas" adlı böcek.Ege,Akdeniz,Karadeniz bölgesi ve İç Anadolu Bölgesinin büyük bölümünde gözüken bir böcek.özellikle genç fidanların köklerini kemirerek kurumalarına sebep verirler.Manas için sebze,meyve fark etmez.özellikle geçirgen ve alüvyonlu toprakları sever.Sert ve kireçli topraklarda barınamaz. usulünce hazırlanmamış hayvan gübreleri bu böceğe yataklık eder.Fidan ve fidelerin kök boğazlarının ince çapalarla sık,sık kontrol edilmesi önerilir.Ayrıca; bu böceklerin erginleri pupa oluşumundan sonra,Temmuz ayının ilk haftasından başlamak üzere,Kanatlanarak yumurtalarını genç fidan ve fide diplerine bırakırlar.Anadolu'da Bu işlem Zerdali ağaçlarının ilk olgunları başladığında ortaya çıktığından,halk arasında" Zerdali böceği" olarak adlandırılır.Özellikle ilk akşamdan sonra uçuşlar başlar.Bu uçuşan böceklerin toplanarak öldürülmesi ve ölülerinin yakılması oldukca yararlar sağlar.Bu aylarda köy tavuğu olan meyve bahçelerine tavuk salınması önerilir.Zira bu böcekleri tavuklar toplayarak büyük ölçüde yarar sağlarlar.Diğer yandan fidanların kök kısımlarına yakın yerlere Amonyum sulfat gübresi verilmeside bu böceğe önemli zararlar verir.Diğer yandan;Bitkilerin kök boğazlarına üç ayda bir boğazları usulünce açılarak "Endüsulfan" adlı toz ilacın verilmeside önerilir.Kolay gelsin,başarılar dileğimle..

Comment

Sayın Tabiatçı arkadaşımıza bu faydalı bilgileri için çok teşekkür ederim. Aslında ben bu toprak işlerinde çok yeniyim son bir yıldır amatörce uğraşıyorum. Siz ve sizin gibi bu konularda bilgisi olan arkadaşların paylaşımlarını sitelerden takip ederek elimden geleni yapmaya çalışıyorum.

Comment

Benim ginseng fidanları nın resimleri bunlar.Ancak bir tanesi bamya gibi bir çiçek açmak üzere.Onun ayrı bir bitki olduğunu düşünüyorum.Gene de çiçeğini ve meyvesini görüp karar vermek daha doğru olacak.

Comment

Bir çeşit yabani ot.Çiçek açar fakat kokusu pekde hoş olmaz.Çiçek daha sonra dikenli bir tohum oluşturur.Bir an önce sök at gitsin.

Comment

İlk iki resimdekiler aynı bendeki ginsenglerden şu an elimde üç taneküçük fide kaldı, buda onlardan biri

Comment

Evet resim bu

Comment

Tabi birde geçen manas böceğinin yediği asıl büyük ginsengi budadım ve yeniden ektim bakalım o nasıl olacak , bu arada diğer küçüğün kökten kalan kısmını yıkadım kaynattım ictim merak etmiştim,kokusu çok hoş sanki insanı sakinleştiriyor ya da bana öyle geldi neyse ilk resimdeki küçük olan kökünü (daha doğrusu kalanını) kesip kaynatıp içtiğim yanındaki daha büyük olanda budayıp yeniden ektiğim.

Comment

TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Bir çeşit yabani ot.Çiçek açar fakat kokusu pekde hoş olmaz.Çiçek daha sonra dikenli bir tohum oluşturur.Bir an önce sök at gitsin.
                      teşekkür ederim sayın tabiatcı verdiğiniz bilgiler için.boşuna saksı işgal etmesin,sökeyim.
                      saygılar

Comment

herkese merhabalar bende tohumlar net ten tohumunu almıştım. Karamanda bahçemde yetiştiryorum kullanımı hakkında bilgiye ihtiyacım var bilen ve kullanan var mı acaba.

Comment

Bir Fabrika düşünün ve hayal edin. Bu fabrikanın tüm yöneticileri beceriksiz, bilgisiz, Toplam kalite nedir? Dünyadan haberleri yok ve kendi sevdalarına düşmüşler. Çalışanlarıda; dikkatsiz, inanılmaz tembel, ıskarta oranları almış başını gidiyor, her yer pislik içerisinde, kimsenin ne temizlediği var, başındaki amirlerin ve yöneticilerinde bu çalışanlara sözünün geçmediğini ve yalandan bir işi bile ricayla yaptırdıklarını, düşünün.. Ve bu fabrikadan çıkan ürünlerin kalitesinide hayal edin. İnanılmaz berbat ve kalitesiz ürünler hayal ediyoruz değilmi? İşte bu fabrikanın, elindeki ürünleri bile adam gibi üretmezken, yeni bir ürün tasarlamaya ve çıkartmaya çalıştığını düşünün...

Comment

fsimsek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            Bir Fabrika düşünün ve hayal edin. Bu fabrikanın tüm yöneticileri beceriksiz, bilgisiz, Toplam kalite nedir? Dünyadan haberleri yok ve kendi sevdalarına düşmüşler. Çalışanlarıda; dikkatsiz, inanılmaz tembel, ıskarta oranları almış başını gidiyor, her yer pislik içerisinde, kimsenin ne temizlediği var, başındaki amirlerin ve yöneticilerinde bu çalışanlara sözünün geçmediğini ve yalandan bir işi bile ricayla yaptırdıklarını, düşünün.. Ve bu fabrikadan çıkan ürünlerin kalitesinide hayal edin. İnanılmaz berbat ve kalitesiz ürünler hayal ediyoruz değilmi? İşte bu fabrikanın, elindeki ürünleri bile adam gibi üretmezken, yeni bir ürün tasarlamaya ve çıkartmaya çalıştığını düşünün...

Bu tembel insanlara (Avrupalı.Asyalı.Afrikalı vede Türkiyeli ) bilğili üç kağıtçı biri gelirde Tv de (Sertleşmeye son damar tıkanıklığına son) bu ürünün reklamını yaparsa ne kadar satar.Altın Çilek.Kudret narı.Pepino v.s Kimleri zengin etmedi?
                            Bu insanlara kuşburnunun nasıl toplanaçağını öğretemiyen teşkilat.Maydanosun Semizotunun faydalarını anlatamıyan bilğinlerimiz bizi nelerle korkuttuğunu düşünün.

Comment

Ayrıca bu ürünü ben yetiştirdim.Soğugada dayanıklı (Yakında resimleri koyabilirim)Hiç bir zorluğuda yok.Merakımda gitti.Pekde tavsiye ediliçek bir bitki değil.

Comment

Hint Gisengi

Comment

Working...
                                X