fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ahilik haftası

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Ahilik haftası

İnsanlarımız, malesef kendi değer yargılarına ve kendi insanına ve geçmişine yabancı oldu.Bundada en büyük pay eğitimin olsa gerek.Bu yıl 21. kutlanan AHİLİK haftası(13-19 Ekim günleri arasında) Ülkemizin tüm vilayetlerinde kutlandı. Özellikle İstanbul, Eskişehir- Kayseri- Ankara Gibi vilayetlerde daha fazla kutlandı. Özellikle Ahi Evranı Velinin Türbesinin bulunduğu yer Olan ve Ahilik Kutlamalarının merkezi olan KIRŞEHİR'de bvu yıl daha coşkulu geçti.18.Ekim Cumartesi Günü KIRŞEHİR'e gelen Cumhurbaşkanımız Sn Abdullah GÜL ve Sanayi Bakanı Zafer Çağlayanve Pek çok bürokrat milletvekili,işadamları yanında pek çok misafir bu yılki kutlamalara ayrı bir renk katdılar.Burada temsili Şet kuşatma yanında,türbede bulunan ve Peygamber efendimiz tarafından Ahi Evrana verildiğine inanılan Sancak ve türbe ziyaret edildi.Günün önem ve ehemmiyeti konuşulduktan sonra; AHİ EVRAN Hakkında bilim adamları ve konuşmacılarca bilgiler sunuldu. Ayrıca bu sitede, Bahsetmiş olduğum Cacabey medresesinin BMM'ce Dünya Kültür Mirasına dahil edildiği vurgulandı.Bu cihetle benimde site yönet,icilerinden ricam ; Daha önce AHİ EVRAN_I vali Hakkındda yazmış olduğum yazının tekrar yayınlanmasıdır. esen kalınızx
  • Fidanligi.com

Cevap: Ahilik haftası

Sayın Tabiatçı Halen yazınız https://gardensel.com/tr/ linkinde yayınlanmaya devam ediyor.

Comment

Ben Ahi Evren Dede türbesinin Trabzonda Boztepe de olduğunu biliyorum.
      hatta türbesini ziyaret etmiştim.
      Acaba Yunus Emre gibi bir kaç yerde türbesi mi var?

Comment

Ai Evren Dede'yi Bilmiyorum.Yunus Emre'ye bir kaç Vilayetimiz sahip çıkıyor. Ancak AHİ-EVRAN-I VELİ hazretlerinin yeri ve Türbesinin yeri kesindir. Ayrıca Bu türbede Eşi ve çocukları'nın mezarıda vardır.Bizi ilgilendiren Türbe değil,Felsefesi ve dünya görüşüdür.

Comment

Evet Sn. Tabiatçı haklısınız. fakat insanların türbelerine verilen değerlerde dünya görüşleriyle ve bu dünya görüşlerini hayatlarına yansıtmalarıyla doğru orantılı olduğu kanaatindeyim.

Comment

Sn Seyyah:Türbelerde yatan muhterem insanlar,bu türbeleri kendileri yapmamışlar,bunları onlara ve bıraktıkları eserlere hürmet olsun;Bu fikirler ve yaşantılar insanlara hizmet olsun diye erdemli insanlar tarafından yapılmış ama; bazı cahil insanlarca bunlara caput, bez bağlanmış htda ülkemizde ne olduğu,belli olmayan yalanmı?, sahtemi bu tür yapılar bile var.Sizinde benim gibi düşündüğünüze eminim.AHİLİK felsefesi,Onun yetiştirdiği öğreciler ve torunları tarafından Anadolu'ya yayılmıştır.Hatda torunlarından bazılarının ÇOrum Sungurlu ve Osmancıkda ikamet etdiği;Birisinin ise rum diyarı diye adlandırılan Trabzon yöresinde irşat çalışmaları yaptığı ve orada vefat etdiği söylenmektedir.Bu insanlar bizim gönül çiçeklerimizdir.Dileğimiz bu çiçeklerin günümüz insanlarının gönlünde açmasıdır.Esen kalınız.

Comment

Paylaşımınız için teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

Comment

Working...
              X