fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hayat Dersi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Hayat Dersi

Hayat Dersi!!!
    'Denizli'de arastırma yapmak icin kamp kuran bir grup universite ogrencisi, kamp yakinina tuneyen bir Denizli horozunun sabahin erken saatlerinde yuksek sesle otmesinden cok rahatsiz olmuslar...
    Sabahin korunde ortaya cikan horoz, once dikleniyor, sonra dakikalarca otuyormus...
    Tabii ekipte ne uyku ne de huzur birakmiyormus.. .
    Sonunda sabirlar tukenmis...
    Susturmak icin baslamislar horozu kovalamaya.. . Horoz onde.. Gencler pesinde...
    Mahalle arasina dalmislar... Kovalamacayi goren, fakat bir anlam veremeyen yasli dede, seslenmis:
    - Hey, evlatlar!.. Bu zavalli horozu niye urkutuyorsunuz? ..
    - Dede, sabahin korunde otmeye basliyor, kampi ayaga kaldiriyor. O yuzden basini kesecegiz!..
    - Yaziktir evladim yapmayin!.. demis ihtiyar, birakin, ben onun sesini keserim, bir daha da rahatsiz etmez sizi...
    Gencler bunun uzerine kovalamayi birakmislar.
    Ertesi sabah, hafif 'gak - guk' sesleri disinda horozdan kayda deger hicbir ses cikmadigini gorunce de sasirip dedeye kosmuslar:
    - Yahu dede, ne yaptin da bu horozun sesini kestin?..
    Ihtiyar gulmus:
    - Kicina zeytinyagi surdum. Horoz kabararak otmeye yeltendiginde, gerisi tutmuyor ki kuvvet alsin... Ancak 'gak - guk' edebiliyor.. .
    Kissadan hisse:
    Arkan saglamsa, istedigin kadar kabarir, diklenir, sozunu dinletirsin.
    Arkan bir gevsemeye gorsun, ancak 'gak-guk' edersin...
  • Fidanligi.com

Cevap: Hayat Dersi

Sn kalamana;yazınıza teşekkürler.Bu yaya istinaden bir tesellemede ben yazayım.Olacak ya... bir hayvanat bahcesinde bir şebek maymunu varmış.Gelen giden bu hayvana, kuruyemiş gibi yiyicekler atarmış vede şebek bunları iştihla yermiş ve bunları atanlarda buna gülerek vakit geçirirmiş.Derken birisi bu şebeğe irice bir ceviz atmış ve şebekde bunu gürp diye yutmuş.Neticedeceviz şebeğin bağırsaklarını tıkamış hayvan rahatsızlanmış.veterinerler şebeği bayıltıp hayvandan ameliyatla cevizi çıkarmışlar.derken bir müddet sonra şebek iyileşip tekrar eski yerine konmuş tabi bu sefer temkinli.Derken bir ziyaretci bu şebeğe şeftali atmış.Şebek derhal şeftaliyi almış,önce iyice incelemiş daha sonra bu şeftaliyi kıçına götürüp ölçmüş,yani çıkarmı tekrar diye bakmışmı olmuyor;Gerisin geri şeftaliyi adama fırlatmış.Şiimmdiii!!! Kıssadan hissee"Günümüzde hesap,kitip yapmadan yapılan işlerin akibeti "vede Hesapsızca yapılan harcamalar,müsriflikler,tüketici çılgınlıkları krizlere,intiharlara vede krizlere yol açmaktadır.Bu Konuda pek çok atasözümüzde mevcutdur.Affınıza ve hoş görünüze sığınarak bu yazıyı yazdım.Esen kalınız.

Comment

Working...
    X