Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ahilik haftasý

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Ahilik haftasý

Ýnsanlarýmýz, malesef kendi deðer yargýlarýna ve kendi insanýna ve geçmiþine yabancý oldu.Bundada en büyük pay eðitimin olsa gerek.Bu yýl 21. kutlanan AHÝLÝK haftasý(13-19 Ekim günleri arasýnda) Ülkemizin tüm vilayetlerinde kutlandý. Özellikle Ýstanbul, Eskiþehir- Kayseri- Ankara Gibi vilayetlerde daha fazla kutlandý. Özellikle Ahi Evraný Velinin Türbesinin bulunduðu yer Olan ve Ahilik Kutlamalarýnýn merkezi olan KIRÞEHÝR'de bvu yýl daha coþkulu geçti.18.Ekim Cumartesi Günü KIRÞEHÝR'e gelen Cumhurbaþkanýmýz Sn Abdullah GÜL ve Sanayi Bakaný Zafer Çaðlayanve Pek çok bürokrat milletvekili,iþadamlarý yanýnda pek çok misafir bu yýlki kutlamalara ayrý bir renk katdýlar.Burada temsili Þet kuþatma yanýnda,türbede bulunan ve Peygamber efendimiz tarafýndan Ahi Evrana verildiðine inanýlan Sancak ve türbe ziyaret edildi.Günün önem ve ehemmiyeti konuþulduktan sonra; AHÝ EVRAN Hakkýnda bilim adamlarý ve konuþmacýlarca bilgiler sunuldu. Ayrýca bu sitede, Bahsetmiþ olduðum Cacabey medresesinin BMM'ce Dünya Kültür Mirasýna dahil edildiði vurgulandý.Bu cihetle benimde site yönet,icilerinden ricam ; Daha önce AHÝ EVRAN_I vali Hakkýndda yazmýþ olduðum yazýnýn tekrar yayýnlanmasýdýr. esen kalýnýzx
  • Fidanligi sponsor reklami

Cevap: Ahilik haftasý

Sayýn Tabiatçý Halen yazýnýz https://gardensel.com/tr/ linkinde yayýnlanmaya devam ediyor.

Comment

Ben Ahi Evren Dede türbesinin Trabzonda Boztepe de olduðunu biliyorum.
      hatta türbesini ziyaret etmiþtim.
      Acaba Yunus Emre gibi bir kaç yerde türbesi mi var?

Comment

Ai Evren Dede'yi Bilmiyorum.Yunus Emre'ye bir kaç Vilayetimiz sahip çýkýyor. Ancak AHÝ-EVRAN-I VELÝ hazretlerinin yeri ve Türbesinin yeri kesindir. Ayrýca Bu türbede Eþi ve çocuklarý'nýn mezarýda vardýr.Bizi ilgilendiren Türbe deðil,Felsefesi ve dünya görüþüdür.

Comment

Evet Sn. Tabiatçý haklýsýnýz. fakat insanlarýn türbelerine verilen deðerlerde dünya görüþleriyle ve bu dünya görüþlerini hayatlarýna yansýtmalarýyla doðru orantýlý olduðu kanaatindeyim.

Comment

Sn Seyyah:Türbelerde yatan muhterem insanlar,bu türbeleri kendileri yapmamýþlar,bunlarý onlara ve býraktýklarý eserlere hürmet olsun;Bu fikirler ve yaþantýlar insanlara hizmet olsun diye erdemli insanlar tarafýndan yapýlmýþ ama; bazý cahil insanlarca bunlara caput, bez baðlanmýþ htda ülkemizde ne olduðu,belli olmayan yalanmý?, sahtemi bu tür yapýlar bile var.Sizinde benim gibi düþündüðünüze eminim.AHÝLÝK felsefesi,Onun yetiþtirdiði öðreciler ve torunlarý tarafýndan Anadolu'ya yayýlmýþtýr.Hatda torunlarýndan bazýlarýnýn ÇOrum Sungurlu ve Osmancýkda ikamet etdiði;Birisinin ise rum diyarý diye adlandýrýlan Trabzon yöresinde irþat çalýþmalarý yaptýðý ve orada vefat etdiði söylenmektedir.Bu insanlar bizim gönül çiçeklerimizdir.Dileðimiz bu çiçeklerin günümüz insanlarýnýn gönlünde açmasýdýr.Esen kalýnýz.

Comment

Paylaþýmýnýz için teþekkür ederim. Ýyi çalýþmalar.

Comment

Working...
              X